Γουίμπλεντον: Ο Γιανίκ Σίνερ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του τουρνουά που μπήκε στο γήπεδο με τσάντα Gucci

Γουίμπλεντον: Ο Γιανίκ Σίνερ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του τουρνουά που μπήκε στο γήπεδο με τσάντα Gucci

Ο Γιανίκ Σίνερ μόλις κέρδισε το κύπελλο του στυλ στο φετινό Πρωτάθλημα του Γουίμπλεντον. Ο Ιταλός σταρ του τένις προσήλθε στο γήπεδο για τον αγώνα του με τον Χουάν Μανουέλ Σερουντόλο τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, έχοντας στον ώμο του μια προσαρμοσμένη τσάντα Gucci.

Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Μπέκαμ - Το χρυσό ρολόι Tudor Black Bay 58 που φόρεσε στο Γουίμπλεντον κοστίζει όσο ένα Rolex

Όπως αναφέρει το Women’s Wear Daily, η στυλιστική επιλογή του Σίνερ σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία του διάσημου τουρνουά τένις που μια επώνυμη τσάντα κάνει την είσοδό της στο κεντρικό γήπεδο των αγώνων.

Η τσάντα τύπου duffle, την οποία ο Σίνερ περιγράφει ως ένα «διαχρονικό κλασικό αξεσουάρ», διαθέτει το χαρακτηριστικό μοτίβο του οίκου μόδας με το εμβληματικό μονόγραμμα GG, τις χαρακτηριστικές πράσινες και κόκκινες ρίγες στους ιμάντες αλλά και τα αρχικά του αθλητή.

«Σίγουρα αυτό θα σχολιαστεί», είπε ο Σίνερ στο WWD πριν νικήσει τον Σερουντόλο στα σετ. «Το να συνδυάσουμε τον αθλητισμό και την πολυτελή μόδα με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και νιώθω εξαιρετικά περήφανος που είμαι μέρος του. Ελπίζω ότι ο κόσμος να το αγαπήσει όσο κι εγώ».

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι ο ενδυματολογικός κώδικας του Γουίμπλεντον είναι εξαιρετικά αυστηρός. Οι παίκτες καλούνται να φορούν λευκά στη διοργάνωση από το 1877, χωρίς να επιτρέπονται ούτε εκρού ή κρεμ στο γήπεδο. Η λευκή ενδυμασία είχε αρχικά προκριθεί καθώς πιστεύεται ότι στο άσπρα σύνολα ο ιδρώτας φαίνεται λιγότερο, όπως αναφέρει το Time. Η παράδοση συνεχίστηκε από σεβασμό για την ιστορία του αθλήματος και από την επιθυμία να διατηρηθεί η τυπικότητα.

Η παράβαση των αυστηρών κανόνων δεν μένει χωρίς τιμωρία. Στον Αυστραλό παίκτη Νικ Κύργιος φέρεται να επιβλήθηκε πρόστιμο 14.000 δολαρίων επειδή φόρεσε ένα ζευγάρι κόκκινα sneakers Air Jordan στο περσινό τουρνουά.

Πάντως, είναι απορίας άξιο πώς το καθόλου λευκό αξεσουάρ Gucci του Σίνερ δεν προκάλεσε την αντίδραση των υπευθύνων. Εκπρόσωπος της Gucci ανέφερε στο WWD ότι ο οίκος συνεργάστηκε με την ομάδα του Σίνερ «για τις εγκρίσεις από την ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την ATP (Ένωση Επαγγελματιών Τένις) και τα Grand Slam, συμπεριλαμβανομένου του Γουίμπλεντον, για να διασφαλιστεί ότι η τσάντα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Εικόνα

Ο 21χρονος, ο οποίος έγινε επαγγελματίας στα 18 του, στρατολογήθηκε πέρυσι ως πρεσβευτής της Gucci. «Η Gucci για μένα αντιπροσωπεύει την ιταλική αριστεία σε όλο τον κόσμο, αριστεία που έχει τις ρίζες της στην παράδοση όσο και στην καινοτομία», είπε ο Σίνερ. «Αυτό είναι το είδος του μηνύματος, το οποίο είμαι περήφανος που μεταφέρω όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου, όπου κι αν βρίσκομαι στον κόσμο».

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη duffle bag του Σίνερ δεν υπάρχει στον κατάλογο της Gucci και υποθέτουμε ότι μετά την τολμηρή πρώτη δημόσια εμφάνισή της θα κυκλοφορήσει σύντομα. Άγνωστη, φυσικά, παραμένει και η τιμολόγησή της. Ωστόσο οι τιμές αντίστοιχων προϊόντων, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο online store της Gucci, κυμαίνονται από 1.850 έως 53.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ