Ritz-Carlton Residences: Στην Κωνσταντινούπολη οι πρώτες ευρωπαϊκές επώνυμες κατοικίες του ξενοδοχειακού κολοσσού

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα της lux φιλοξενίας, το Ritz-Carlton, ανοίγει επίσημα τις πόρτες των πρώτων exclusive κατοικιών της στην Ευρώπη. Οι 121 Ritz-Carlton Residences θα εγκαινιαστούν το 2024 στην Κωνσταντινούπολη.
Ritz-Carlton Residences: Στην Κωνσταντινούπολη οι πρώτες ευρωπαϊκές επώνυμες κατοικίες του ξενοδοχειακού κολοσσού

Οι επώνυμες κατοικίες φαίνεται ότι είναι η τελευταία μόδα στα ακριβά ακίνητα. Πιάνοντας την τάση, τα μεγάλα brand πολυτελών ξενοδοχείων αρχίζουν να «φυτεύουν» οικιακά συγκροτήματα για πρώτη φορά σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Bugatti Residences - Η Bugatti χτίζει έναν πολυτελή ουρανοξύστη 42 ορόφων στο Ντουμπάι

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα της lux φιλοξενίας, το Ritz-Carlton, διαθέτει 60 αποκλειστικές κατοικίες σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική μέχρι ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Τώρα, η φίρμα πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκει στη Marriott, ανοίγει επίσημα τις πόρτες της στην Ευρώπη, με τις πρώτες exclusive κατοικίες της: τις Ritz-Carlton Residences, στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για το δεύτερο συγκρότημα Ritz-Carlton Residences στην Τουρκία (το πρώτο βρίσκεται στο Μποντρούμ), αλλά τεχνικά το πρώτο στην Ευρώπη, καθώς δυτικά του Βοσπόρου θεωρείται Ευρώπη και ανατολικά Ασία.

Εικόνα

Η Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί ήδη ένα ξενοδοχείο Ritz-Carlton, ωστόσο ο νέος οικιστικός πύργος θα δώσει στους πιστούς ταξιδιώτες την ευκαιρία να κάνουν μόνιμα διακοπές στην πόλη, γνωστή για το ναό της Αγίας Σοφίας, τα βυζαντινά και οθωμανικά ανάκτορα και το Μεγάλο Παζάρι, μια από τις παλαιότερες σκεπαστές αγορές που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Εικόνα

Όπως όλα τα επώνυμα ξενοδοχειακά έργα του Ritz-Carlton, οι Ritz-Carlton Residences που θα ανοίξουν το 2025 στην πολυτελή οικιστική γειτονιά Νισάντασι της Κωνσταντινούπολης, θα διαθέτουν αρχιτεκτονική και εσωτερικούς χώρους που αντλούν έμπνευση από την Πόλη.

Εικόνα

Ο πύργος κατασκευάστηκε από την Dogan Tekeli-Sami Sisa Architects τη δεκαετία του 1970 και αγοράστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία BLG Capital τον Ιούνιο του 2014 με στόχο την πλήρη ανάπλαση. Η BLG χρησιμοποίησε τον αρχιτέκτονα Tanju Ozelgin του TO Design Studio για να σχεδιάσει τις πολυτελείς κατοικίες, τα γραφεία και τους χώρους λιανικής εντός του κτιρίου.

Εικόνα

Το κτίριο θα περιλαμβάνει 121 κατοικίες με έξι επιλογές κάτοψης, μεταξύ των οποίων και διπλοκατοικίες με κήπο και ρετιρέ με θέα στην πόλη. Οι εσωτερικοί χώροι είναι δημιουργία της εταιρείας Geo_ID του Mahmut Anlar, ο οποίος δημιούργησε μια αισθησιακή χρωματική παλέτα με σκούρα φινιρίσματα.

Εικόνα

Υπάρχουν επίσης κορυφαίες συσκευές, ψηλές οροφές, μπάνια που μοιάζουν με σπα και εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας. Οι ευρύχωρες κατοικίες γεμίζουν με φως είτε από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή που οδηγούν σε βεράντες είτε από μεγάλα παράθυρα ου κυριαρχούν στους χώρους.

Εικόνα

Η αγορά πολυτελείας της Κωνσταντινούπολης ανατιμάται γρήγορα, ειδικά εν μέσω της παγκόσμιας τάσης για ταξίδια και μοναδικές εμπειρίες», λέει ο Sinan Temo, Διευθύνων Σύμβουλος της Bilgili Holding. «Η ζήτηση για μοναδικά, πολυτελή ακίνητα και επώνυμες κατοικίες έχει επίσης αυξηθεί. Τοποθετημένη σε ένα από τα σταυροδρόμια του κόσμου, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει κουλτούρα και ιστορία που δεν έχουν όμοιές τους, γι' αυτό και τη βλέπουμε ως το τέλειο στάδιο για το περιφερειακό ντεμπούτο της μάρκας Ritz-Carlton. Υπάρχει σημαντική ζήτηση αγοραστών σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από το ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσει κανείς, προσφέρει επίσης στους αγοραστές εγγύτητα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία για εργασία, οικογένεια και διασκέδαση».

Εικόνα

Οι οικιακές ανέσεις του συγκροτήματος ανταγωνίζονται ένα ξενοδοχείο Ritz-Carlton και περιλαμβάνουν γυμναστήριο ανοιχτό όλο το 24ωρο και την επιλογή για personal training και μαθήματα γιόγκα.

Υπάρχουν φυσικά εσωτερική πισίνα και κέντρο ευεξίας με χαμάμ και θεραπείες σπα που βασίζονται στην τουρκική κουλτούρα. Την ψυχαγωγία αναλαμβάνουν η ιδιωτική αίθουσα προβολής με εσωτερική βιβλιοθήκη, τα προγράμματα Ritz Kids και μια παιδική χαρά πλήρους μεγέθους.

Εικόνα

Οι κάτοικοι έχουν επίσης 24ωρη ρεσεψιόν με υπηρεσίες όπως κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών και ιδιωτικών τζετ, ψώνια παντοπωλείου, πλυντήριο ρούχων/στεγνό καθάρισμα, υπηρεσίες προσωπικού σεφ και σπα στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες πολυτελείς κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Ritz-Carlton Residences Instabul.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ