Πελέ: Σε δημοπρασία για 174.000  ευρώ η φανέλα της Βραζιλίας με την οποία έβαλε το τελευταίο του γκολ

Η φανέλα που φορούσε ο Πελέ όταν σημείωσε το τελευταίο του γκολ με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Το εμβληματικό ρούχο βγαίνει στο σφυρί στις 6 και 7 Ιουνίου. και αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 116.000 και 174.000  ευρώ.
Πελέ: Σε δημοπρασία για 174.000  ευρώ η φανέλα της Βραζιλίας με την οποία έβαλε το τελευταίο του γκολ

Τον Ιούλιο του 1971, ο Πελέ σημείωσε το τελευταίο του διεθνές γκολ για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. H φανέλα που φορούσε τότε ο μεγαλύτερος ίσως ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, βγαίνει σε δημοπρασία στις 6 και 7 Ιουνίου από τον οίκο Graham Budd.

Διαβάστε ακόμα: Φερνάντο Αλόνσο - Σε δημοπρασία η σπάνια Ferrari Enzo του - Αναμένεται να πιάσει 5,5 εκατ. ευρώ

Η κίτρινη φανέλα του Πελέ με το νούμερο 10, την οποία φόρεσε ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα με την Αυστρία εκτιμάται ότι θα πιάσει τελική τιμή που θα κυμανθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 λιρών (περίπου 116.000 και 174.000 ευρώ αντίστοιχα).

Κατά τη διάρκεια εκείνου του αγώνα στο στάδιο Morumbi του Σάο Πάολο, ο Πελέ σημείωσε το 77ο και τελευταίο του γκολ, πριν από την τελευταία αναμέτρηση της χώρας του με τη Γιουγκοσλαβία, η οποία έληξε ισόπαλη με σκορ 2-2.

Εικόνα

«Από τον θάνατο του θρύλου του διεθνούς ποδοσφαίρου (σ.σ. ο Πελέ πέθανε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ηλικία 82 ετών), η αξία των αναμνηστικών του Πελέ έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Ως μία από τις μεγαλύτερες συλλογές που πουλήθηκαν ποτέ, υπάρχει τεράστια προσμονή για αντικείμενα όπως η φανέλα που φορέθηκε από τον αγώνα του 1971, και τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις εκτιμώμενες τιμές τους», ανέφερε σε δήλωση τύπου ο David Convery, επικεφαλής αθλητικών αναμνηστικών στην Graham Budd Auctions.

Η εν λόγω κοντομάνικη φανέλα της μάρκας Athleta διαθέτει γιακά με λαιμόκοψη και ένα κεντημένο υφασμάτινο σήμα με την επιγραφή «CBD». Η μοναδική στο είδος της φανέλα ανήκε στο παρελθόν στον Βρετανό κωμικό David Baddiel, ο οποίος αγόρασε το ρούχο κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας FIFA 100 Charity. Η φανέλα πουλήθηκε αργότερα και εκτέθηκε στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Μάντσεστερ.

«Η ιστορία της φανέλας την κάνει ένα συναρπαστικό απόκτημα για κάθε φανατικό συλλέκτη αντικειμένων του Πελέ», προσθέτει ο Convery. Μαζί με τη φανέλα, περισσότερα από 1.480 άλλα αντικείμενα θα προσφερθούν στη δημοπρασία του Ιουνίου. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κομματιών είναι και η επίσημη μπάλα αγώνα που χρησιμοποιήθηκε στο 2022 FIFA World Cup του Κατάρ, αξίας μεταξύ 160.000 και 200.000 λιρών (185.000 και 232.000 ευρώ περίπου).

Μπορείτε να δείτε τη διάσημη φανέλα του Πελέ αλλά και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα της δημοπρασίας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Graham Budd Auctions.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ