Φερνάντο Αλόνσο: Σε δημοπρασία η σπάνια Ferrari Enzo του - Αναμένεται να πιάσει 5,5 εκατ. ευρώ

Ο βετεράνος της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, πουλά την εξαιρετικά σπάνια Ferrari Enzo του σε επερχόμενη δημοπρασία του οίκου Monaco Car Auctions. Το supercar αναμένεται να πιάσει τελική τιμή που θα ξεπεράσει τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Φερνάντο Αλόνσο: Σε δημοπρασία η σπάνια Ferrari Enzo του - Αναμένεται να πιάσει 5,5 εκατ. ευρώ

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, μόλις ανακοίνωσε ότι βάζει προς πώληση την προσωπική του Ferrari Enzo στις εναρκτήριες δημοπρασίες του οίκου Monaco Car Auctions, στις 8 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα: Πολ Νιούμαν - 100 προσωπικά του αντικείμενα από τις ημέρες του στις πίστες αγώνουν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία

Με μόνο 400 μονάδες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2002 και 2004, η Enzo αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα που κατασκευάστηκαν από την εμβληματική ιταλική μάρκα στη σύγχρονη εποχή. Ένα σωστά διατηρημένο τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί εύκολα να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα αγορά.

Η Ferrari Enzo του Αλόνσο, βέβαια, αναμένεται να αποφέρει πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ στην επερχόμενη δημοπρασία. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο του βετεράνου της F1, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κάνουν τη συγκεκριμένη Ferrari Enzo πραγματικά εξαιρετική.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η Ferrari Enzo του Αλόνσο διαθέτει το πρώτο αμάξωμα που βγήκε από την παραγωγή, το οποίο είναι γνωστό ως Scocca n.1, και υπάρχει πιστοποίηση Ferrari Classiche που το αποδείκνύει. Το γεγονός ότι είναι το πρώτο κομμάτι ενός από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ το κάνει ιδιαίτερα επιθυμητό στους συλλέκτες.

Επιπλέον, το φινιρισμένο στο κλασικό χρώμα Rosso Corsa υπεραυτοκίνητο, έχει μόνο 4.800 χλμ. στο χιλιομετρητή, πράγμα που σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πότε και πώς το supercar αποκτήθηκε από τον θρύλο της Formula 1, και αν περιήλθε στην κατοχή του την περίοδο που αγωνίστηκε για την ομάδα της Scuderia Ferrari, από το 2010 έως το 2014. «Ελπίζω ο νέος ιδιοκτήτης αυτού του μοναδικού κομματιού να το απολαύσει πολύ», δημοσίευσε ο Alonso στο Instagram.

Η Ferrari Enzo παρουσιάστηκε στις αρχές της χιλιετίας ως διάδοχος της F50 και πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της εταιρείας, Ένζο Φεράρι. Το supercar αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τη Formula 1, συμπεριλαμβανομένου ενός αμαξώματος από ανθρακονήματα, του αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων τύπου F1 και των φρένων από κεραμικό και ανθρακονήματα.

Η καρδιά του είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 6,0 λίτρων, απόδοσης 651 ίππων στις 7.800 σ.α.λ., που εκτοξεύει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,15 δευτερόλεπτα. Ο Alonso δεν είναι ο μόνος πιλότος της F1 που διαθέτει Enzo. Η ίδια η Ferrai είχε δωρίσει ένα custom-made μοντέλο στον Μίκαελ Σουμάχερ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Monaco Car Auctions.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ