Atelier Jolie: Η Angelina Jolie εγκαινιάζει ένα νέο εγχείρημα βιώσιμης μόδας

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος Angelina Jolie, μόλις σύστησε την εταιρεία μόδας Atelier Jolie. Στόχος του νέου της εγχειρήματος είναι να μειώσει την ποσότητα των ρούχων που καταλήγουν στις χωματερές.
Atelier Jolie: Η Angelina Jolie εγκαινιάζει ένα νέο εγχείρημα βιώσιμης μόδας

Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τις νέες ταινίες της Angelina Jolie, όμως αυτή τη φορά η ηθοποιός, σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος έκανε τη διαφορά. Αποφάσισε να κάνει τη δική της εταιρεία μόδας, δίνοντας της το όνομα Atelier Jolie και ο στόχος της είναι εξαιρετικά καλός.

Διαβάστε ακόμη: Beyonce και Jay-Z μόλις αγόρασαν για 200 εκατ. δολάρια το δεύτερο ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Το εγχείρημά της πρόκειται για μια επιχείρηση που θα επιτρέπει στους πελάτες να συμμετέχουν στην κατασκευή των δικών τους δημιουργιών. Οι καταναλωτές θα συνεργάζονται με μόδιστρους, κατασκευαστές πατρόν και τεχνίτες σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν το φόρεμα των ονείρων τους.

Ταυτόχρονα, όμως, θα κρατούν μια μεγάλη ποσότητα υφασμάτων μακριά από τις χωματερές. Ουσιαστικά θα είναι ένα μέρος «για δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να συνεργαστούν με μια εξειδικευμένη και διαφορετική οικογένεια ειδικών μόδιστρων, κατασκευαστών πατρόν και τεχνιτών από όλο τον κόσμο», ανέφερε η Jolie σε δήλωσή της.

Στις δημιουργίες της Jolie θα θα υπάρχουν πολλά second hand και vintage υλικά, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. «Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργικότητας και έμπνευσης, ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο», διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ιστοσελίδας του Atelier Jolie.

Η Jolie στοχεύει επίσης να εντάξει πρόσφυγες στο brand της και να ενισχύσει την υποστήριξη της για μειονοτικές ομάδες. «Θα προβάλλουμε τους ανθρώπους που παίζουν ρόλο σε κάθε δημιουργία. Θα συγκεντρώσουμε μια ποικιλόμορφη ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της μαθητείας για πρόσφυγες και άλλες ταλαντούχες, μειονοτικές ομάδες, με θέσεις αξιοπρέπειας που θα βασίζονται στις δεξιότητες», αναφέρει η ίδια.

Μια άλλη αξιέπαινη και βιώσιμη πτυχή του Atelier Jolie είναι ότι οι πελάτες θα μπορούν να επισκευάζουν ή να ανακυκλώνουν κομμάτια από τις ντουλάπες τους ως έναν τρόπο εξάλειψης των αποβλήτων, προωθώντας έτσι την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ