Beyonce και Jay-Z μόλις αγόρασαν για 200 εκατ. δολάρια το δεύτερο ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Beyonce και Jay-Z μόλις αγόρασαν για 200 εκατ. δολάρια το δεύτερο ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Beyonce και Jay-Z μόλις σημείωσαν άλλο ένα ρεκόρ, υπογράφοντας τη δεύτερη πιο ακριβή αγοραπωλησία ακινήτου στις ΗΠΑ. Το χρυσό ζευγάρι της μουσικής διέθεσε 200 εκατ. δολάρια για μια βασιλική βίλα 2.800 τετραγωνικών μέτρων στο Μαλιμπού, πετυχαίνοντας μάλιστα έκπτωση 95 εκατ. δολαρίων από την αρχική τιμή πώλησης.

Διαβάστε ακόμα: Σφίγγα - Μια υπερσύγχρονη βίλα στην Αίγυπτο που θυμίζει origami και αψηφά τους νόμους της φυσικής

Σύμφωνα με το TMZ, η όχι και τόσο ταπεινή κατοικία της διάσημης ερμηνεύτριας και του μεγιστάνα της χιπ χοπ αποτελεί το πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην Καλιφόρνια. Να σημειωθεί ότι η πολυτελής έπαυλη είχε εισαχθεί αρχικά προς πώληση με τιμή 295 εκατ. δολάρια.

Το κτήμα των 8 στρεμμάτων βρίσκεται σε μια αμφιθετρική τοποθεσία πάνω από την περιοχή Paradise Cove του Μαλιμπού. Η τεράστια έκταση διακρίνεται για την απεριόριστη θέα προς τον ωκεανό και την ακτογραμμή, ενώ συνδέεται άμεσα με την καλύτερη παραλία της περιοχής.

Εικόνα

Στο κέντρο του ακινήτου βρίσκεται ένα επιβλητικό αρχοντικό 2.800 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Είναι έργο του σπουδαίου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando, ο οποίος συνεργάστηκε με την WHY Architects με έδρα το Λος Άντζελες για να προσφέρει στην οικογένεια των δισεκατομμυριούχων ένα ονειρεμένο σπίτι, το οποίο χρειάστηκε σχεδόν 15 χρόνια για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί.

Εικόνα

Αν και υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες εικόνες του κτήματος, είναι γνωστό ότι ο πρώην ιδιοκτήτης, Μπιλ και Μαρία Μπελ, δημιουργοί της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Τόλμη και Γοητεία» είχαν μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από αξιόλογους σύγχρονους καλλιτλέχνες όπως οι Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst και Marcel Duchamp.

Εικόνα

Το ολόλευκο συγκρότημα διαθέτει μια σύνθεση σε σχήμα L με στιβαρούς διαδρόμους από σκυρόδεμα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 7.645 κυβικά μέτρα μπετόν ενώ εντύπωση προκαλεί ο φαρδύς κεντρικός διάδρομος του κτήματος έκτασης 2.100 τετραγωνικών μέτρων από γυαλισμένο σκυρόδεμα που μοιάζει με καθρέφτη, έργο της Pacific Pervious Concrete.

Εικόνα

Γυάλινα πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρίζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη μονολιθική αυτή κατασκευή. Μια μεγάλη αυλή με πισίνα και η άμεση πρόσβαση στην παραλία θα αποτελέσουν προφανώς τους ιδανικούς χώρους παιχνιδιού για τα τρία παιδιά της οικογένειας.

Εικόνα

Η Beyoncé θα εγκατασταθεί στο μινιμαλιστικό πλην πολυτελές νέο σπίτι της μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας περιοδείας της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει έσοδα 2 δισ. δολαρίων. Νωρίτερα, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αμοιφθεί με 24 εκατ. δολάρια για να εμφανιστεί στα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Atlantis The Royal του Ντουμπάι.

Η οικογένεια Κάρτερ μετακομίζει στο νέο της παλάτι έπειτα από τρία χρόνια αναζήτησης, κατά τη διάρκεια της οποίας διέμενε σε ένα πολυτελές ακίνητο 88 εκατ. δολαρίων στο Bel Air του Λος Άντζελες, σχεδόν παρόμοιο σε διαστάσεις με το νέο σπίτι των 200 εκατ. δολαρίων που μόλις απέκτησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ