Byakuya: 6.700 δολάρια για μία μπάλα - Το παγωτό λευκής τρούφας από την Ιαπωνία είναι το πιο ακριβό στον κόσμο

Με 6.700 δολάρια για μία μπάλα, το παγωτό της ιαπωνικής μάρκας Cellato είναι επίσημα το πιο ακριβό στον κόσμο. Η γεύση «Byakuya» παρασκευάζεται από λευκή τρούφα, παρμεζάνα και σάκε και σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.
Byakuya: 6.700 δολάρια για μία μπάλα - Το παγωτό λευκής τρούφας από την Ιαπωνία είναι το πιο ακριβό στον κόσμο

Για εκείνους που πιστεύουν ότι το παγωτό είναι μία από τις πιο απλοϊκές απολαύσεις του καλοκαιριού, επισημαίνουμε ότι μία μόνο μπάλα μπορεί να κοστίσει όσο ολόκληρες οι διακοπές σας. Το παγωτό λευκής τρούφας από την ιαπωνική μάρκα Cellato σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη γεύση «Byakuya», και είναι πλέον το πιο ακριβό στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Γκόρντον Ράμσεϊ - Γιατί το βίντεο με τη συνταγή για Wagyu Burger ξεσήκωσε θύελλα ειρωνικών σχολίων στα social media

Το «Byakuya» παρασκευάζεται από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, μια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια το μισό κιλό.

Άλλα εκλεκτά συστατικά περιλαμβάνουν τυρί Parmigiano Reggiano και σάκε για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο επιδόρπιο με ευρωπαϊκές και ιαπωνικές αναφορές. Το παγωτό ολοκληρώνεται με λευκή τρούφα, τρίμματα παρμεζάνας και νιφάδες χρυσού για να προσθέσει κομψότητα σε μια ήδη αποκλειστική γεύση.

Εικόνα

Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι από τον Kazarikanagu Takeuchi, διάσημο για τα περίπλοκα στολίδια του σε ιαπωνικούς ναούς και ιερά.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Γκίνες, το παγωτό Byakuya χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο πειραματισμών για την αποκτήσει την τέλεια σύσταση. Εκπρόσωπος της Cellato περιέγραψε στο Guinness World Records τη «σύνθετη» γεύση ως «πλούσια έκρηξη τρούφας με νότες φρουτένιας παρμεζάνας και αρώματα σάκε για μια ένδοξη γευστική εμπειρία που γεμίζει το στόμα και τη μύτη σου».

Εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και άλλα προϊόντα με ανορθόδοξους συνδυασμούς συστατικών πολυτελείας, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ