Γκόρντον Ράμσεϊ: Γιατί το βίντεο με τη συνταγή για Wagyu Burger ξεσήκωσε θύελλα ειρωνικών σχολίων στα social media

Ένα βίντεο με τη συνταγή για αυστραλιανό Wagyu Burger με τυρί που ανάρτησε ο Γκόρντον Ράμσεϊ στο Instagram ξεσήκωσε θύελλα ειρωνικών σχολίων. Ο λόγος; Η τεράστια ποσότητα βούτυρο που χρησιμοποίησε ο Βρετανός σεφ σε όλα τα στάδια της συνταγής.
Γκόρντον Ράμσεϊ: Γιατί το βίντεο με τη συνταγή για Wagyu Burger ξεσήκωσε θύελλα ειρωνικών σχολίων στα social media

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι γνωστός για τις ικανότητές του στη μαγειρική. Είναι επίσης γνωστός για τα αποστομωτικά του σχόλια, ειδικά όταν αυτά αφορούν τη μαγειρική των άλλων. Έτσι, ο Βρετανός σεφ μάλλον πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από τους χρήστες των social media, οι οποίοι επέκριναν ένα πρόσφατο βίντεο με συνταγή για μπέργκερ που δημοσίευσε ο ίδιος στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη: Μπιλ Γκειτς - Έκλεισε ολόκληρο εστιατόριο με τρία Michelin στη Βαρκελώνη, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε

Στο βίντεο, ο διάσημος σεφ δείχνει πώς να φτιάξετε ένα αυστραλιανό Wagyu Burger με τυρί. Ενώ το μπιφτέκι φτιάχνεται με ίσως το πιο νόστιμο βοδινό κρέας στον κόσμο, οι χρήστες των social media σχολίασαν τη μεγάλη ποσότητα βούτυρο που χρησιμοποίησε ο Ράμσεϊ σε όλα τα στάδια της συνταγής.

Το βίντεο δείχνει τον σεφ να τσιγαρίζει τα κρεμμύδια με βούτυρο, να μαγειρεύει το μπιφτέκι με βούτυρο, να βυθίζει το ψωμί του μπέργκερ σε βούτυρο και να τηγανίζει ένα αυγό με —το μαντέψατε— περισσότερο βούτυρο.

«Μάλλον ξεχάσατε να προσθέσετε βούτυρο», έγραψε ειρωνικά ένας χρήστης. «Χρειαζόμαστε πραγματικά 5 κιλά βούτυρο;» σχολίασε ένας άλλος. «Μόλις έπαθα καρδιακή προσβολή βλέποντάς το», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Είναι προφανές ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που απολαμβάνουν να κριτικάρουν τον βέβηλο σεφ, ο οποίος δεν φείδεται αιχμηρών σχολίων προς τους άλλους. Να θυμίζουμε το περιστατικό όπου πριν από μερικά χρόνια ο Ράμσεϊ έφτιαξε ένα πιάτο pad Thai για έναν Ταϊλανδό σεφ ο οποίος τον επέπληξε, κάτι που ξεσήκωσε πάρτι σχολίων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 56χρονος σεφ μόλις είχε ολοκληρώσει μια τριήμερη «εμφάνιση», ως φιλοξενούμενος σεφ στο εστιατόριο «Aria» του ειδικού στο fine dinning, Ματ Μοράν, στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Ράμσεϊ πρόσφερε στους επισκέπτες ένα μενού 495 δολαρίων ανά άτομο με επώνυμα πιάτα του ομώνυμου εστιατορίου του (όχι, δεν υπήρχε μπέργκερ στο μενού).

Ο ίδιος δήλωσε στην Daily Mail ότι δεν είχε προλάβει να δει τις απαντήσεις στο βίντεό του, αλλά είχε κάτι να πει στους επικριτές του: «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν τη στιγμή για να ζητήσω μια γαμ….νη συγγνώμη για όλα», ανέφερε.

Καθώς ο Ράμσεϊ ήταν καθοδόν για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής, συμπλήρωσε ειρωνικά: «Θα αρχίσω να κλαίω απόψε στην πτήση για το σπίτι», είπε. Ίσως από την άλλη, ξεχαστεί, σχολιάζοντας απλά το φαγητό που θα του σερβίρουν οι αεροσυνοδοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ