Gotham: Το πρώτο πολυτελές κατάστημα κάνναβης στον κόσμο μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Το Gotham, το πρώτο πολυτελές κατάστημα κάνναβης στον κόσμο, άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν διώροφο χώρο λιανικής και γκαλερί που φιλοξενεί προϊόντα κάνναβης, ρούχα, αξεσουάρ αλλά και εκθέσεις τέχνης και παραστάσεις.
Gotham: Το πρώτο πολυτελές κατάστημα κάνναβης στον κόσμο μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Το κέντρο της Νέας Υόρκης μόλις απέκτησε ένα νέο κατάστημα πώλησης κάνναβης που απευθύνεται σε πελάτες πολυτελείας. Ο διώροφος χώρος με το όνομα Gotham, άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη 10 Μαίου στη γειτονιά Bowery της αμερικανικής μητρόπολης. Ιδρύτριά του η Joanne Wilson, γνωστή για τις επενδύσεις της σε εμπορικά σήματα όπως τα Food52, Parachute και Sweet Loren's. Το κατάστημα θα διαθέτει κάθε είδους προϊόντα κάνναβης, γκάμα που κυμαίνεται από βρώσιμα και ηλεκτρονικούς ατμοποιητές έως έτοιμα τσιγάρα και έλαια.

Διαβάστε ακόμα: Σφίγγα - Μια υπερσύγχρονη βίλα στην Αίγυπτο που θυμίζει origami και αψηφά τους νόμους της φυσικής

Μαζί με προϊόντα, ρούχα και προσφορές lifestyle της δικής του ετικέτας, το Gotham θα προσφέρει επίσης στους πελάτες του προϊόντα υψηλού επιπέδου άλλων επωνυμιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπως οι Edie Parker, Flowerhouse, House of Puff και Rose New York x David Zilber της Noma,

Ο χώρος λιανικής των 260 τετραγωνικών μέτρων, σχεδιασμένος από την Cinema Vitae, διαθέτει μοντέρνα αισθητική, με ξύλινες προθήκες προϊόντων παντού και ένα δέντρο να κυριαρχεί στο κέντρο του χώρου.

Εικόνα

Το πίσω μέρος του Gotham φιλοξενεί μια πιο μινιμαλιστική σχεδίαση με γυάλινα ράφια που διαθέτουν αξεσουάρ, ομώνυμο προϊόντα του καταστήματος που βασίζονται σε CBD και πολλά άλλα, ενώ η κύρια σκάλα του καταστήματος βρίσκεται στα αριστερά των βιτρινών, που οδηγεί στον δεύτερο όροφο.

Το κατάστημα διαθέτει επίσης εκθεσιακό χώρο στον ημιώροφο που θα φιλοξενεί ειδικές εκδηλώσεις αλλά και παραστάσεις με καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης. Ο χώρος θα περιλαμβάνει επίσης μια μόνιμη εγκατάσταση από την καλλιτέχνιδα πολυμέσων Molly Lowe με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Εικόνα

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα ήταν ο πρώτος στο είδος του, στο κέντρο της πόλης και διαφοροποιημένος από το τοπικό κεντρικό κατάστημα», δήλωσε ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής του Gotham, Billy Richards.

«Το Gotham είναι ένα αληθινό concept store όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν κάτι νέο, να περιηγηθούν σε επώνυμες μάρκες και να απολαύσουν απίστευτη τέχνη μέσα από την ξεχωριστή αισθητική της Νέας Υόρκης. Και, φυσικά, πουλάμε και κάνναβη».

Εικόνα

Η Νέα Υόρκη νομιμοποίησε τη μαριχουάνα πέρυσι, επιτρέποντας στους ντόπιους να κατέχουν έως και τρεις ουγγιές κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση. Καθώς καταστήματα τύπου φαρμακείου εμφανίζονται στην πόλη, το Gotham στοιχηματίζει ότι μπορεί να απευθυνθεί αποκλειστικά στους αγοραστές πολυτελείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ