MBII King Charles III Limited Edition: Η Bremont τιμά τη στέψη του Καρόλου Γ’ με ένα βασιλικό ρολόι περιορισμένης έκδοσης

H Bremont μόλις παρουσίασε ένα limited edition ρολόι πιλότου προς τιμήν της στέψης του νέου βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ. Το «βασιλικό» μοντέλο κυκλοφορεί σε 50 μονάδες και διαθέτει το κομψό έμβλημα της στέψης του μονάρχη στο πίσω μέρος της κάσας του.
MBII King Charles III Limited Edition: Η Bremont τιμά τη στέψη του Καρόλου Γ’ με ένα βασιλικό ρολόι περιορισμένης έκδοσης

Ένα περιορισμένης έκδοσης ρολόι που σχεδιάστηκε προς τιμήν της επερχόμενης στέψης του νέου βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ', παρουσίασε την Παρασκευή 28 Απριλίου η βρετανική ωρολογοποιία Bremont . Το νέο MBII King Charles III Limited Edition είναι μια «βασιλική» παραλλαγή στο αεροπορικού τύπου ρολόι MBII που παρουσίασε για πρώτη φορά η Bremont το 2009.

Διαβάστε ακόμα: Royal Salute Coronation of King Charles III Edition - Ένα ουίσκι 23.000 ευρώ τιμά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ

Το αναμνηστικό κομμάτι διαθέτει κάσα Trip-Tick 43 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και κομψό λευκό καντράν με καθαρούς, μοντέρνους αριθμούς, μαύρους δείκτες ώρας και λεπτών και μωβ δείκτη δευτερολέπτων, όλοι επικαλυμμένοι με φωσφωρίζον Super-LumiNova.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένδειξη ημέρας-ημερομηνίας στις τρεις η ώρα και μια αμφίδρομη εσωτερική στεφάνη που μπορεί να ρυθμιστεί μέσω του ωστηρίου της κορόνας που βρίσκεται στις τέσσερις η ώρα.

Εικόνα

Το MBII τροφοδοτείται από τον μηχανισμό BE-36AE, ο οποίος διαθέτει 26 πετράδια, δίνει 28.800 παλμούς την ώρα και παρέχει απόθεμα ισχύος 38 ωρών. Το ρολόι προσφέρει επίσης αυξημένη αντοχή στους κραδασμούς χάρη σε μια τροποποιημένη γέφυρα αυτόματης περιέλιξης.

Ωστόσο, εκείνο που ξεχωρίζει σε αυτό το κομμάτι είναι η πίσω πλευρά του. Το έμβλημα της στέψης του βασιλιά έχει χαραχτεί στο πίσω μέρος της κάσας για να σηματοδοτήσει το ιστορικό γεγονός της 6ης Μαΐου. Σχεδιασμένο από τον πρώην σχεδιαστή της Apple, Jony Ive, αυτό το περίπλοκο διακριτικό φέρεται να είναι εμπνευσμένο από την αγάπη του Καρόλου για τη φύση και θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή της στέψης του και σε άλλες σχετικές εκδηλώσεις.

Εικόνα

Εκτός από το ρολόι, οι συλλέκτες θα λάβουν επίσης ένα αποκλειστικό αναμνηστικό νόμισμα με χαραγμένο το έμβλημα της στέψης. Το ξεχωριστό δώρο είναι εμπνευσμένο από την concept ενός παραδοσιακού στρατιωτικού κέρματος πρόκλησης και θα προσφέρεται με οποιαδήποτε αγορά ρολογιού όλο τον Μάιο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Εικόνα

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Bremont σχεδιάζει για τους γαλαζοαίματους. Η μάρκα έχει μακροχρόνια συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και ισχυρούς δεσμούς με το Μπάκιγχαμ. «Ως επιχείρηση είχαμε τεράστια τιμή να είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής πολυτελών ρολογιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυτού Μεγαλειότητας από το 2019 και έχουμε λάβει διάφορες βασιλικές παραγγελίες όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο συνιδρυτής της Bremont, Giles English.

Εικόνα

Πράγματι, η Bremont έχει κατασκευάσει ρολόγια για αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, για παράδειγμα, είχε λάβει ως δώρο ένα κατά παραγγελία ρολόι τσέπης Bremont για τον ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ το 2011. Η Jaguar είχε επίσης αναθέσει στο παρελθόν στην ωρολογοποιία να δημιουργήσει προσαρμοσμένα ρολόγια για τον στόλο αυτοκινήτων της βασίλισσας.

Περιορισμένο σε μόλις 50 μονάδες, το MBII King Charles III Limited Edition πωλείται στην τιμή των 4.825 ευρώ . Το ρολόι έχει ήδη εξαντληθεί στον ιστότοπο της Bremont, ενδεχομένως ωστόσο να είναι ακόμα διαθέσιμο σε μια από τις μπουτίκ της φίρμας.