Royal Salute Coronation of King Charles III Edition: Ένα ουίσκι 23.000 ευρώ τιμά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ

Ένα limited edition σκωτσέζικο ουίσκι έρχεται να τιμήσει τη στέψη του βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ. Το Coronation of King Charles III Edition της Royal Salute είναι ένα blend 53 malt και grain ουίσκι και θα κυκλοφορήσει σε 500 μόνο μπουκάλια με τιμή 23.000 ευρώ έκαστο.
Royal Salute Coronation of King Charles III Edition: Ένα ουίσκι 23.000 ευρώ τιμά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ

Σε λίγες εβδομάδες η Βρετανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκτήσουν και επίσημα νέο βασιλιά. Καθώς οι προετοιμασίες για τη στέψη του Καρόλου του 3ου βρίσκονται στο απόγειό τους, ένα νέο limited edition σκωτσέζικο ουίσκι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προϊόντων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν για να τιμήσουν την περίσταση.

Διαβάστε ακόμα: Macallan - Δύο νέα υπερπαλαιωμένα single malt μόλις βγήκαν από το διάσημο σκωτσέζικο αποστακτήριο

Η Royal Salute μόλις παρουσίασε το Coronation of King Charles III Edition, ένα blend αξίας 23.000 ευρώ περίπου, το οποίο είναι κατάλληλο αφενός για γαλαζοαίματος αλλά και για απλούς πολίτες με γεμάτες τσέπες. Η φίρμα Royal Salute είχε κάνει την εμφάνισή της ως ένα ουίσκι 21 ετών για να τιμήσει τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ πριν από 70 χρόνια.

Η νέα έκδοση είναι έργο του master blender Σάντι Χίσλοπ, ο οποίος συνδύασε 53 malt και grain ουίσκι, αριθμός που αντιπροσωπεύει το έτος 1953, χρονιά πρώτης κυκλοφορίας του ποτού. Το King Charles III δεν έχει δήλωση ηλικίας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι έμεινε για δύο χρόνια σε ένα βαρέλι από σέρι.

Εικόνα

«Αυτή η έκφραση είναι ένας σημαντικός φόρος τιμής τόσο στη βρετανική μοναρχία όσο και στη μοναδική ιστορία προέλευσης του βασιλικού χαιρετισμού», δήλωσε ο Χίσλοπ σε δελτίο Τύπου. «Ήθελα να σηματοδοτήσω αυτή την αξέχαστη περίσταση με ένα μείγμα που ήταν τόσο εμβληματικό και ιδιαίτερο όσο το αυθεντικό Royal Salute 21-Year-Old Signature Blend που δημιουργήθηκε προς τιμήν της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ II το 1953. Η δημιουργία αυτού του μείγματος ήταν η τέλεια ευκαιρία να αναλογιστούμε την καινοτόμο προσέγγιση που έχουμε ακολουθήσει για την ανάμειξη ουίσκι τα τελευταία 70 χρόνια και μια στιγμή να προσβλέπουμε στο τι μπορεί να επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια».

Η νέα έκδοση έρχεται σε μια μπλε καράφα Dartington Crystal που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το αυτοκρατορικό στέμα. Το μπουκάλι φιλοξενείται σε ένα ξύλινο κουτί εμπνευσμένο από το σχέδιο του Αβαείου του Γουέστμινστερ και μέσα περιέχονται επίσης έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν κάθε χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τη φίρμα, οι γευστικές νότες περιλαμβάνουν σταφίδες, μαύρη σοκολάτα και ψητά κάστανα στον ουρανίσκο, ακολουθούμενα από γλυκά σύκα, τζίντζερ και μπαχαρικά στο τελείωμα. Υπάρχουν μόνο 500 διαθέσιμα μπουκάλια, ωστόσο μπορείτε να προπαραγγείλετε ένα από αυτά στον ιστότοπο της Royal Salute.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ