Μια ανεκτίμητη συλλογή με 230 κλασικά αυτοκίνητα μόλις βρέθηκε κρυμμένη σε μια αποθήκη στην Ολλανδία

Μια από τις καλύτερα φυλαγμένες μυστικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη μόλις ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη στην Ολλανδία. Τα 230 σπάνια κλασικά αυτοκίνητα που περιλαμβάνει θα βγουν σε δημοπρασία στο τέλος του επόμενου μήνα.
Μια ανεκτίμητη συλλογή με 230 κλασικά αυτοκίνητα μόλις βρέθηκε κρυμμένη σε μια αποθήκη στην Ολλανδία

Μια ανεκτίμητη συλλογή αυτοκινήτων, που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως πραγματικός κρυμμένος θησαυρός, βγαίνει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα. Η απίστευτη περιουσία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 230 κλασικά αυτοκίνητα, συγκεντρώθηκε σε μια περίοδο 40 ετών από τον Ολλανδό συλλέκτη Αντ Πάλμεν.

Διαβάστε ακόμα: Land Rover Defender - Το 2015 κάποιος αγόρασε 200 από τα τελευταία κομμάτια παραγωγής - Τώρα τα πουλάει για εκατομμύρια

Ο Πάλμεν εργάστηκε ως έμπορος αυτοκινήτων στην Ολλανδία στα μέσα της δεκαετίας του 1960 προτού τελικά ξεκινήσει τη δική του συλλογή, με πρώτο απόκτημα μια κίτρινη Lancia B20.

Αποθήκευε τον ολοένα και διογκούμενο θησαυρό του σε τρεις ξεχωριστές τοποθεσίες -δύο αποθήκες και μια εκκλησία- μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περίεργων αλλά και άλλων συλλεκτών αυτοκινήτων.

Εικόνα

«Μένουμε σε αυτή την τοποθεσία για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ρωτούσαμε τακτικά τον ιδιοκτήτη αν μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό, αλλά δεν μας το επέτρεψε ποτέ», ανέφερε ένας γείτονας στους δημοπρατητές.

Μόνο όταν ο Πάλμεν αρρώστησε με άνοια, στα τέλη του περασμένου έτους, οι δικηγόροι του ανακάλυψαν αυτό που σήμερα θεωρείται μια από τις καλύτερα φυλαγμένες μυστικές συλλογές στην Ευρώπη.

Προερχόμενα από όλο τον κόσμο, τα σπάνια μοντέλα απεικονίζουν το εκλεπτυσμένο γούστο και το απαιτητικό μάτι του Παλμεν. Η συλλογή περιλαμβάνει περιζήτητα κλασικά από την Ιταλία (Alfa Romeo, Lancia, Maserati και Ferrari), τη Γαλλία (Facel Vega), τη Γερμανία (BMW, Mercedes-Benz και NSU), το Ηνωμένο Βασίλειο (Jaguar, Aston Martin και Rolls-Royce) και την Αμερική (Chevrolet, Cadillac και Ford). Προσφέρονται επίσης αυτοκίνητα από λιγότερο γνωστές μάρκες, όπως Tatra, Monica, Moretti, Matra, Alvis, Imperia και Villard.

Εικόνα

Τα μοντέλα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν μια Lancia Aurelia Spider, μια Alfa Romeo 2600 SZ και μια Mercedes-Benz 300S Roadster. Αν και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποια οικονομική εκτίμηση της συλλογής, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το συνολικό τελικό ύψος της δημοπρασίας θα είναι σε εκατομμύρια.

Για να δώσουμε μια ιδέα, ένα μη ανακαινισμένο Mercedes-Benz 300S Roadster πωλήθηκε πέρυσι σε δημοπρασία του οίκου Bonhams για 472.500 δολάρια.

Εικόνα

Ο οίκος δημοπρασιών υποστηρίζει ότι τα τετράτροχα «άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου». Τα περισσότερα παρουσιάζονται σε μη αποκατεστημένη, αρχική κατάσταση, ενώ ο ίδιος ο Πάλμεν τα έβαζε μπροστά σε τακτική βάση ώστε να διατηρήσει τους κινητήρες του σε καλή κατάσταση.

«Είναι μάλλον απίθανο να συναντήσει κανείς ξανά στη ζωή του μια συλλογή αυτού του διαμετρήματος», ανέφεραν οι Νίκο και Νικ Άλντερινγκ της Gallery Aaldering σε δήλωση.

Εικόνα

Τα αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί πλέον σε μια αποθήκη στο Ντόρντρεχτ που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε τρεις ξεχωριστές ημέρες στα τέλη Μαΐου. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα των 230 αυτοκινήτων της συλλογής του Πάλμεν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Gallery Aaldering. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα διενεργηθεί σε συνδυασμό με τις δημοπρασίες Classic Car Auctions, από τις 19 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου.