Land Rover Defender: Το 2015 κάποιος αγόρασε 200 από τα τελευταία κομμάτια παραγωγής - Τώρα τα πουλάει για εκατομμύρια

Ο Τσαρλσ Φόσετ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Twisted, μιας βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις  τροποποιήσεις Land Rover Defender προμηθεύτηκε το 2015 200 από τα τελευταία μοντέλα που βγήκαν από το εργοστάσιο πριν σταματήσει οριστικά η παραγωγή του μοντέλου. Τώρα τα βγάζει στην αγορά, με τα πρώτα 16 να είναι ήδη διαθέσιμα.
 Land Rover Defender: Το 2015 κάποιος αγόρασε 200 από τα τελευταία κομμάτια παραγωγής - Τώρα τα πουλάει για εκατομμύρια

Πολύ πριν ο κορονοϊός έρθει να μας κλείσει στα σπίτια μας, και όταν ακόμη τα αυτοκίνητα ήταν άμεσα παραδοτέα από τις εταιρείες, ο Βρετανός Τσαρλς Φόσετ είχε την προνοητικότητα να αγοράσει έναν ολόκληρο στόλο από τα τελευταία κλασικά Land Rover Defender, και να τα κλειδώσει στην τεράστια αποθήκη του.

Διαβάστε ακόμα: Land Rover - Γιορτάζει 60 χρόνια James Bond με ένα μοναδικό αγωνιστικό Defender 90

Τώρα, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Twisted –μιας βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις τροποποιήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων– ανοίγει τις πόρτες του γκαράζ και βγάζει τα αποθηκευμένα οχήματα προς πώληση.

Σε συνομιλία με τη Sun, ο Φόσετ εξήγησε: «Πήγα στη γραμμή παραγωγής των Defender στο Σόλιχαλ για να συναντήσω τους ανθρώπους που κατασκευάζουν τα οχήματα. Αυτά τα δεκαέξι Defender 110 που πωλούνται τώρα επιλέχθηκαν προσεκτικά για τους αριθμούς πλαισίου και τις ημερομηνίες κατασκευής τους. Όλα εγγράφηκαν το 2016 –αφού δηλαδή σταμάτησε η παραγωγή του μοντέλου– κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για κομμάτια μεταξύ των τελευταίων εκτός σειράς και, αναμφισβήτητα, πιο συλλεκτικά».

A post shared by Twisted Automotive (@twisted_automotive)

Το 2015, ένα μόνο Land Rover Defender 110 XS στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούσε από περίπου 35.000 λίρες (39.465 ευρώ περίπου). Ωστόσο, μια προσαρμοσμένη έκδοση Defender από την Twisted, είναι πολύ διαφορετική και πολύ ακριβότερη από την αρχική.

Οι τιμές των τροποποιημένων Defender ξεκινούν από 135.000 λίρες (152.200 ευρώ περίπου) + ΦΠΑ για την έκδοση diesel και 184.500 λίρες (208.000 ευρώ περίπου) + ΦΠΑ για την έκδοση βενζίνης.

Όπως αναφέρθηκε, μόνο 16 τροποποιημένα Land Rover Defender είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα προς αγορά (δύο σε καθένα από τα οκτώ χρώματα) ενώ τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να διατίθενται με τη σειρά τους αργότερα, καθώς η Twisted συνεχίζει να λειτουργεί με το απόθεμα που ο Φόσετ είχε προνοήσει να προμηθευτεί.

«Και τα 16 θα είναι “πειραγμένα” από την Twisted, αλλά το πώς ακριβώς θα είναι εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και τα γούστα του πελάτη», αναφέρει ο Φόσετ.

«Ο δικός μας τρόπος δεν είναι να πούμε στους ανθρώπους πώς πρέπει να είναι το Defender τους. Eίναι να δουλέψουμε μαζί τους για να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που τους ταιριάζει καλύτερα», συμπληρώνει.

Αν οι υπολογισμοί του Φόσετ είναι σωστοί, αναμένεται να εισπράξει συνολικά ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 27 εκατ. λιρών (30,5 εκατ. ευρώ περίπου) και 36,9 εκατ. λιρών (41,6 εκατ. ευρώ περίπου).

Ακόμη και χωρίς να τροποποιήσει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο στόλο των Land Rover Defenders του, ο Φόσετ θα κέρδιζε εκατομμύρια από την πώλησή τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη και 220.000 λίρες (250.000 ευρώ περίπου) για να αποκτήσουν ένα τέτοιο μοντέλο.

Αν είστε ένας από αυτούς, ίσως θα έπρεπε να αρχίσετε να το σκέφτεστε. Αν και υπάρχουν ακόμη184 Defender στην αποθήκη του Φόσετ, οι παραγγελίες και οι κρατήσεις πέφτουν βροχή. Όσοι το έχουν ήδη πάρει απόφαση, μπορούν να παραγγείλουν σήμερα το δικό τους από τον ιστότοπο της Twisted και να το παραλάβουν το επόμενο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ