Skynest: H Air New Zealand γίνεται η πρώτη που βάζει κουκέτες στην οικονομική θέση των αεροπλάνων της

Η Air New Zealand αποκαλύπτει τις Skynest, τις πρώτες κουκέτες σε αεροπορική εταιρεία. Πρόκειται για έξι κουκέτες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τετράωρες κρατήσεις σε επιβάτες της οικονομικής θέσης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Skynest: H Air New Zealand γίνεται η πρώτη που βάζει κουκέτες στην οικονομική θέση των αεροπλάνων της

Για τους περισσότερους, ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι πραγματικά ακατόρθωτος. Τα καθίσματα στις οικονομικές θέσεις των περισσότερων αεροπλάνων δεν είναι ό,τι πιο άνετο, πόσο μάλλον όταν βρίσκεστε στη μέση της σειράς και δεν έχετε πού να ακουμπήσετε το κεφάλι σας. Η Air New Zealand έρχεται να δώσει τέρμα σ’ αυτό το βασανιστήριο.

Διαβάστε ακόμα: Suite Plus - Πλήρως ιδιωτικές σουίτες με πόρτα και διπλά κρεβάτια λανσάρει στις πτήσεις της η Lufthansa

Σύμφωνα με τη Washington Post, τον επόμενο Σεπτέμβριο, η αεροπορική εταιρεία θα κάνει το ντεμπούτο των Skynest, των πρώτων κουκετών σε αεροπλάνο. Πρόκειται για έξι κουκέτες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε επιβάτες της οικονομικής θέσης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και σε πτήσεις εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα υπάρχοντα αεροπλάνα ευρείας ατράκτου της Air New Zealand όσο και στα νέα Dreamliners που απέκτησε πρόσφατα.

«Η Skynest είναι προϊόν έρευνάς μας, τα συμπεράσματα της οποίας διαπίστωναν ότι ο ύπνος ήταν ο πυρήνας της εμπειρίας των πελατών», δήλωσε στην Post η Leanne Geraghty, επικεφαλής πελατειακής υποστήριξης και υπεύθυνος πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που φέρνουμε αυτήν την προσφορά σε ένα αεροσκάφος».

Εικόνα

Τα κρεβάτια είναι πολλά περισσότερα από μια τυπική κουκέτα για ύπνο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις λοβοί τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλον, ώστε να μεγιστοποιείται ο χώρος μέσα στην καμπίνα. Με διαστάσεις 2 περίπου μέτρα μήκος και 60 εκατοστά πλάτος, προσφέρουν αρκετό χώρο ακόμη και για ψηλούς ή σωματώδεις επιβάτες.

Εικόνα

Το ενδιαφέρον για το Skynest είναι ότι τα pods θα είναι διαθέσιμα για τετράωρες κρατήσεις, ως πρόσθετο στην πραγματική θέση στο αεροπλάνο. Η Air New Zealand επέλεξε αυτό το χρονικό πλαίσιο ώστε να δίνει στους επιβάτες την ευκαιρία να περάσουν από δύο κύκλους REM, οι οποίοι συνήθως χρειάζονται 90 λεπτά ο καθένας.

Εικόνα

Αυτό αφήνει μια επιπλέον ώρα τόσο για να προλάβετε να αποκοιμηθείτε όσο και για να ξυπνήσετε χαλαρά, με άλλα 30 λεπτά μεταξύ των συνεδριών, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να καθαρίσει τις κουκέτες και να αντικαταστήσει τα σεντόνια.

Οι κουκέτες υπάγονται σε μια σειρά καινοτομιών ύπνου της Air New Zealand, όπως το Skycouch, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2010. Αυτή η προσφορά επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση για τρεις διπλανές θέσεις που μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι, χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο στρώμα που απλώνεται πάνω από τα καθίσματα.

Εικόνα

Το νέο Skynest από την άλλη, επιτρέπει να έχετε έναν εντελώς ξεχωριστό χώρο ύπνου από το κάθισμά σας. Η τιμή μιας τετράωρης συνεδρίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αν σύμφωνα με την Geraghty, η αεροπορική εταιρεία κινείται σε ένα πλαίσιο μεταξύ 400 και 500 δολαρίων. Όποια και να είναι τελικά η τιμή, δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνήσει στο ότι ένα καλό ύπνος στο αεροπλάνο είναι πραγματικά ανεκτίμητος.