Ντουμπάι: Εκατομμυριούχος πλήρωσε σε δημοπρασία 14 εκατ. ευρώ για μια πινακίδα αυτοκινήτου με το νούμερο «7»

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στο Ντουμπάι, όταν ένας πλούσιος πλειοδότης πλήρωσε 55 εκατ. ντιρχάμ (14 εκατ. ευρώ περίπου) για μια σπάνια πινακίδα κυκλοφορίας με το νούμερο «7»..
Ντουμπάι: Εκατομμυριούχος πλήρωσε σε δημοπρασία 14 εκατ. ευρώ για μια πινακίδα αυτοκινήτου με το νούμερο «7»

Στο Ντουμπάι φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να καταρρίψουν κάθε παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη φορά η είδηση δεν αφορά κάποιο πανύψηλο ακίνητο ή κάποιο υπερπολυτελές γιοτ, αλλά κάτι με πολύ μικρότερες διαστάσεις: μια πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: Aeolus - Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ λοιπόν σημειώθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στην αραβική μεγαλούπολη όταν ένας πλούσιος πλειοδότης πλήρωσε 55 εκατ. ντιρχάμ (14 εκατ. ευρώ περίπου) για μια σπάνια πινακίδα κυκλοφορίας.

Η φιλανθρωπική δημοπρασία του οίκου Emirates Auction πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου και περιλάμβανε μια πλειάδα από χαρακτηριστικές πινακίδες κυκλοφορίας και αριθμούς τηλεφώνων. Ανάμεσά τους και η ιδιαίτερα επιθυμητή –όπως αποδείχθηκε- πινακίδα κυκλοφορίας «P7», η οποία πυροδότησε καταιγισμό προσφορών.

Τελικά, κατάφερε να πιάσει την εξωπραγματική τιμή των 14 εκατ. ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν από μιάμιση δεκαετία. Τα έσοδα της πώλησης θα διατεθούν στη συνεχιζόμενη παγκόσμια πρωτοβουλία επισιτιστικής βοήθειας του ηγεμόνα του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ που ονομάζεται «One Billion Meals Endowment».

Η ταυτότητα του ατόμου που απέκτησε τη σπάνια πινακίδα δεν έχει αποκαλυφθεί. Η δεύτερη ακριβότερη πινακίδα που πωλήθηκε στη δημοπρασία ήταν η «AA22», η οποία κατάφερε να πιάσει περίπου 2,11 εκατ. ευρώ.

Στα ΗΑΕ υπάρχει παράδοση στο να ξοδεύονται υπέρογκα χρηματικά ποσά σε ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας που πωλούνται σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Απ’ ό,τι φαίνεται είναι ένας κατάλληλος τρόπος προβολής για τους υπερπλούσιους της χώρας, οι οποίοι επιδεικνύουν την οικονομική τους επιφάνεια και την κοινωνική τους θέση ενώ δωρίζουν χρήματα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2008 από έναν τοπικό επιχειρηματία με το όνομα Saeed Abdul Ghaffar Khouri, ο οποίος είχε πληρώσει σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία 13 εκατ. ευρώ για την πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου με το νούμερο «1» του Άμπου Ντάμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ