Aeolus: Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Το νέο gigayacht 131 μέτρων της Oceanco μοιάζει με αεροδυναμικό γλυπτό στο νερό.  To «Aeolus» έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι καθώς, πέρα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, προορίζεται να έχει και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.
Aeolus: Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Ολόκληρος ο κόσμος των γιοτ κατέπλευσε στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από την 1η έως τις 5 Μαρτίου. Από ολοκληρωμένες νέες κατασκευές μέχρι φουτουριστικά concept, από jet ski μέχρι πολυτελή πλοία δεκάδων μέτρων, οι μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες και τα διασημότερα design studio έδωσαν μια πλήρη εικόνα από τα θαύματα που θα δούμε να κυριαρχούν στις θάλασσες στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: G-QUEST - Το gigayacht του 1 δισ. δολαρίων χωρά υδροπλάνα, ελικόπτερα, SUV και υποβρύχια

Ένα από τα σκάφη που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν και το τελευταίο concept yacht της ολλανδικής εταιρείας Oceanco: το «Aeolus». Το επαναστατικό νέο gigayacht που παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης, φαίνεται να ανεβάζει τον πήχη τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας.

Εμπνευσμένο από τον Έλληνα θεό του ανέμου, το «Aeolus» είναι γεμάτο με κωνικές γραμμές που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα κομψό αεροδυναμικό προφίλ. Σύμφωνα με την Oceanco, το «πλωτό καταφύγιο» προορίζεται να μοιάζει σαν να έχει σμιλευτεί από τον άνεμο. Σχεδιασμένο από τον Ζιλ Τέιλορ, το 131 μέτρων σκάφος έχει επίσης αναφορές στα ιστιοπλοϊκά γιοτ J Class του περασμένου αιώνα.

Εικόνα

«Οι καμπύλες του δεν το κάνουν υπερβολικά θηλυκό γιατί υπάρχει μια αρρενωπή αύρα στην τολμηρή, ειλικρινή αρχιτεκτονική του», ανέφερε ο Τέιλορ. «Εκτός από τις επιφάνειες του καταστρώματος, καμία άλλη επιφάνεια δεν είναι επίπεδη ή απόλυτα γεωμετρική, κάτι που παρέχει μια μοναδική αισθητική που κάνει το “Aeolus” ξεχωριστό».

Εικόνα

Επί του σκάφους, η εταιρεία Njord by Bergman Design House πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση του κομψού εσωτερικού. Με μια μέγιστο πλάτος 18 μέτρα, το «Aeolus» προσφέρει περίπου 6.200 GT ολικής χωρητικότητας, με τα καταστρώματα να είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα.

Εικόνα

Παρόλο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η τελική διάταξη, η Oceanco διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν αρκετές καμπίνες για τον ιδιοκτήτη, την οικογένειά του και τους φιλοξενούμενούς του, με την ιδιωτική σουίτα του κατόχου να προσφέρει, φυσικά, την καλύτερη θέα στον ορίζοντα.

Εικόνα

Σε συμφωνία με τις επιταγές της βιωσιμότητας, τα σαλόνια διαθέτουν μια σειρά από «βιο-υλικά», όπως το vegan δέρμα από φυτά κάκτων και τα οργανικά υφάσματα της Oliveri Home. Στο μεταξύ, τα άνετα υπαίθρια καταστρώματα φαίνεται να διαθέτουν μια πισίνα στο πίσω μέρος, μια πισίνα στην πλώρη και ένα μεγάλο beach club στην πρύμνη. Η πλώρη είναι επίσης εξοπλισμένη με ελικοδρόμιο.

Εικόνα

Αφήσαμε το σημαντικότερο για το τέλος. Όπως η εταιρεία έχει προβλέψει, το «Aeolus», στο μέλλον, θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η Oceanco και η Lateral έχουν αναπτύξει την Πλατφόρμα Μετάβασης Ενέργειας (ETP).
Ουσιαστικά, καθώς οι τύποι καυσίμου και οι σχετικές τεχνολογίες θα προχωρούν, η πρόωση του σκάφους θα αλλάζει ανάλογα, μέχρι τελικά να μηδενιστούν οι ρυπογόνες εκπομπές του.

Εικόνα

Αρχικά, το γιοτ θα είναι εξοπλισμένο με ένα υβριδικό πετρελαιοηλεκτρικό σύστημα. Στη συνέχεια, θα προστεθούν κυψέλες καυσίμου καθώς θα είναι πιο ευρέως διαθέσιμες, ώστε τελικά το «Aeolus» να λειτουργεί μόνο μέσω κυψελών και ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα, μπορείτε να θαυμάσετε το «Aeolus» στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Oceanco.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ