Βρετανός καλλιτέχνης προσφέρει αμοιβή 1 εκατ. λίρες για το κλεμμένο laptop του που είναι γεμάτο με έργα τέχνης

Ένας Άγγλος καλλιτέχνης προσφέρει αμοιβή 1 εκατ. λίρες για τον κλεμμένο, γεμάτο με έργα τέχνης, φορητό υπολογιστή του. «Αισθάνομαι απολύτως συντετριμμένος», λέει ο Τζέιμς Πένφολντ, ο οποίος δεν είχε φροντίσει να κρατήσει αντίγραφα των αρχείων του.
Βρετανός καλλιτέχνης προσφέρει αμοιβή 1 εκατ. λίρες για το κλεμμένο laptop του που είναι γεμάτο με έργα τέχνης

Ο Τζέιμς Πένφολντ, ένας καλλιτέχνης από τη Βρετανία, γνωστός με το όνομα «Πένι», επέστρεψε στο σπίτι από σύντομες διακοπές για να διαπιστώσει ότι ο φορητός υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος του, που περιέχουν εκατοντάδες έργα τέχνης του, είχαν κλαπεί από το σπίτι του στο Ανατολικό Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμα: Dead End - Η πρώτη γκαλερί με έργα τέχνης δημιουργημένα από τεχνητή νοημοσύνη μόλις άνοιξε στο Άμστερνταμ

«Η δουλειά μου δεν είχε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud και έχω χάσει τόσα έργα που μετά βίας τολμώ να φανταστώ», ανέφερε ο Πένφολντ σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Αισθάνομαι απόλυτα συντετριμμένος».

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος ειδικεύεται στα περίπλοκα στένσιλ, φτιάχνει συχνά σύνθετa προσχέδια στον υπολογιστή για να σχεδιάσει τα κολάζ του. Με την κλοπή του laptop του, χάθηκαν και πολλά από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων που βρίσκονταν σε εξέλιξη και ολοκληρωμένων έργων που υποτίθεται ότι θα εκτίθονταν σε επερχόμενες, αυτοχρηματοδοτούμενες εκθέσεις στο Λονδίνο. Σύμφωνα μάλιστα με το Art News, μεταξύ των αρχείων που χάθηκαν υπήρχε επίσης ένα ακυκλοφόρητο παραγωγικό έργο NFT και ένα πορτρέτο του Μπάτμαν.

«Θα ήμουν πρόθυμος να προσφέρω 1 εκατ. λίρες για την ασφαλή επιστροφή των αρχείων και του φορητού υπολογιστή μου», δήλωσε ο Πένφολντ στο Art News. «Ο σκληρός δίσκος θα έχει πεταχτεί πιθανότατα σε κάποιο κάδο ή θα βρίσκεται σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο, καθώς δεν αξίζει τίποτα για κανέναν άλλον, αλλά είναι ανεκτίμητος για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κυριολεκτικά σαν να έχουν κλέψει ένα μέρος μου».

Στο μεταξύ, ο Πένφολντ έχει απευθυνθεί στο δίκτυο των συλλεκτών και των οπαδών του, ελπίζοντας να ξαναχτίσει τη βιβλιοθήκη των έργων του, καλώντας τους να στέλνουν εικόνες και αρχεία τέχνης που έχει πουλήσει ή χαρίσει στο παρελθόν.

Πάντως, παρά τη δυσάρεστη εξέλιξη, σε πρόσφατο μήνυμά προς τους οπαδούς του, ο Πένφολντ φαίνεται να διατηρεί το χιούμορ του, επισημαίνοντας πόσο ειρωνική ήταν η κλοπή, δεδομένου ότι τα έργα του συχνά απεικονίζουν ανθρώπους να διαπράττουν κλοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ