Billionaire Timeless Treasure: Η Jacob & Co. μόλις παρουσίασε ένα διαμαντένιο ρολόι κατάλληλο για δισεκατομμυριούχους

Το νέο ρολόι αξίας 2 εκατ. δολαρίων της Jacob & Co. έκλεψε τις εντυπώσεις την ετήσια έκθεση ρολογιών Watches & Wonders στην Ελβετία. Το χρυσό Billionaire Timeless Treasure διαθέτει 425 κίτρινα διαμάντια και η κατασκευή του διήρκεσε τρεισήμισι χρόνια.
Billionaire Timeless Treasure: Η Jacob & Co. μόλις παρουσίασε ένα διαμαντένιο ρολόι κατάλληλο για δισεκατομμυριούχους

Μια έκπληξη περίμενε, το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαρτίου, όσους επισκέφτηκαν την ετήσια έκθεση ρολογιών Watches & Wonders, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη της Ελβετίας. Το νέο ρολόι Billionaire Timeless Treasure των 20 εκατ. δολαρίων που παρουσίασε η Jacob & Co. κατέπληξε συλλέκτες, εμπόρους και δημοσιογράφους και έγινε γρήγορα το κεντρικό θέμα στις συζητήσεις του showroom.

Διαβάστε ακόμα: Patek Philippe Sky Moon Tourbillon - Το πιο ακριβό ρολόι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία - Πουλήθηκε 5,8 εκατ. δολάρια

Σπάνια ένα ρολόι αξίζει τόσο το όνομά του. Στην περίπτωση του Billionaire Timeless Treasure αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι θα χρειαστούν τσέπες βαθύτερες από την Τάφρο των Μαριανών για να το αγοράσει κανείς, αλλά και στην αργή και επίπονη διαδικασία της προμήθειας των σπάνιων κίτρινων διαμαντιών που το διακοσμούν, της κοπής και της τοποθέτησής τους στο περίπλοκο χρυσό μπρασελέ που διαθέτει.

Το ρολόι βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τρεισήμισι χρόνια, με μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου να έχει αφιερωθεί μόνο στην εύρεση αρκετών κίτρινων διαμαντιών του ίδιου χρώματος και της ίδιας ποιότητας για να διακοσμήσουν το μπρασελέ, τη στεφάνη, το καντράν και την κορόνα του ρολογιού.

Εικόνα

Η Jacob & Co.-η οποία συγκέντρωσε μια ειδική ομάδα 10 ατόμων για να βρει, να ταξινομήσει και να κόψει τους πολύτιμους λίθους- ισχυρίζεται ότι σχεδόν «στέγνωσε» την υπάρχουσα παγκόσμια αγορά από αυτά τα εξαιρετικά σπάνια διαμάντια.

«Ρολόγια με λευκά διαμάντια φτιάχνουμε πολλά, και προμηθευόμαστε δεκάδες ή εκατοντάδες πολύτιμους λίθους», δήλωσε η Seraina Wicht, επικεφαλής παραγωγής ρολογιών γεμολογίας της εταιρείας. «Για το Billionaire Timeless Treasure, λαμβάναμε πέτρες μία προς μία, δύο προς δύο, τρεις το πολύ. Συνέβη αρκετές φορές που περάσαμε αρκετές εβδομάδες χωρίς να λάβουμε ούτε μία που να άξιζε το κομμάτι».

Όταν συγκεντρώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι λίθοι (περίπου 880 καράτια), οι κόπτες πολύτιμων λίθων της Jacob & Co στη Γενεύη ανέλαβαν να τους δώσουν το σωστό μέγεθος, παράγοντας 425 φανταχτερά έντονα κίτρινα διαμάντια κοπής Asscher που ζυγίζουν λίγο περισσότερο από 217 καράτια.

Εικόνα

Οι τεχνίτες της εταιρείας παρήγαγαν ένα χρυσό πλέγμα που επέτρεπε σε όλες τις πέτρες να στερεώνονται σχεδόν αόρατα, συνδυάζοντάς τις με 76 λαμπερούς πράσινους τσαβορίτες που περιβάλλουν το καντράν του ρολογιού. Πρόκειται για τις ίδιες σπάνιες πέτρες που διαθέτει το τελευταίο απόκτημα του Κριστιάνο Ρονάλντο, το μοναδικό ρολόι της Jacob & Co Caviar Flying Tourbillon Tsavorites.

Θα ήταν λάθος να θεωρήσει κανείς ότι ένα τέτοιο ρολόι δύσκολα θα βρει αγοραστή. Μερικοί από τους πιο γνωστούς άντρες στον κόσμο έχουν ήδη αγοράσει προηγούμενα παραδείγματα του ρολογιού Billionaire, το οποίο παράγεται σε κατανοητά περιορισμένες ποσότητες από το 2014. Ο DJ Khaled και ο θρύλος της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ έχουν και οι δύο από ένα τέτοιο ρολόι με λευκά διαμάντια, με τον τελευταίο να αναφέρει στο Instagram ότι πλήρωσε περίπου 18 εκατ. δολάρια για να το αποκτήσει.

Εικόνα

Με αυτό ως δεδομένο, το πιθανότερο είναι ότι το Billionaire Timeless Treasure, αυτός ο περίτεχνος συνδυασμός κοσμηματοποιίας και ωρολογιακής μαεστρίας, θα βρει πολύ σύντομα κάποιον διάσημο καρπό να αγκαλιάσει.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ρολόι και τη διαδικασία κατασκευής του μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Jacob & Co..

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ