Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: Το πιο ακριβό ρολόι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία - Πουλήθηκε 5,8 εκατ. δολάρια

Αυτό το Patek Philippe των 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων είναι πλέον το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε διαδικτυακή δημοπρασία. Το αριστούργημα των 12 Μηχανισμών πουλήθηκε στη δημοπρασία του Christie's στο Χονγκ Κονγκ.
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: Το πιο ακριβό ρολόι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία - Πουλήθηκε 5,8 εκατ. δολάρια

Ο οίκος Christie's ξεκίνησε τις ανοιξιάτικες πωλήσεις ρολογιών με μια δημοπρασία που έγραψε ιστορία. Τη Δευτέρα, ο δημοπράτης πολυτελείας σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό ρολόι που δημοπρατήθηκε διαδικτυακά με την πώληση ενός εξαιρετικά σπάνιου Patek Philippe Sky Moon Tourbillon στην τιμή των 5,8 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Patek Philippe Ref. 96 Quantieme Lune - Σε δημοπρασία το σπάνιο ρολόι του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας

Το ρολόι αποτέλεσε μέρος της δημοπρασίας με τίτλο «Top of the Time» που πραγματοποίησε ο οίκος Christie’s στο Χονγκ Κονγκ. Το 42 mm μοντέλο Ref. 6002G διαθέτει κάσα από λευκόχρυσο 18 καρατίων και ένα εντυπωσιακό μπλε καντράν από σμάλτο και cloisonné.

Tο αξιοσημείωτο ρολόι, με τoυς επιβλητικούς 12 ξεχωριστούς μηχανισμούς είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί στην αγορά, ενώ σπάνια θα το πετύχει κανείς σε κάποια δημοπρασία. Μάλιστα, στη δημοπρασία του Christie’s, απέφερε πάνω από το ήμισυ των συνολικών τελικών πωλήσεων του δημοπράτη, ύψους 8,4 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα

Το δεύτερο ακριβότερο ρολόι μεταξύ των 111 μοντέλων της δημοπρασίας ήταν άλλο ένα αριστούργημα από την ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας: ένα Patek Philippe Grand Complications, Ref. 5208. Παρόμοια με το ρολόι-σταρ της δημοπρασίας, και ο συγκεκριμένος χρονογράφος είναι εξίσου σπάνιος. Ένας τυχερός συλλέκτης, ωστόσο, κατάφερε να αποκτήσει το πλατινένιο ρολόι αντί 999.541 δολαρίων.

Εικόνα

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της δημοπρασίας “Watches Online: Top of the Time” καταδεικνύουν τη δύναμη της πλατφόρμας διαδικτυακών πωλήσεων του Christie's που παρουσιάζει εξαιρετικές παρτίδες και επιτυγχάνει κορυφαίες τιμές, αντίστοιχες με τις ζωντανές δημοπρασίες μας», ανέφερε ο Alexandre Bigler, αντιπρόεδρος του Christie's και επικεφαλής ρολογιών για την Ασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Patek Philippe Sky Moon Tourbillon των 5,8 εκατ. δολαρίων αλλά και τα υπόλοιπα ρολόγια της δημοπρασίας μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Christie’s.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ