FELO M One: Το νέο πτυσσόμενο ηλεκτρικό σκούτερ που χωράει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας

Το M-One είναι ένα ηλεκτρικό αναδιπλούμενο σκούτερ εμπνευσμένο από το Honda Motocompo. Με πτυσσόμενα μαρσπιέ και τιμόνι, και αναδιπλούμενο κάθισμα, έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύεται εύκολα στο πορτμπαγκάζ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου ή SUV.
FELO M One: Το νέο πτυσσόμενο ηλεκτρικό σκούτερ που χωράει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας

Το Honda Motocompo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1981. Ήταν ένα πτυσσόμενο σκούτερ 49 κυβικών εκατοστών, με μικροσκοπικές διαστάσεις (118,6 x 23,9 x 54,1 εκατοστά) σχεδιασμένο για να χωράει στο πορτμπαγκάζ του συμπαγούς αυτοκινήτου Honda City.

Διαβάστε ακόμα: Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic - Ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο με DNA από το ράλι του Ντακάρ

Εξοπλισμένο με πτυσσόμενα τιμόνια και μαρσπιέ, ένα πιρούνι που «μαζεύει» και ένα κάθισμα που μπορεί να βυθιστεί στο σώμα του σκούτερ, το Motocompo αντιπροσωπεύει αναμφισβήτητα ένα από τα πιο μοναδικά και παιχνιδιάρικα μοντέλα που έχουν βγει ποτέ από το εργοστάσιο.

Και ενώ παρέμεινε στην παραγωγή μόνο για τρία χρόνια, το Motocompo άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο της μοτοσικλέτας, με αυτά τα δίτροχα των 2,5 ίππων όχι μόνο να αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, αλλά και να επηρεάζουν πλέον πολλές σύγχρονες αντιλήψεις για αντίστοιχα μοντέλα.

Εικόνα

Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι το ολοκαίνουργιο αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ M One από τη startup εταιρεία FELO με έδρα τη Σαγκάη. Κάνοντας το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο του στο εν εξελίξει 50ό Σαλόνι Μοτοσικλέτας του Τόκιο 2023, το FELO M One διαθέτει έναν κεντρικό κινητήρα 1,34 ίππων 400 watt που τροφοδοτείται από ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 48 V, 20 Ah, το οποίο προσφέρει αυτονομία λίγο πάνω από 100χλμ. με κάθε φόρτιση.

Το πακέτο μπαταριών του M One επιτρέπει επίσης στο πλήρως ηλεκτρικό δίτροχο να λειτουργεί ως φορητή τράπεζα τροφοδοσίας για τη φόρτιση smartphones και άλλων φορητών συσκευών ενώ βρίσκεται εκτός δικτύου ή μακριά από πρίζα.

Το M1 της FELO καταφέρνει επίσης να μην γείρει τη ζυγαριά περισσότερο από τα 36,3 κιλά με πλήρη εξοπλισμό, χωρίς παράλληλα να κάνει εκπτώσεις στη μοντέρνα αίσθησή του που τονίζεται από ένα χρώμα εμπνευσμένο από την αεροπορία, διανθισμένο με κίτρινες λωρίδες και διάφορα ιδεογράμματα.

Εικόνα

Παρόμοιο σε διαστάσεις με το αρχικό Motocompo της Honda (115,8 x 55,9 x 85,9 εκατοστά) το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ διαθέτει επίσης μεταξόνιο 80 εκατοστών και εξαιρετικά χαμηλή θέση οδήγησης στα 58,9 εκατοστά από το έδαφος. Ακριβώς όπως το αρχικό Motocompo, το M1 διαθέτει επίσης πτυσσόμενα μαρσπιέ και τιμόνι, περιστρεφόμενο και αναδιπλούμενο κάθισμα, ενώ έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύεται εύκολα στο πορτμπαγκάζ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου ή SUV.

Εικόνα

Παρά το μικρό του μέγεθος, το M1 προσφέρει στην πραγματικότητα κάποιες αξιοπρεπείς δυνατότητες μεταφοράς χάρη στις ενσωματωμένες σχάρες αποσκευών από αλουμίνιο και μαγνήσιο. Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία στο νέο σκούτερ της FELO περιλαμβάνουν χυτούς τροχούς εξοπλισμένους με δισκόφρενα, περιστρεφόμενο βραχίονα μονής όψης, προεξέχοντα φλας LED και ασύμμετρη διάταξη προβολέων LED.

Με τιμή 380.000 γιεν (2.659 ευρώ περίπου), το FELO M One Folding EV Scooter αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.