Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic: Ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο με DNA από το ράλι του Ντακάρ

Η Audi μόλις αποκάλυψε ένα απειλητικό ηλεκτρικό ποδήλατο εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο ράλι της ερήμου που λειτουργεί με μπαταρίες. Το δίτροχο παίρνει στοιχεία από το RS Q e-tron που έτρεξε στο Ράλι Ντακάρ.
Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic: Ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο με DNA από το ράλι του Ντακάρ

Η Audi αποφάσισε να χαρίσει στο ηλεκτρικό αγωνιστικό της αυτοκίνητο που έτρεξε στο ράλι Ντακάρ ένα δίτροχο αδερφάκι. Η γερμανική φίρμα μόλις αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο εμπνευσμένο από το RS Q e-tron.

Διαβάστε ακόμα: CE 04 Vagabund Moto Concept - Το remake του ηλεκτρικού σκούτερ της BMW έρχεται με δώρο σανίδα του σερφ

Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, το εκτός δρόμου αγωνιστικό αυτοκίνητο της Audi σημείωσε τέσσερις νίκες διαδρομών κατά το ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ του 2022 και κατέκτησε ξανά την έρημο τον Ιανουάριο. Το μικρότερο νέο αδερφάκι του μπορεί να μην διαθέτει τα κότσια για τέτοιες δοκιμασίες, δεν υπολείπεται ωστόσο δυναμικότητας και χαρακτήρα.

Το ποδήλατο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ιταλική Fantic Motor, εξ ου και το όνομα: Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic. Χτισμένο γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο enduro με εξαρτήματα άνθρακα, το ποδήλατο είναι ελαφρύ αλλά ανθεκτικό και μπορεί να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση σε οποιοδήποτε βραχώδες έδαφος. Όπως το θέτει η εταιρεία «είναι ανοιχτό σε κάθε πρόκληση».

Εικόνα

Ο μεσαίας τοποθέτησης κινητήρας Brose S-MAG 250 W παρέχει στους αναβάτες τέσσερα επίπεδα υποβοήθησης πεντάλ, με το «Boost» να είναι το πιο ισχυρό και κατάλληλο για ανηφορικές διαδρομές. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 720 Wh Fantic Integra, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόση εμβέλεια διαθέτει.

Μια ψηφιακή οθόνη στο τιμόνι αναλαμβάνει τις ενδείξεις για την κατάσταση της μπαταρίας και την ταχύτητα. Το ποδήλατο είναι επίσης εξοπλισμένη με μηχανικό σύστημα μετάδοσης κίνησης SRAM GX Eagle, 12 ταχυτήτων, για εκείνους που επιθυμούν λίγη άσκηση.

Όσον αφορά στην άνεση, η Audi επέλεξε ένα πιρούνι με αμορτισέρ Öhlins και σέλα Sella Italia Novus Boost EVO. Το ποδήλατο κινείται με ζάντες Mavic (29 ίντσες μπροστά, 27,5 ίντσες πίσω) και οντρά ελαστικά Vittoria. Το πλαίσιο διατίθεται επίσης σε τρία μεγέθη ώστε να ταιριάζει με τη σωματοδομή κάθε αναβάτη.

Εικόνα

Το Audi Electric Mountain Bike Powered by Fantic προσφέρεται στην τιμή των 8.900 ευρώ. Η Audi δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, μπορείτε ωστόσο να δηλώσετε ενδιαφέρον στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Audi.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ