Ράιαν Ρέινολντς: Πούλησε 1,3 δισ. δολάρια στην T-Mobile την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε ιδρύσει

H εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Mint Mobile την οποία ίδρυσε ο Ράιαν Ρέινολντς, μόλις εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών T-Mobile αντίς 1,35 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία αποτελεί μία από τις πολλές επενδύσεις του σταρ του Χόλιγουντ, διάσημου για τις ταινίες « Deadpool».
Ράιαν Ρέινολντς: Πούλησε 1,3 δισ. δολάρια στην T-Mobile την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε ιδρύσει

Μερικές φορές, το να είσαι σταρ του Χόλιγουντ είναι απλά μια αρχή. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την περίπτωση του Ράιαν Ρέινολντς. Ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής των ταινιών «Deadpool» αποδεικνύει ότι το ταλέντο του στις επιχειρήσεις ανταγωνίζεται εκείνο στην υποκριτική.

Διαβάστε ακόμα: LVMH - Ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έχει βάλει στο μάτι την Cartier - Οργιάζουν οι φήμες για επικείμενη εξαγορά

Όπως μόλις ανακοινώθηκε, η εταιρεία Mint Mobile την οποία ίδρυσε ο Ρέινολντς το Νοέμβριο του 2019, εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών T-Mobile μέσω συμφωνίας αξίας έως και 1,35 δισ. δολαρίων.

Η T-Mobile έκανε γνωστό ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Ka'ena Corp. και των θυγατρικών της, στις οποίες περιλαμβάνεται η Mint Mobile, στις 15 Μαρτίου. Η συμφωνία θα διεκπεραιωθεί σε συνδυασμό 39% μετρητών και 61% μετοχών με μέγιστη συνολική αξία 1,35 δισ. δολαρίων, με την ακριβή αξία να πρόκειται να καθοριστεί από την απόδοση της Ka'ena τον επόμενο χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της T-Mobile, Μάικ Σίβερτ, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνογνωσία του μάρκετινγκ απευθείας προς τον καταναλωτή, την οποία εφαρμόζει η Mint, στην οποία ο Ρέινολντς είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σίβερτ, «μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούμε από την εφαρμογή της φόρμουλας μάρκετινγκ για την οποία η Mint έχει γίνει διάσημη σε περισσότερα τμήματα της T-Mobile».

Ο δημιουργικός ρόλος του Ρέινολντς στη Mint θα συνεχιστεί και υπό τη νέα ιδιοκτησία, ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας Ντέιβιντ Κλίκμαν και Ριζβάν Κασίμ θα διατηρήσουν τις θέσεις τους ως διευθυντές του brand. Μάλιστα, ο Ρέινολντς, επιστρατεύοντας το κλασικό χιούμορ του, ανακοίνωσε την εξαγορά της Mint μέσω μιας διαφήμισης μαζί με τον CEO της T-Mobile, Μάικ Σίβερτ, διατυμπανίζοντας πόσο πολύτιμο ήταν το δίκτυο της T-Mobile για τις λειτουργίες της Mint.

Στο βίντεο, ο Σίβερτ δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει την τιμολόγηση των 15 δολαρίων ανά μήνα της Mint, ενώ ο Reynolds επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την «απίστευτα αυτοσχέδια και οριακά απερίσκεπτη στρατηγική ανταλλαγής μηνυμάτων» για την οποία είναι η εταιρεία είναι γνωστή, μια στρατηγική μάρκετινγκ η οποία προκάλεσε άλλωστε και το ενδιαφέρον της T-Mobile.

Σε δεύτερη ανάγνωση, ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η εξαγορά είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η T-Mobile ελπίζει να αξιοποιήσει την επιρροή και τη διαφημιστική στρατηγική που έφερε στο τραπέζι η παρουσία και η δημιουργική προσέγγιση του Ρέινολντς.

Για τον ίδιο τον ηθοποιό, η προσοδοφόρα συμφωνία αποτελεί μια μεγάλη επιβεβαίωση της επιχειρηματικής του ικανότητας: ως ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών, όπως η Aviation Gin, η ουαλική ποδοσφαιρική ομάδα Wrexham AFC και η εταιρεία παραγωγής ταινιών Maximum Effort, ο σταρ έχει δημιουργήσει, τα τελευταία χρόνια, ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με εντυπωσιακή ποικιλία, η οποία κατά πώς φαίνεται δεν θα τον απογοητεύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ