Μάικλ Τζόρνταν: Σε δημοπρασία τα sneakers από τους τελικούς του «Last Dance»- Πάνε για ρεκόρ 4 εκατ. δολαρίων

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Air Jordan XIII του Μάικλ Τζόρνταν από τη «Last Dance» σεζόν του με τους Σικάγο Μπουλς βγαίνει σε δημοπρασία. Αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ με τιμή πώλησης 4 εκατ. δολάρια.
Μάικλ Τζόρνταν: Σε δημοπρασία τα sneakers από τους τελικούς του «Last Dance»- Πάνε για ρεκόρ 4 εκατ. δολαρίων

Ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια sneakers του Μάικλ Τζόρνταν αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα από τον οίκο Sotheby's. Τα Air Jordan XIII που φόρεσε ο θρύλος του NBA κατά τη διάσημη σεζόν τού «Last Dance» πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον Sotheby's στις αρχές Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα: Μάικλ Τζόρνταν - Νέο ρεκόρ με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα Make-A-Wish America για τα 60ά γενέθλιά του

Μάλιστα, εκτός από την τελευταία του σεζόν με Σικάγο Μπουλς, ο Τζόρνταν φόρεσε τα παπούτσια και κατά τη διάρκεια των τελικών του NBA του 1998, γι' αυτό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τελική τιμή που θα μπορούσαν να πιάσουν στην επικείμενη δημοπρασία αγγίζει τα 4 εκατ. δολάρια.

Τα αθλητικά παπούτσια που πρόκειται να δημοπρατηθούν είναι ένα ζευγάρι «Bred» (μαύρο και κόκκινο) Air Jordan XIII που ο Τζόρνταν φόρεσε στο παιχνίδι 2 των τελικών με τους Utah Jazz. Ο θρυλικός σούτινγκ γκαρντ σημείωσε 37 πόντους, ενώ οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη με 93-88 στο Σολτ Λέικ Σίτι, καθοδόν για την τελική νίκη με 4-2 στα παιχνίδια.
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, αμέσως μετά το παιχνίδι, ο Τζόρνταν υπέγραψε και τα δύο παπούτσια και τα έδωσε στον βοηθό του γηπέδου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση των αποδυτηρίων των επισκεπτών.

Τα Air Jordan XIII μπορεί να μην είναι τα πιο διάσημα Jordan, ωστόσο αναμένεται να γίνουν το πιο ακριβό ζευγάρι sneakers που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, εάν η προσφορά φτάσει στο ύψος των εκτιμήσεων, δηλαδή από 2 έως 4 εκατ. δολάρια. Το ρεκόρ ανήκει προς το παρόν σε ένα ζευγάρι Nike Air Ships που είναι τα παλαιότερα γνωστά αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν σε επίσημο παιχνίδι του NBA, τα οποία πωλήθηκαν από τον Sotheby's για 1,472 εκατ. δολάρια το 2021.

Καθώς οι συλλέκτες φαίνεται να «κυνηγούν» όλα τα είδη Jordan που έχουν φορεθεί καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του παίκτη, φαίνεται ότι εστιάζουν ιδιαίτερα σε αντικείμενα από τη σεζόν 1997-1998, η οποία έγινε γνωστή ως «Last Dance» χάρη στο δημοφιλές ομώνυμο ντοκιμαντέρ του ESPN. Μάλιστα, το πιο ακριβό κομμάτι αναμνηστικών του Μάικλ Τζόρνταν είναι μια φανέλα που φόρεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα 1 των τελικών του NBA εκείνης της σεζόν, η οποία πουλήθηκε για 10,1 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Εικόνα
Η φανέλα που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια του αγώνα 1 των τελικών του NBA κατά τη σεζόν 1997-1998 είναι το πιο ακριβό κομμάτι αναμνηστικών του θρυλικού παίκτη (Πηγή: Sotheby's) 

Τα αθλητικά παπούτσια Air Jordan XIII αποτελούν μέρος της διαδικτυακής δημοπρασίας «Victoriam» του Sotheby's, που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 13 Απριλίου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ