Όσκαρ 2023: Από οικόπεδο στην Αυστραλία μέχρι ψωμί - Η φετινή δωροτσάντα των υποψηφίων είχε... τα πάντα όλα

H διάσημη gift bag των Όσκαρ χαρίζεται κάθε χρόνο σε κάθε υποψήφιο και άλλες προσωπικότητες, Η φετινή τσάντα περιείχε 60 αντικείμενα, συνολικής αξίας 120.000 δολαρίων, μεταξύ των οποίων ένα οικόπεδο στην Αυστραλία και δύο ταξίδια πολυτελείας.
Όσκαρ 2023: Από οικόπεδο στην Αυστραλία μέχρι ψωμί - Η φετινή δωροτσάντα των υποψηφίων είχε... τα πάντα όλα

Τα Όσκαρ 2023 απονεμήθηκαν, το «σαμπανιζέ» χαλί έξω από το Dolby Theatre μαζεύτηκε και το Χόλιγουντ επιστρέφει στους ρυθμούς του. Aπό την 95η τελετή της Ακαδημίας Κινηματογράφου, μπορεί να μην έφυγαν όλοι οι υποψήφιοι με ένα χρυσό βραβείο στο χέρι, ωστόσο κανείς τους δεν γύρισε σπίτι χωρίς να κρατάει κάτι πολύτιμο.

Διαβάστε ακόμα: Όσκαρ 2023: Το «Τα Πάντα Ολα» θριάμβευσε - Κατέκτησε 7 αγαλματίδια

Μιλάμε φυσικά για τη διάσημη gift bag των Όσκαρ που χαρίζεται κάθε χρόνο σε κάθε υποψήφιο αλλά και σε συγκεκριμένες προσωπικότητες, και περιέχει δώρα που πραγματικά δεν περιμένει κανείς. Η φετινή gift bag περιείχε 60 διαφορετικές εκπλήξεις, συνολικής αξίας 120.000 δολαρίων, όπως μια απόδραση σε ένα ηφαιστειακό ιταλικό νησί, λιποαναρρόφηση, λίφτινγκ και πολλά άλλα.

Παραλήπτες της, εκτός από τους υποψήφιους των φετινών βραβείων, ήταν και 26 διασημότητες, μεταξύ των οποίων οι Μπρένταν Γκλίσον, Κόλιν Φάρελ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μισέλ Γιο, Άντζελα Μπάσετ και Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Εικόνα

Μπορεί, λοιπόν, η απώλεια του πολυπόθητου χρυσού αγαλματιδίου να μην «χωνεύεται» εύκολα, αναπληρώνεται, ωστόσο με ένα ταξιδάκι 40.000 δολαρίων στο ιδιωτικό κτήμα «Lifestyle» που βρίσκεται στον Καναδά. Προσθέστε σ’ αυτό κι άλλο ένα ταξίδι 9.000 δολαρίων σε έναν ανακαινισμένο φάρο στα ανοιχτά της γραφικής ακτής της Ιταλίας, και κάπως ο πόνος της ήττας γίνεται υποφερτός.

Στα υπόλοιπα περιεχόμενα της τσάντας περιλαμβάνονται επίσης αισθητικές θεραπείες αξίας 10.000 δολαρίων από τον Δρ Konstantin Vasyukevich στη Νέα Υόρκη καθώς και συνεδρίες γλυπτικής σώματος αξίας 10.000 δολαρίων με τον Δρ. Thomas Su. Δύο δώρα που μάλλον θα χρειαστούν όσοι καταναλώσουν όλη τη συλλογή από πανάκριβες σοκολάτες που περιέχει επίσης η gift bag.

Το νόημα της τσάντας δεν είναι φυσικά το κόστος των περιεχομένων της. «[Οι υποψήφιοι] έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε όπου θέλουν», δήλωσε στο Forbes ο Lash Fary, ιδρυτής της Distinctive Assets, της εταιρείας που επιμελείται κάθε χρόνο τις τσάντες δώρων της τελετής των Όσκαρ.

«Ο στόχος δεν είναι ο δωρεάν χαρακτήρας της προσφοράς. Αφορά κυρίως το ότι βρίσκουμε ένα μοναδικό μέρος στον πλανήτη που διαθέτει τη μοναδικότητα, τη μαγεία αλλά και την ιδιωτικότητα που ταιριάζει σε μια διασημότητα». Ο Lash πρόσθεσε: «Έχουμε επίσης τον Dr Bauman, ο οποίος κάνει αποκατάσταση μαλλιών, οπότε δεν ξεχνάμε τους άντρες. Υπάρχουν θεραπείες αποκατάστασης μαλλιών αξίας 8.000 δολαρίων στην τσάντα».

Εκτός από τα όσα αναφέραμε, υπάρχουν και δώρα που δεν χωρούν σε μια τσάντα. Οι υποψήφιοι έλαβαν φέτος ένα πραγματικό οικόπεδο στην Αυστραλία (αγνώστων διαστάσεων και τοποθεσίας). «Έχουμε κάτι που ονομάζεται Pieces of Australia, το οποίο είναι μικρά οικόπεδα στην Αυστραλία, και όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν στις προσπάθειες διατήρησης της γης εκεί», εξήγησε ο Lash. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περσινή τσάντα δώρου περιείχε τίτλους ιδιοκτησία για ένα ακίνητο στη Σκωτία που συνοδευόταν από τίτλο ευγενείας.

Η τσάντα περιέχει, επίσης, προϊόντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού από την NaturGeeks, βρώσιμο λάδι μασάζ C60 της Purple Power, προϊόντα από τη σειρά περιποίησης δέρματος πολυτελείας Miage και ένα βραχιόλι από χρυσό 18 καρατίων.
Άλλα ταπεινά –πλην αξιοσημείωτα- αντικείμενα στη θρυλική τσάντα δώρου περιλαμβάνουν ψωμί γάλακτος Ginza Nishikawa αξίας 18 δολάρίων, βιολογικούς χουρμάδες και ένα πακέτο ενεργειακών σνακ Clif Thins.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι παρά το πλούσιο περιεχόμενό της η τσάντα δώρου των φετινών Όσκαρ δεν είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του θεσμού. Τον τίτλο διεκδικεί η gift bag του 2020, η οποία είχε συνολική αξία 225.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ