Tesla City: Δική του πόλη στο Τέξας φτιάχνει ο Έλον Μασκ - Θα μένουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του

Tesla City: Ο Έλον Μασκ φέρεται να φτιάχνει τη δική του πόλη στο Τέξας για να ζουν οι υπάλληλοι Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter φέρεται να έχει σχέδια να χτίσει την πόλη περίπου 35 μίλια έξω από το Όστιν.
Tesla City: Δική του πόλη στο Τέξας φτιάχνει ο Έλον Μασκ - Θα μένουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του

Ο ιδρυτής της Tesla, και της SpaceX, και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ,έχει αφήσει το δικό του στιγμα στο Τέξας. Τα κεντρικά γραφεία της Tesla βρίσκονται στην περιοχή του Όστιν, όπως και τα γραφεία της Boring Company, ενώ οι εγκαταστάσεις της SpaceX και η πανεπιστημιούπολη Neuralink βρίσκονται υπό κατασκευή στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Έλον Μασκ - Έκανε με το τζετ του 171 πτήσεις σ' ένα χρόνο - Σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter φέρεται να αγόρασε τα τελευταία χρόνια εκτάσεις επίσης γύρω από αυτά τα ακίνητα και οι λεπτομέρειες ανάπτυξής τους μόλις άρχισαν να διαρρέουν, αποκαλύπτοντας το σχέδιο του δισεκατομμυριούχου για την περιοχή.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά της Wall Street Journal, ο Μασκ φέρεται να σχεδιάζει να αναπτύξει μια πόλη, στην οποία θα κατοικούν οι υπάλληλοί του, με το όνομα Snailbrook (το όνομα της μασκότ της Boring Company). Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας περιέγραψε το εγχείρημα ως «ουτοπία του Τέξας», όπου οι εργαζόμενοί του θα μπορούσαν να ζουν σε καινούργια σπίτια με φθηνότερα ενοίκια, όλα, φυσικά, υπό τον έλεγχό του.

Η πόλη είναι ήδη υπό κατασκευή, με μια τοποθεσία στην κομητεία Bastrop απέναντι από τις νέες εγκαταστάσεις της Boring και της SpaceX να διαθέτουν ήδη μια σειρά από αρθρωτά σπίτια, πισίνα και γυμναστήριο. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της κομητείας έχουν εγκρίνει ονόματα δρόμων στην περιοχή, όπως «Boring Boulevard», «Cutterhead Crossing» και «Waterjet Way». Έχουν επίσης, τοποθετηθεί ταμπέλες σε στύλους της περιοχής, οι οποίοι αναγράφουν «Καλώς ήρθες στο Snailbrook, έτος ίδρυσης 2021».

Μια εταιρεία που σχετίζεται με τον Μασκ, η Gapped Bass, φέρεται να έχει καταθέσει έγγραφα για την κατασκευή 110 ακόμη κατοικιών στην περιοχή υπό τον τίτλο «Project Amazing», για το οποίο έχει συνεργαστεί με την εταιρεία κατασκευής κατοικιών Lennar.

Από πέρυσι, οι υπάλληλοι της Boring Company φέρεται να είναι ήδη σε θέση να υποβάλουν αίτηση για σπίτια που διευθύνει ο Μασκ, με «τα ενοίκια να ξεκινούν από περίπου 800 δολαρίων το μήνα για ένα διαμέρισμα δύο ή τριών υπνοδωματίων», μίσθωμα άκρως ανταγωνιστικό για την περιοχή.

Χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για την έκταση της γης που κατέχει ο Μασκ στην περιοχή – σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται μεταξύ τουλάχιστον 3.500 με 6.000 στρεμμάτων- οι πηγές αναφέρουν ότι ο Μασκ φέρεται να θέλει αυτό το έργο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αθόρυβα.

Μάλιστα, ορισμένοι μεσίτες που ανέλαβαν τις πωλήσεις, καθώς και ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι, φέρεται να υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες απορρήτου. Επιπροσθέτως, ένας ντόπιος ιδιοκτήτης γης εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη διαφάνειας γύρω από τους στόχους του Μασκ και τους φόβους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας που έχει στο μυαλό του.

Εάν το σχέδιο «Snailbrook» εξελιχθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μασκ, μια ακόμη μεγαλύτερη κοινότητα δεν θα ήταν έπληξη, καθώς η Wall Street Journal αναφέρει ότι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Μασκ περιλαμβάνουν μια ολόκληρη πόλη στο Τέξας.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες των κατοικιών που ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας θέλει να χτίσει δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο το άρθρο αναφέρει πως ο Μασκ έχει ήδη συζητήσει τα σχέδιά του τόσο με την πρώην φίλη του, Γκράιμς, όσο και με τον Kanye West, ο οποίος έχει δικά του μεγάλα σχέδια για την οικοδόμηση ολόκληρων κοινοτήτων στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ