CE 04 Vagabund Moto Concept: Το remake του ηλεκτρικού σκούτερ της BMW έρχεται με δώρο σανίδα του σερφ

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ CE 04 αποτελεί προϊόν συνεργασίας της BMW Motorrad με την εταιρεία Vagabund Moto και απευθύνεται σε πιο νεαρούς αναβάτες. Διαθέτει μάλιστα και μια ασορτί σανίδα του σερφ, σχεδιασμένη από την εταιρεία NOA.
CE 04 Vagabund Moto Concept: Το remake του ηλεκτρικού σκούτερ της BMW έρχεται με δώρο σανίδα του σερφ

Η BMW Motorrad μόλις αποκάλυψε μια καινούργια έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ CE 04. Το τμήμα μοτοσικλετών της γερμανικής μάρκας συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Vagabund Moto για να δημιουργήσουν μια κομψή προσαρμοσμένη εικόνα του e-scooter που απευθύνεται σε πιο νεαρούς αναβάτες.

Διαβάστε ακόμα: UMC-063 XP Zero Experimental - Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Untitled Motorcycles βγαίνει πλέον στην παραγωγή

Το νέο BMW CE 04 Vagabund Moto Concept μπορεί να μην παρουσιάζει δραστική απόκλιση από το αρχικό δίτροχο που παρουσιάστηκε το 2021, δείχνει ωστόσο πώς η ευέλικτη μοτοσικλέτα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να υποστηρίξει έναν σπορ τρόπο ζωής.

«Δεν εφεύραμε ξανά τον τροχό, αλλά ρίξαμε μια νέα ματιά στη χρήση του», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Vagabund Moto, Πολ Μπουσάρ. «Αυτό που δημιουργήσαμε είναι αποτέλεσμα της συνέργειας λειτουργικότητας και αισθητικής με τρόπο που είναι κατάλληλος για καθημερινή χρήση».

Εικόνα

Για το σκοπό αυτό, το σκούτερ πόλης έλαβε ένα νέο χρωματικό συνδυασμό λευκού, σκούρου πράσινου, μπεζ και μαύρου, μια χαμογελαστή φατσούλα στα πλαϊνά του μπροστινού τροχού με αντίστοιχες ενδεικτικές λυχνίες για να τονίσει το νεανικό του χαρακτήρα.

Εικόνα

Η μοτοσικλέτα είναι επίσης εξοπλισμένη με μια στιβαρή θήκη Peli για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου και μια νέα πλαϊνή σχάρα για να χωράει μια ασορτί σανίδα του σερφ που σχεδιάστηκε από την NOA. «Η σανίδα του σερφ δεν είναι απλώς ένα κομμάτι αθλητικού εξοπλισμού. Αποτελεί επίσης εννοιολογική μεταφορά ενός βιώσιμου αστικού τρόπου ζωής», προσθέτει ο επικεφαλής της BMW Motorrad Austria, Όλιβερ Μπάλζερ.

Εικόνα

Η βιωσιμότητα είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του CE 04. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδέεται με μια μπαταρία 8,9 kWh που μπορεί να παράγει έως και 42 ίππους. Το σκούτερ μπορεί να επιταχύνει από το μηδέν στα 50 χλμ. σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Η BMW ισχυρίζεται ότι το CE 04 προσφέρει 129 χλμ. αυτονομίας ανά φόρτιση, αρκετή δηλαδή για να σας μεταφέρει από την πόλη στην παραλία χωρίς εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από μηδέν έως 80% σε μόλις 65 λεπτά. Διατίθεται επίσης και ταχυφορτιστής που θα κάνει το ίδιο σε 45 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδέσετε το σκούτερ με μια κλασική πρίζα, αλλά θα πρέπει να περιμένετε περίπου τέσσερις ώρες για πλήρη φόρτιση.

Εικόνα

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν η BMW σκοπεύει να βγάλει το συγκεκριμένο μοντέλο στην αγορά, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες τιμολόγησης και διαθεσιμότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της BMW Motorrad Hellas, το κανονικό BMW CE 04 του 2022 ξεκινά από 12.790 ευρώ, κι έτσι μπορείτε πάντα να αγοράσετε αυτό και να κάνετε τις δικές σας παρεμβάσεις.