Το πιο ακριβό έδεσμα της Σαρακοστής κοστίζει 32.000 ευρώ το κιλό

Μπορεί οι γαρίδες, τα καλαμάρια και τα χταπόδια, να αποτελούν τα κλασσικά εδέσματα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, υπάρχει όμως κι ένα άλλο, το οποίο απολαμβάνουν ελάχιστοι στον κόσμο.
Το πιο ακριβό έδεσμα της Σαρακοστής κοστίζει 32.000 ευρώ το κιλό

Η Σαρακοστή αποτελεί την καλύτερη αφορμή για ένα τραπέζι γεμάτο με θαλασσινά. Από καλαμαράκια και χταποδάκι, μέχρι γαρίδες, καραβίδες και οστρακοειδή. Είναι η περίοδος που αφήνουμε στην άκρη το κρέας και στηρίζουμε τα νηστίσιμα φαγητά, πριν υποδεχτούμε την πασχαλινή κραιπάλη.

Διαβάστε ακόμη: Μπιλ Γκειτς: Έκλεισε ολόκληρο εστιατόριο με τρία Michelin στη Βαρκελώνη, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε

Έχετε σκεφτεί, λοιπόν, ποιο μπορεί να είναι το ακριβότερο έδεσμα του τραπεζιού της Σαρακοστής; Σίγουρα δεν είναι ούτε η λαγάνα, ούτε τα όσπρια. Μπορεί η τιμή των αστακών για παράδειγμα να είναι τσιμπημένη, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με το χαβιάρι.

Μπορεί να μην το έχουμε συνδέσει απόλυτα με το τραπέζι της Σαρακοστής, μιας και είναι αρκετά ακριβό για να το προμηθευτούν οι περισσότεροι, όμως έχουμε να κάνουμε με το "δικό" μας αυγοτάραχο. Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο είναι το Almas από σπάνιους ιρανικούς οξύρρυγχους Albino Beluga. "Almas" σημαίνει διαμάντι στα ρωσικά και με την τιμή του στα 32.000 ευρώ το κιλό, μπορείτε να καταλάβετε πώς πήρε το όνομά του.

Εικόνα

Αυτό το χαβιάρι συλλέγεται από άγρια μπελούγκα της νότιας Κασπίας Θάλασσας σε ηλικία περίπου 60 ετών με σπάνια. Η αλήθεια είναι πως έχουν απομείνει ελάχιστοι από αυτούς τους οξύρρυγχους στην Κασπία Θάλασσα, γι’ αυτό και η τιμή του είναι τόσο υψηλή.

Πρόσφατα, ένας νέος ανταγωνιστής, το Strottarga Bianco, μπήκε στη διεκδίκηση της υψηλότερης τιμής χαβιαριού, αλλά ορισμένοι δεν το θεωρούν αληθινό χαβιάρι, μιας και προστίθεται ένα επιπλέον προϊόν. Όπως και το Almas, αυτό το χαβιάρι προέρχεται από αλμπίνο οξύρρυγχο, αλλά τα αυγά του είναι διανθισμένα με χρυσό 22 καρατίων. Δημιουργήθηκε από τον Αυστριακό ιχθυοκαλλιεργητή Walter Gruell, το Strottarg Bianco και θα σας κοστίσει περίπου 38.000 ευρώ για ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ