Όσκαρ 2023: Η Fleur de Miraval, η ροζέ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ, θα είναι το επίσημο ποτό των φετινών βραβείων

Και το Όσκαρ για την καλύτερη σαμπάνια πηγαίνει στον Μπραντ Πιτ. Η Fleur de Miraval, η ροζ σαμπάνια που παράγει ο διάσημος ηθοποιός, θα γεμίσει φέτος τα ποτήρια των καλεσμένων στην τελετή απονομής των βραβείων στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.
Όσκαρ 2023: Η Fleur de Miraval, η ροζέ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ, θα είναι το επίσημο ποτό των φετινών βραβείων

Η Fleur de Miraval του Μπραντ Πιτ θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η επίσημη εορταστική σαμπάνια που θα σερβιριστεί στα 95α Όσκαρ, την Κυριακή, 12 Μαρτίου. Η ροζ σαμπάνια πήρε τη σκυτάλη από την Piper-Heidsieck που «ξεδίψασε» τους παρευρισκόμενους πέρυσι και ήταν ο πρώτος αφρώδης οίνος από διάσημο παραγωγό που κάλυψε τις ανάγκες της εκδήλωσης των βραβείων.

Διαβάστε ακόμα: Σαμπάνια - Ρεκόρ πωλήσεων 15ετίας για τη βασίλισσα των ποτών το 2022 - Ήπιαμε 326 εκατ. μπουκάλια

Ο Fleur de Miraval είναι ο πρώτος και μοναδικός οίκος σαμπάνιας αποκλειστικά αφιερωμένος στην Rosé Champagne. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Μπραντ Πιτ αγόρασε το Château Miraval με την Αντζελίνα Τζολί το 2008, ωστόσο η ηθοποιός πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο Province αφού υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, το 2016.

Έκτοτε, ο Πιτ συνεργάζεται με την οικογένεια Perrin του Château de Beaucastel. Για τη δημιουργία της εν λόγω σαμπάνιας, προστέθηκε στην ομάδα και η οικογένεια Péters -παραγωγοί σαμπάνιας για έξι γενιές- προσφέροντας την πλούσια εμπειρία τους στην οινοποίηση.

Εικόνα

Η ομάδα με τα τρία «Π» -Pitt, Perrins και Péters- πραγματοποίησαν πέντε χρόνια μυστικής έρευνας πριν κυκλοφορήσουν το εναρκτήριο vintage κρασί το 2020. Το Fleur de Miraval Exclusivement Rosé παρήχθη στη βορειοανατολική περιοχή της Καμπανίας σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία και την κλασική μέθοδο παραγωγής «saignée».

Ο αφρώδης οίνος είναι ένα μείγμα από 75% ώριμα σταφύλια Chardonnay και 25% νεαρά σταφύλια Pinot Noir (το τελευταίο εκ των οποίων προσδίδει αυτή τη διακριτική, ροζ απόχρωση). Το Champagne Fleur de Miraval έχει πλέον τέσσερις «εκδόσεις» που αναδεικνύουν διαφορετικά σταφύλια, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια από όλες θα γεμίσει τα ποτήρια των καλεσμένων στα Όσκαρ 2023.

Εικόνα

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως η σαμπάνια θα σερβιριστεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων στο διάσημο Dolby Theatre του Χόλιγουντ αυτόν τον Μάρτιο, καθώς και στο Governors Ball (γνωστό και ως το επίσημο afterparty της απονομής) και σε άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα Όσκαρ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροζ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Fleur de Miraval.