Σαμπάνια: Ρεκόρ πωλήσεων 15ετίας για τη βασίλισσα των ποτών το 2022 - Ήπιαμε 326 εκατ. μπουκάλια

Οι αριθμοί που δημοσίευσε η Comité Champagne έδειξαν ότι το 2022 καταναλώθηκαν συνολικά 326 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία 15 χρόνια αλλά και τρίτη μεγαλύτερη επίδοση από την άνοδο των πωλήσεων της σαμπάνιας που σημειώθηκε το 1999, πριν το MIllenium. 
Σαμπάνια: Ρεκόρ πωλήσεων 15ετίας για τη βασίλισσα των ποτών το 2022 - Ήπιαμε 326 εκατ. μπουκάλια

Οι λάτρεις του αφρώδους οίνου και ιδιαίτερα της σαμπάνιας, είτε πολλαπλασιάστηκαν είτε ήπιαν πέρυσι λίγο παραπάνω. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα στατιστικά, που δείχνουν ότι το 2022 καταναλώθηκαν 326 εκατ. μπουκάλια, σημειώνοντας ρεκόρ 15ετίας, με τις πωλήσεις να αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια ή σε αυξημένα επίπεδα για το 2023.

Διαβάστε ακόμα: Η Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 είναι για δεύτερη χρονιά η καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο

Οι αριθμοί που δημοσίευσε η Comité Champagne έδειξαν συνολικά 326 εκατομμύρια μπουκάλια στο τέλος του έτους κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία 15 χρόνια αλλά και τρίτη μεγαλύτερη επίδοση από την άνοδο των πωλήσεων της σαμπάνιας που σημειώθηκε το 1999, πριν το MIllenium.

Τα στατιστικά της Comité Champagne υποδεικνύουν επίσης μια αύξηση σχεδόν 2% το 2021, στοιχείο που «απέδειξε τον δυναμισμό της αγοράς της σαμπάνιας», ενώ η επιτροπή εξέφρασε «επιφυλακτική αισιοδοξία για το 2023».

Ωστόσο, πέρα από τον θετικό ισολογισμό, τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς αποδείχθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις το 2022 περιορίστηκαν λόγω της προσφοράς, με ελλείψεις που οφείλονται στην αυξανόμενη ζήτηση, ειδικά σε μια περίοδο μειωμένης παραγωγής.

Ευελπιστώντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά φέτος, η Comité Champagne ανέφερε: «Η ηλιόλουστη συγκομιδή του 2022, η οποία ήταν αξιοσημείωτη τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητά της, θα παίξει ρόλο στην ανοικοδόμηση των αποθεμάτων για να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς».

Παρατηρώντας περαιτέρω, ο Νταβίντ Σατιγιόν, πρόεδρος της Union des Maisons de Champagne και συμπροεδρεύον στην Comité Champagne σημείωσε: «Η σαμπάνια, ως το υπέρτατο ποτό των εορτασμών, ήταν η φυσική επιλογή των καταναλωτών του κόσμου, καθώς χάρηκαν στο τέλος του lockdown και ανέκτησαν ξανά την όρεξή τους για πάρτι, έξοδο και ταξίδια».