Method and Madness Rye & Malt: Ένα limited edition ιρλανδικό ουίσκι από το αποστακτήριο του Jameson

Στο Midleton Distillery, όπου παρασκευάζεται το νο1 σε πωλήσεις ιρλανδικό ουίσκι, το Jameson, «γεννήθηκε» ένα νέο limited edition απόσταγμα. Το Method and Madness Rye & Malt κυκλοφορεί σε 5.000 φιάλες και είναι εντυπωσιακό.
Method and Madness Rye & Malt: Ένα limited edition ιρλανδικό ουίσκι από το αποστακτήριο του Jameson

Tο Jameson δεν είναι απλά ένα από τα πιο δημοφιλή ιρλανδικά ουίσκι. Είναι το ιρλανδικό ουίσκι με τις περισσότερες πωλήσεις. Το Jameson ανήκει στην Irish Distillers, η οποία ανήκει στην Pernod Ricard, κολοσσό της παγκόσμιας αγοράς ποτών, και παρασκευάζεται στο τεράστιο Midleton Distillery λίγο έξω από το Cork.

Διαβάστε ακόμα: Ιρλανδικό ουίσκι - Ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για το δημοφιλές απόσταγμα

Η δόξα, ωστόσο, μιας επιτυχημένης ετικέτας, δεν φαίνεται να υπερκερνά την όρεξη για πειραματισμούς, ακόμη και σε μια εταιρεία με το μέγεθος του συγκεκριμένου αποστακτηρίου. Προϊόν αυτής της ανήσυχης ιδιοσυγκρασίας φαίνεται ότι είναι το πιο πρόσφατο ουίσκι που γεννήθηκε από ένα μικρό πειραματικό παρακλάδι μέσα στο Midleton.

Η Method and Madness είναι η κύρια φίρμα που παρασκευάζεται στο Midleton Micro-Distillery, με επικεφαλής την αποσταγματοποιό Κάθριν Κόντον και τη μαθητευόμενή της Εύα Ο’Ντόχερτι.

Εικόνα

Οι τρεις πρώτες εκδόσεις της ετικέτας αποστάχθηκαν αρχικά στις κύριες εγκαταστάσεις, πριν η παραγωγή μεταφερθεί στο Micro-Distillery. Αυτά περιλαμβάνουν ένα single grain φινιρισμένο σε παρθένα ισπανική δρυ, ένα single malt φινιρισμένο σε γαλλική δρυ Limousin και ένα single pot still φινιρισμένο σε βαρέλια καστανιάς.

Εικόνα

Ωστόσο, το νέο Rye & Malt είναι η πρώτη κυκλοφορία ουίσκι που στην πραγματικότητα αποστάχθηκε στο Micro-Distillery και οι λεπτομέρειες αυτού το κάνουν να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο παράγεται στο Midleton. Το Rye & Malt παρασκευάστηκε από έναν συνδυασμό 60% σίκαλης και 40% βυνοποιημένο κριθάρι.

Προϊόν τριπλής απόσταξης, όπως πολλά ιρλανδικά ουίσκι, παλαίωσε για περίπου έξι χρόνια και δύο μήνες σε βαρέλια ουίσκι πρώτου και δεύτερου γεμίσματος με ουίσκι από το Κεντάκι και το Τενεσί. Εμφιαλώθηκε στους 46 abv χωρίς ψυχρό φιλτράρισμα και διαθέτει φυσικό χρώμα. Η γεύση του, σύμφωνα με την εταιρεία, ανοίγει με γλυκιά καραμέλα και βανίλια και ο ουρανίσκος ακολουθεί με νότες από πιπέρι, ζαχαρωμένο πορτοκάλι, δρυ, περισσότερη βανίλια και μια νότα λεμονιού.

Εικόνα

Αν και το νέο ουίσκι προορίζεται αποκλειστικό για την αγορά των ΗΠΑ, μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη, αν και η συγκεκριμένη, για κάποιο λόγο είναι διπλής και όχι τριπλής απόσταξης.

Παρόλα αυτά, οι λάτρεις του ιρλανδικού ουίσκι θα πρέπει να σπεύσουν να το αποκτήσουν καθώς πρόκειται για limited edition κυκλοφορία: υπάρχουν περίπου 5.000 μπουκάλια με τιμή 97,99 ευρώ, διαθέσιμα μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας της Method and Madness.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ