Ο Φαρέλ Γουίλιαμς είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής των ανδρικών της Louis Vuitton - Τον Ιούνιο η πρώτη συλλογή

Ο Φαρέλ Γουίλιαμς μόλις ανακηρύχθηκε ως ο νέος δημιουργικός διευθυντής στο ανδρικό τμήμα της Louis Vuitton. Η θέση είχε μείνει κενή από τον θάνατο του Βιρτζίλ Αμπλό, το 2021. Η πρώτη συλλογή της νέας συνεργασίας θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2023 στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδα στο Παρίσι. 
 Ο Φαρέλ Γουίλιαμς είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής των ανδρικών της Louis Vuitton - Τον Ιούνιο η πρώτη συλλογή

Ένα ηχηρό όνομα της μουσικής βιομηχανίας, οραματιστής, καλλιτέχνης, παραγωγός, τραγουδιστής, συνθέτης, φιλάνθρωπος, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας, ο Φαρέλ Γουίλιαμς γίνεται ο νέος δημιουργικός διευθυντής στο ανδρικό τμήμα της Louis Vuitton. Ο Γουίλιαμς αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε προηγουμένως ο Βιρτζίλ Αμπλό, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2021, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα: Louis Vuitton - Ο Αρνό έβαλε την κόρη του επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου brand της LVMH

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω και πάλι τον Φαρέλ στον οίκο, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας Ανδρικό Δημιουργικό Διευθυντή. Το δημιουργικό του όραμα πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει αναμφίβολα τη Louis Vuitton σε ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», ανέφερε ο Πιέτρο Μπεκάρι, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Louis Vuitton.

Ο νέος δημιουργικός διευθυντής της γαλλικής φίρμας πολυτελείας είναι κάτοχος 13 βραβείων Grammy, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων του Παραγωγού της Χρονιάς για το 2004, 2014 και 2019, και το βραβείο Golden Note του ASCAP το 2012.

Έχει λάβει επίσης δύο υποψηφιότητες Όσκαρ: μία για το πρωτότυπο τραγούδι του «Happy» (στην ταινία «Ο Απαισιότατος 2») και μία για την ταινία «Hidden Figures» (2016) ως συμπαραγωγός. Για τη συμμετοχή του στη σκηνοθεσία της ταινίας, κέρδισε επίσης και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Το 2019, ο Ουίλιαμς έλαβε υποψηφιότητα Emmy για το πρωτότυπο τραγούδι του «Letter to My Godfather» για το ντοκιμαντέρ «Black Godfather» του Netflix. Το 2020, ο Ουίλιαμς εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame για το έργο του στους The Neptunes, το δίδυμο παραγωγής και σύνθεσης τραγουδιών, το οποίο ίδρυσε με τον Τσαντ Χιούγκο.

Το 2018, ο Φαρέλ ήταν επίσης ο αφηγητής στο ριμέικ από τη Universal της κλασικής ταινίας «The Grinch», έγραψε το βιβλίο «A Fish Doesn’t Know It’s Wet» και κυκλοφόρησε την πρωτότυπη σειρά του Netflix «Brainchild» με συμπαραγωγό του τη Μίμι Βαλντές.

Το 2019, ο καλλιτέχνης ίδρυσε το YELLOW, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που εργάζεται για να βοηθήσει τους νέους να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς οργάνωσε το πρώτο «SOMETHING IN THE WATER», ένα πολυήμερο μουσικό φεστιβάλ στην παραλία της γενέτειράς του, τη Βιρτζίνια.

Το φθινόπωρο του 2019, μαζί με τον Ντέιβιντ Γκρούτμαν άνοιξαν το εστιατόριο Swan and Bar Bevy στο Μαϊάμι και δύο χρόνια αργότερα στην ίδια πόλη το ξενοδοχείο The Goodtime Hotel. Το 2020, ο Φαρέλ ίδρυσε την Humanrace, μια εταιρεία προϊόντων περιποίησης που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου και χρώματος.

Το 2020 ξεκίνησε την Black Ambition, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που παρέχει μια πλατφόρμα συνδρομής σε μαύρους και λατίνους με startup επιχειρήσεις τεχνολογίας, υγειονομικής περίθαλψης, Web 3.0 και εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Φαρέλ είναι επίσης επιτυχημένος ως επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας με τις δικές του φίρμες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Billionaire Boys Club και Ice Cream.

Η πρώτη ανδρική συλλογή του Φαρέλ Γουίλιαμς, ως νέος δημιουργικός διευθυντής για τη Louis Vuitton, θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2023 κατά τη διάρκεια της Ανδρικής Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.