Virgil Abloh: Πέθανε ο τιτάνας του design και επικεφαλής της Luis Vuitton Menswear

Ο Virgil Abloh, ιδρυτής της Off-White και επικεφαλής της Louis Vuitton Menswear, πάλευε με τον καρκίνο από το 2019, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του.
Virgil Abloh: Πέθανε ο τιτάνας του design και επικεφαλής της Luis Vuitton Menswear

Ο Virgil Abloh, ιδρυτής της Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Ήταν 41 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Louis Vuitton και Nordstrom λεηλατήθηκαν από ορδές ληστών «πολυτελείας»

Η Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) ανακοίνωσε τον θάνατο την Κυριακή μέσω δήλωσης που αναρτήθηκε στο Twitter. «Η LVMH, η Louis Vuitton και η Off-White ανακοινώνουν συντετριμμένα τον θάνατο του Virgil Abloh, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, από καρκίνο, με τον οποίο έδινε μάχη ιδιωτικά για χρόνια», ανέφερε η ανάρτηση.

Σύμφωνα με μια δήλωση στο λογαριασμό του ίδιου του σχεδιαστή στο Instagram, ο Abloh διαγνώστηκε το 2019 με μια σπάνια μορφή καρκίνου, γνωστή ως καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Παρά τη διάγνωσή του, ο Abloh παρέμεινε ενεργός στο σχεδιαστικό του έργο.

A post shared by @virgilabloh

Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1980, ο Abloh αναδείχθηκε ως σχεδιαστής στις τάξεις της υψηλής μόδας μέσα από τις συνεργασίες του με τον Kanye West και τις χαρακτηριστικές, γραφικές δημιουργίες του. Νωρίτερα φέτος, η LVMH εξαγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Off-White, της εταιρείας που ίδρυσε ο Abloh το 2013, η οποία πρωταγωνιστούσε στον τομέα του streetwear και συνεργάστηκε με κολοσσούς όπως η ΙΚΕΑ.

Το 2018, ο Abloh διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος μαύρος σχεδιαστής που ανέλαβε αυτό το ρόλο. Ο σχεδιαστής αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Shannon Abloh, καθώς και τα παιδιά του, Lowe Abloh και Gray Abloh, την αδερφή του Edwina Abloh και τους γονείς του, Nee και Eunice Abloh.

Εικόνα
Ο Virgil Abloh ανάμεσα στον Bernard Arnault και την κόρη του, Delphine Arnault (Πηγή: Getty Images)

Ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος της LVMH, μοιράστηκε τα συλλυπητήριά του μέσω του λογαριασμού LVMH στο Twitter. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι μετά από αυτά τα τρομερά νέα. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής σχεδιαστής, ένας οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία. Η οικογένεια της LVMH ενωνει αυτή τη στιγμή τη θλίψη της με τους αγαπημένους του μετά τον θάνατο του συζύγου τους, του πατέρα τους, του αδελφού τους ή του φίλου τους».