Μάικλ Κέιν: Η υπέροχη Rolls-Royce Silver Shadow του Βρετανού ηθοποιού βγαίνει σε δημοπρασία για 170.000 ευρώ

Ο εμβληματικός Βρετανός ηθοποιό Μάικλ Κέιν μπορεί να μη διέθετε δίπλωμα οδήγησης, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αγοράσει αυτήν την υπέροχη Rolls-Royce Silver Shadow του 1968. Το πανέμορφο δίθυρο βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από την H&H Classics.
Μάικλ Κέιν: Η υπέροχη Rolls-Royce Silver Shadow του Βρετανού ηθοποιού βγαίνει σε δημοπρασία για 170.000 ευρώ

Μια δίθυρη κάμπριο Rolls-Royce Silver Shadow του 1968 που κάποτε ανήκε στον εμβληματικό Άγγλο ηθοποιό Μάικλ Κέιν βγαίνει σε δημοπρασία από την H&H Classics τον επόμενο μήνα στη Βρετανία. Και αν η προέλευση του κομψού αυτοκινήτου μπορεί να είναι το στοιχείο εκείνο που το χαρακτηρίζει, η ιστορία του είναι εξίσου γοητευτική με τον πρώην ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε ακόμα: Η Ford Shelby GT500 Mustang του Ζαν Πολ Μπελμοντό από την ταινία «The Outsider» βγαίνει σε δημοπρασία για 400.000 ευρώ

Ο θρύλος λέει ότι η Silver Shadow ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο του Μάικλ Κέιν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hagerty, ο ηθοποιός αγόρασε το αυτοκίνητο ολοκαίνουργιο μια μέρα ενώ έκανε δουλειές στο Λονδίνο.

Εικόνα

Eκείνη την εποχή η καριέρα του σταρ βρισκόταν σε άνοδο, οπότε δεν είναι περίεργο που το βλέμμα του έπεσε σε ένα τόσο λαμπερό μοντέλο. Ο Κέιν μπορεί να διέθετε τα χρήματα για τη Rolls, δεν διέθετε ωστόσο κάτι εξίσου απαραίτητο: δίπλωμα οδήγησης. Έτσι αναγκάστηκε να προσλάβει σοφέρ για να το οδηγεί και να τον ακολουθεί στην πόλη.

Εικόνα

Μάλιστα μπορεί κανείς να δει το αυτοκίνητο να ακολουθεί υπάκουα τον ηθοποιό ενώ εκείνος βολτάρει στη βρετανική πρωτεύουσα στη μικρού μήκους ταινία του 1969 «Candid Caine: A Self-Portrait of Michael Caine».

«Μία από τις μεγάλες μου απολαύσεις είναι απλώς να πηγαίνω μια βόλτα, απλά περπατώ μόνος μου», λέει αργά στην ταινία. «Είμαι επίσης τεμπέλης, οπότε έχω λίγη άνεση να με ακολουθεί ακριβώς πίσω μου, σε περίπτωση που θέλω να μπω».

Εικόνα

Ο Κέιν δεν κράτησε για πολύ τη Silver Shadow. Την πούλησε στον Τζακ Λιτς, τον ιδιοκτήτη του διάσημου «Gasworks», ενός εστιατορίου στο οποίο σύχναζαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, διασημότητες, ακόμη και μαφιόζοι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει στον ιστότοπό του ο οίκος δημοπρασιών.

Εικόνα

Το αυτοκίνητο έγινε οικείο θέαμα γύρω από το Τσέλσι και παρέμεινε στην κατοχή του Λιτς μέχρι τον θάνατό του, το 2013. Η Rolls πέρασε την επόμενη δεκαετία κυρίως σε γκαράζ, αν και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υποβλήθηκε σε ενδελεχή αποκατάσταση που περιελάμβανε βαφή και επισκευή κινητήρα.

Εικόνα

Το πρώην αυτοκίνητο του Μάικλ Κέιν έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο στο Κέιμπριτζσαϊρ. Το πανέμορφο δίθυρο αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 λιρών (ή περίπου 113.000 έως 170.000 ευρώ), ποσό που ενδεχομένως δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από τις 80.000 λίρες που πλήρωσε αρχικά ο ηθοποιός για να το αγοράσει καινούργιο.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών H&H Classics.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ