Η Ford Shelby GT500 Mustang του Ζαν Πολ Μπελμοντό από την ταινία «The Outsider» βγαίνει σε δημοπρασία για 400.000 ευρώ

Η Ford Shelby GT500 Mustang του Ζαν Πολ Μπελμοντό από την ταινία «The Outsider» βγαίνει σε δημοπρασία για 400.000 ευρώ

Η ταινία «Le Marginal» («The Outsider») είναι μια γαλλικό αστυνομικό δράμα του 1983 που διαδραματίζεται στη Μασσαλία. Πρωταγωνιστής, ο ωραίος-άσχημος του σινεμά, Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος υποδύεται τον αστυνομικό Φιλίπ Ζορντάν που προσπαθεί να να εξοντώσει έναν δολοφονικό βαρόνο των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα: Land Rover Defender - Το 2015 κάποιος αγόρασε 200 από τα τελευταία κομμάτια παραγωγής - Τώρα τα πουλάει για εκατομμύρια

Σε σκηνοθεσία Ζακ Ντερέ, η γαλλική παραγωγή, εκτός από το ταλέντο του Μπελμοντό, είχε να παρουσιάσει και μια προσαρμοσμένη Ford Mustang την οποία οδηγούσε ο κεντρικός ήρωας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κινηματογραφικό αυτοκίνητο που τώρα, 40 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας, βγαίνει σε δημοπρασία.

Εικόνα

Ο τετράτροχος σταρ του κινηματογράφου ξεκίνησε τη ζωή του ως Shelby GT500 του 1967, αν και προσαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό για το ρόλο του στη μεγάλη οθόνη, όπου χρησιμοποιήθηκε σε πολλές σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτων.

Εικόνα

Κάτω από το καπό, το αυτοκίνητο διαθέτει έναν κινητήρα V8 428ci (7,0 λίτρων) που συνδυάζεται με κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων αποδίδοντας 355 ίππους, στοιχεία που επιτρέπουν στο GT500 να πιάνει από στάση τα 100 χλμ. σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα.

Εικόνα

Να σημειωθεί πως η Mustang του «Le Marginal» κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα ως φόρος τιμής σε ένα ακόμη πιο θρυλικό κινηματογραφικό αυτοκίνητο: τη Ford Mustang GT του 1968 που οδηγούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία «Bullitt».

Εικόνα

Πέρα από το σκούρο πράσινο χρώμα, άλλες αλλαγές στο GT500 περιλάμβαναν την προσθήκη χαμηλωμένης ανάρτησης, πλευρικές εξατμίσεις, προσαρμοσμένη διάταξη έξι μονάδων για τα πίσω φώτα, κουκούλα, απογυμνωμένη μάσκα, άλλους προβολείς και «φουσκωμένα» φτερά για να χωρέσουν οι ογκώδεις τροχοί.

Εικόνα

Στις τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν από την παραγωγή της ταινίας, αυτή η Mustang έχει επίσης υποστεί εκτεταμένη αποκατάσταση, ώστε να διατηρήσει στις ακριβείς «κινηματογραφικές» προδιαγραφές της.

Η Shelby GT500 Mustang του «Le Marginal» έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην επερχόμενη δημοπρασία με τίτλο «Rétromobile» που θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Παρίσι από τον οίκο Artcurial.

Εικόνα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η τιμή που αναμένεται να πιάσει θα κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 400.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Artcurial.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ