Μάρλον Μπράντο: Η ανορθόγραφη επιστολή χωρισμού του προς μια Γαλλίδα ηθοποιό βγαίνει σε δημοπρασία για 15.000 δολάρια

Η επιστολή χωρισμού του Μάρλον Μπράντο προς τη Γαλλίδα ηθοποιό Σολάνς Ποντέλ βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RR Auctions. Το χειρόγραφο σημείωμα του ηθοποιού που γράφτηκε τη δεκαετία του 1940, είναι διαθέσιμο έως τις 8 Φεβρουαρίου.
Μάρλον Μπράντο: Η ανορθόγραφη επιστολή χωρισμού του προς μια Γαλλίδα ηθοποιό βγαίνει σε δημοπρασία για 15.000 δολάρια

Οι θαυμαστές του ιερού τέρατος του Χόλιγουντ, Μάρλον Μπράντο, έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ενδιαφέρον αντικείμενο από την ιδιωτική του ζωή. Στην πιο πρόσφατη καταχώρισή του, ο οίκος δημοπρασιών RR Auctions με έδρα τη Βοστώνη, παρουσίασε μια χειρόγραφη επιστολή χωρισμού του σταρ προς μια πρώην φίλη του.

Διαβάστε ακόμα: Άνταμ ΜακΚέι - Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

Το σπάνιο γράμμα, που αναμένεται να φτάσει τα 15.000 δολάρια με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, υποδηλώνει το τέλος μιας ρομαντικής σχέσης μεταξύ του πρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Νονός» και της Γαλλίδας ηθοποιού Σολάνς Ποντέλ στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Οι τρεις σελίδες διαστάσεων 5 x 8 cm -που παρεμπιπτόντως περιέχουν σωρεία γραμματικών λαθών- είναι γραμμένες με μολύβι από το χέρι του Μπράντο, και περιγράφουν λεπτομερώς την προσπάθειά του να τερματίσει φιλικά τον όποιο δεσμό του με τη Γαλλίδα ηθοποιό, προσεγγίζοντας το θέμα από τη δημοφιλή σκοπιά του «Δεν φταις εσύ, αλλά εγώ». Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κορυφαία προσφορά για το αντικείμενο βρίσκεται στα 4.102 δολάρια.

Εικόνα

«Παρακαλώ δεχτείτε αυτήν την επιστολή με ανοιχτή καρδιά, καθώς είναι γραμμένη με ειλικρίνεια», αναφέρεται σε μέρος της επιστολής. «Λυπάμαι που δεν θα μπορούσα να προσπαθήσω περισσότερο για να είμαι λιγότερο απολαυστικός και λίγο πιο συμβατός. Η διαίσθησή μου ήταν άψογα σχολαστική, αλλά τα συναισθήματά μου, δυστυχώς, ήταν ασταθή. Ωστόσο, θα σας θυμάμαι με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση. Όταν συναντηθούμε στη Γαλλία (ίσως τον Οκτώβριο), πιστεύω ότι η συμπεριφορά μου θα είναι λίγο πιο ενήλικη».

Στη συνέχεια ο Μπράντο υπογράφει «με θερμότητα, Μάρλον» και την πρόσθετη υποσημείωση: «Παρακαλώ, δώστε τις ευγενικές μου ευχαριστίες στη μητέρα σας, αν τις δεχτεί».

Οι δύο ηθοποιοί φέρεται να γνωρίστηκαν αφού η Ποντέλ, ανερχόμενη σταρ του Μπρόντγουεϊ, προσκλήθηκε στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της παραγωγής του 1947 «Λεωφορείο ο Πόθος» για να συναντήσει έναν νεαρό —και σχετικά άγνωστο— Μπράντο, ο οποίος υποδυόταν τον Στάνλει Κοβάλσκι δίπλα στην Τζέσικα Τάντι που υποδυόταν την Μπλανς ΝτιΜπουά.

Εικόνα
Ο Μάρλον Μπράντο ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεοφορείο ο Πόθος» του 1947 (Πηγή: Getty Images)

Η Ποντέλ, πρώην χορεύτρια καμπαρέ, με κάποιους δευτερεύοντες κινηματογραφικούς ρόλους στη Γαλλία, είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Χόλιγουντ, καθώς ένας Αμερικανός ανιχνευτής ταλέντων την είχε ενθαρρύνει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δημιουργική βιομηχανία.

Μετά το χωρισμό τους, ο Μπράντο θα γίνει θρύλος του Χόλιγουντ, κερδίζοντας δύο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις εμβληματικές ταινίες «Το Λιμανι της Αγωνίας» και «Ο Νονός».

Εικόνα
Η Σολάνς Ποντέλ, στην οποία απευθύνεται η επιστολή

Η Ποντέλ, εν τω μεταξύ, εγκατέλειψε την υποκριτική έπειτα από κάποια μικρή επιτυχία για να επικεντρωθεί στη φωτογραφία, σπουδάζοντας δίπλα στο μαέστρο του φωτογραφικού Ρίτσαρντ Άβεντον, πριν τελικά εγκατασταθεί στο Μονακό όπου έγινε η επίσημη φωτογράφος του Γραφείου Τουρισμού του Πριγκιπάτου.

Αν ενδιαφέρεστε για αυτό το κομμάτι της ερωτικής ζωής του Μπράντο, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της RR Auction και να υποβάλετε την προσφορά σας έως τις 8 Φεβρουαρίου.