Άνταμ ΜακΚέι: Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up», Άνταμ ΜακΚέι, βγάζει σε δημοπρασία μια συλλογή προσωπικών του αντικειμένων αλλά και έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του για να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Άνταμ ΜακΚέι: Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

Η ταινία «Don’t Look Up», παραγωγής 2021, που προβλήθηκε στο Netflix με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς, ήταν ο τρόπος του σκηνοθέτη Άνταμ ΜακΚέι να χρησιμοποιήσει τον κινηματογράφο για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα: Η Ford Shelby GT500 Mustang του Ζαν Πολ Μπελμοντό από την ταινία «The Outsider» βγαίνει σε δημοπρασία για 400.000 ευρώ

Ο ΜακΚέι φαίνεται να έχει κι άλλα χαρτιά στα χέρια του, καθώς επιστρέφει για να υπερασπίσει το περιβάλλον με ένα νέο τέχνασμα.

Ο σκηνοθέτης βγάζει τώρα σε δημοπρασία μια συλλογή προσωπικών αντικειμένων για να ωφελήσει το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για το Κλίμα, έναν οργανισμό που χρηματοδοτεί τον μη βίαιο ακτιβισμό γι’ αυτό το θέμα.

Μεταξύ αυτών που δημοπρατούνται περιλαμβάνονται ακριβά κρασιά, props ταινιών, vintage συλλεκτικές κάρτες αθλητών, σπάνια τεύχη κόμικς, αλλά και ένας ρόλος στην επόμενη ταινία του ΜακΚέι.

«Οι άνθρωποι στο Χόλιγουντ δημοπρατούν τα αντικείμενα που έχουν συλλέξει για πολλούς διαφορετικούς λόγους: χρεοκοπία, διαζύγιο, θάνατο, επικείμενο θάνατο κ.λπ. Όσο για μένα; Είμαι τρομοκρατημένος για τη συνεχιζόμενη κλιματική έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

«Ελάτε, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε τον βαθύ υπαρξιακό μου φόβο και να πάρετε μερικά ωραία πράγματα, ώστε να μαζέψουμε χρήματα για να μπούμε στη δράση!», προέτρεψε το κοινό ο ΜακΚέι.

Με τον τίτλο «Make Me Regret This», η δημοπρασία περιλαμβάνει 37 αντικείμενα, με εκτιμήσεις τιμών που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 δολάρια.

Στο χαμηλότερο άκρο αυτού του φάσματος βρίσκονται μια σειρά από εκλεκτά κρασιά, όπως ένα Petrus Pomerol του 2011 (4.000 δολάρια) και ένα Chateau Rayas Reserve Chateauneuf-du-Pape του 2008 (2.500 δολάρια).

Οι λάτρεις του αθλητισμού πιθανότατα θα ενδιαφέρονται για τις διάφορες συλλεκτικές κάρτες συναλλαγών, όπως μια συλλογή από τέσσερις κάρτες του Μάικλ Τζόρνταν (3.000 δολάρια), ενώ οι φανατικοί των κόμικς μπορεί να λιγουρευτούν κάποιο από τα σπάνια τεύχη της συλλογής, όπως το «The Incredible Hulk» No. 181 από το 1974 (20.000 δολάρια).

Εικόνα

Ενώ ο ΜακΚέι είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στον κινηματογράφο, δεν υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια στη δημοπρασία που να σχετίζονται με τις δουλειές του. Ωστόσο, τα λίγα από αυτά που προσφέρονται, αναμένεται να «πιάσουν» κορυφαίες τιμές.

Όσοι έχουν δει την κωμωδία «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy» του 2004, θα αναγνωρίσουν σίγουρα το μπουκάλι του αρώματος «Sex Panther» του Μπράιαν Φοντάνα (τον υποδύθηκε ο Γουίλ Φέρελ). Ο ΜακΚέι προσφέρει προς πώληση το prop που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 45.000 δολάρια.

Εικόνα

Τέλος, η ευκαιρία ενός πλειοδότη να γνωρίσει τον σκηνοθέτη και να παίξει έναν ρόλο στο επόμενο έργο του αναμένεται να κοστίσει 25.000 δολάρια.

Να σημειωθεί πως τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, 29 άτομα παρακολουθούν ήδη την εξέλιξη της συγκεκριμένης παρτίδας της δημοπρασίας, ωστόσο κανείς δεν έχει υποβάλλει ακόμη προσφορά.

Όσον αφορά στον ίδιο τον ΜακΚέι, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του ακτιβισμού για την κλιματική αλλαγή. Τον Σεπτέμβριο εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για το Κλίμα, κάνοντας επίσης δωρεά 4 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό.

Η δημοπρασία αποτελεί τη νέα του προσπάθεια να βοηθήσει όσους εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο ένα πιο φιλόξενο μέρος, σήμερα και για πάντα.

Η δημοπρασία ΜακΚέι θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και μπορείτε να μάθετε λεπτομέρειες αλλά και να υποβάλλετε προσφορές στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Charity Buzz. Μέχρι τότε, μπορείτε να ονειρεύεστε μια καριέρα στον κινηματογράφο ή έναν πιο ενεργό ρόλο στον οικολογικό ακτιβισμό.