Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani: Το πιο ακριβό μπουκάλι νερό στον κόσμο περιέχει χρυσό και κοστίζει 4,6 εκατ. δολάρια

Το πιο ακριβό μπουκάλι νερό στον κόσμο κοστίζει 4,6 εκατ. δολάρια και θα ξεδιψάσει μόνο τους δισεκατομμυριούχους. Κατέχει ρεκόρ Γκίνες, περιέχει νερό από πηγές στα Φίτζι, τη Γαλλία και παγετώνες στην Ισλανδία και είναι αναμειγμένο με 5 mg σκόνης χρυσού 23 καρατίων.
Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani: Το πιο ακριβό μπουκάλι νερό στον κόσμο περιέχει χρυσό και κοστίζει 4,6 εκατ. δολάρια

Αν μια βασική προϋπόθεση της ύπαρξης ζωής -όπως είναι το νερό- και η λέξη «πολυτέλεια» δεν θα έπρεπε καν να εμφανίζονται στην ίδια πρόταση, ομολογουμένως ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Σε μια αποστροφή αυτής της κοινής λογικής, το πιο ακριβό νερό στον κόσμο είναι το περιεχόμενο ενός αστραφτερού έργου τέχνης και πωλείται για 4,6 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Black Jaguar Geisha - Η «χρυσή» ποικιλία καφέ που κοστίζει 150 δολάρια το φλιτζάνι

Κατ’ αρχήν, το νερό για κάθε μπουκάλι Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani προέρχεται από τρία διαφορετικά σημεία της γης: από πηγές στα Φίτζι και τη Γαλλία και από παγετώνες στην Ισλανδία. Έτσι, με συστατικά τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ούτως ή άλλως θα κόστιζε κάτι παραπάνω ακόμη κι από ένα premium εμφιαλωμένο νερό.

Το άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλει στην εξωφρενική τιμή του είναι η λάμψη του πολύτιμου περιεχομένου του, που οφείλεται στα 5 mg σκόνης χρυσού 23 καρατίων που αναμειγνύονται στο νερό.

Εικόνα

Η προσθήκη χρυσού κάνει το νερό πιο αλκαλικό από το κανονικό νερό, γεγονός που συμβάλλει αφενός στην τιμολόγηση αφετέρου στην περισσότερη ενέργεια που προσφέρει σε σχέση με το κανονικό νερό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το περιεχόμενο του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για «Το πιο Ακριβό Μπουκάλι του Κόσμου, Νερού, Τεκίλα και Mezcal», αλλά και το design του που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τιμή του.

Εικόνα

Κάθε ένα από τα γυάλινα μπουκάλια των 750 ml είναι καλυμμένο με συμπαγή χρυσό 24 καρατίων. Οι φιάλες σχεδιάστηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή Fernando Altamirano, γνωστό για τα κομψά σχέδιά του που μπαίνουν στη λίστα με τα πιο ακριβά μπουκάλια στον κόσμο.

Ο Fernando Altamirano είναι επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε το πιο ακριβό μπουκάλι κονιάκ στον κόσμο: αυτό που περιέχει το κονιάκ Dudognon Heritage Henri IV. Οι φιάλες του «χρυσού» νερού σχεδιάστηκαν ως φόρος τιμής στον αείμνηστο Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Clemente Modigliani και είναι κατασκευασμένες από πλατίνα με 6.000 διαμάντια υψηλής ποιότητας.

Το Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani πουλήθηκε για 60.000 δολάρια το 2010. στις 4 Μαρτίου 2010, σε μια δημοπρασία που διοργανώθηκε από το Planet Foundation A.C. στο La Hacienda de Los Morales στην Πόλη του Μεξικού. Όλα τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από αυτή την πώληση δωρίστηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.