Black Jaguar Geisha: Η «χρυσή» ποικιλία καφέ που κοστίζει 150 δολάρια το φλιτζάνι

Ένα φλιτζάνι καφέ με τιμή 150 δολάρια θα πουλάει στα καταστήματά της η εταιρεία Proud Mary , αλλά μόνο λίγοι τυχεροί θα μπορέσουν να τον δοκιμάσουν. Η εταιρεία πλήρωσε 2.000 δολάρια για μόλις 400 γραμμάρια κόκκους καφέ της ποικιλίας Black Jaguar Geisha.
Black Jaguar Geisha: Η «χρυσή» ποικιλία καφέ που κοστίζει 150 δολάρια το φλιτζάνι

Η Proud Mary Coffee Roasters, μια εταιρεία από την Αυστραλία με έδρες στο Πόρτλαντ, στο Όρε και το Όστιν του Τέξας, θα πουλάει ένα φλιτζάνι καφέ για 150 δολάρια από τις 6 Φεβρουαρίου. Γιατί όμως να πληρώσει κανείς μια κούπα καφέ 30 φορές περισσότερο από ό,τι χρεώνουν π.χ. τα Starbucks;

Διαβάστε ακόμα: Ντουμπάι - Ο χρυσός καπουτσίνο των 25 ευρώ ξεπούλησε τις φετινές γιορτές

Το φλιτζάνι περιέχει καφέ Black Jaguar Geisha, μια ποικιλία που παράγεται από την Hartmann Estate του Παναμά, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό Best of Panama 2022. Η ποικιλία Geisha, που ανακαλύφθηκε αρχικά στην Αιθιοπία, διαθέτειένα διακριτικό γευστικό προφίλ που αποθεώνουν οι baristas.

Η Hartmann Estate αναπτύσσει την ποικιλία στην περιοχή Santa Clara του Παναμά, διαφοροποιώντας τη από τους παραγωγούς Boquette που είναι πιο γνωστοί για τους καφέδες Geisha.

Για να αποκτήσει τον καφέ Black Jaguar Geisha, η Proud Mary πλήρωσε 2.000 δολάρια για μόνο 400 γραμμάρια κόκκους. Δεδομένης αυτής της σχετικά μικρής ποσότητας, μόνο 22 φλιτζάνια από το εκλεκτό ρόφημα θα είναι διαθέσιμα μεταξύ των τοποθεσιών της εταιρείας στο Πόρτλαντ και στο Όστιν.

Η τιμή των 150 δολαρίων για το συγκεκριμένο φλιτζάνι μπορεί να φαίνεται υπερβολική, ακόμη και για γνώστες του καφέ. Όσοι, όμως, εργάζονται στον κλάδο πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προσεγγίζουν τον καφέ με την ίδια αντίληψη που έχουν για το κρασί, για το οποίο πολλοί θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα αντίστοιχο –υψηλό- αντίτιμο.

Σε άρθρο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Eater Portland σχετικά με τη limited edition προσφορά της Proud Mary, σημειώνεται πώς πληρώνουμε πολύ χαμηλές τιμές για τον καφέ μας, δεδομένης της ποσότητας εργασίας που απαιτείται για την καλλιέργεια, συγκομιδή και την επεξεργασία των κόκκων.

«Εάν περισσότεροι άνθρωποι κατανοούσαν τη φύση του καφέ που απαιτεί ένταση εργασίας, μπορεί να ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν λίγο περισσότερο για το καθημερινό τους φλιτζάνι (ίσως, όμως, όχι 150 δολάρια παραπάνω)», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Πάντως, πέρα από την premium απόλαυση του Black Jaguar Geisha, η Proud Mary θα σερβίρει πέντε επιπλέον καφέδες Hartmann όλο τον Φεβρουάριο: τρεις διαθέσιμους ως εσπρέσο και δύο φυσικούς καφέδες Geisha ως deluxe pours.

Για εμάς τους υπόλοιπους που τα φυσικά σημεία πώλησης καφέ της εταιρείας μας πέφτουν λίγο μακριά, οι ίδιες ποικιλίες διατίθενται προς αγορά μέσω της ιστοσελίδας της Proud Mary Coffee Roasters.