Eastern Aviation City: Η Ταϊλάνδη χτίζει μια επική νέα «αεροπορική πόλη» 9 δισ. δολαρίων για τουρίστες

Ξεχάστε τα αεροδρόμια. Η Ταϊλάνδη χτίζει μια επική νέα «αεροπορική πόλη» 9 δισ. δολαρίων για τουρίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή της «Eastern Aviation City» θα ξεκινήσει στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Eastern Aviation City: Η Ταϊλάνδη χτίζει μια επική νέα «αεροπορική πόλη» 9 δισ. δολαρίων για τουρίστες

Ένα ιστορικό αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης αναμένεται σύντομα να… «απογειωθεί». Η κυβέρνηση της χώρας δαπανά 8,8 δισ. δολάρια (290 δισ. μπατ) για να μετατρέψει το αεροδρόμιο «U-Tapao» (χρονολογείται από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ) στη νέα «Eastern Aviation City», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Διαβάστε ακόμα: Sky Yachting - Πώς τα πολυτελή αερόπλοια θα φέρουν την απόλαυση της κρουαζιέρας στους ουρανούς

Η κολοσσιαία κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Tipanan Sirichana σε Δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27/1. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα δημιουργήσει 15.600 επιπλέον θέσεις εργασίας τα πρώτα πέντε χρόνια και θα ενισχύσει την αεροπορική βιομηχανία της Ταϊλάνδης.

Εικόνα

Καλύπτωντας περίπου 2.570 στρέμματα στην ανατολική βιομηχανική περιοχή της χώρας, ο νέος κόμβος μεταφορών στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στον ήδη δημοφιλή ασιατικό προορισμό.

Εικόνα

Ο νέος διεθνής τερματικός σταθμός θα συνδεθεί με το εμπορικό αεροδρόμιο «Don Muang» και το κύριο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης «Suvarnabhumi», προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από πτήσεις και αεροπορικές εταιρείες. Επιπλέον, η πόλη θα περιλαμβάνει μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου, ένα κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων και μια μονάδα συντήρησης αεροσκαφών.

Εικόνα

Επικεφαλής του έργου έχει οριστεί η διεθνής εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και συμβούλων One Works. Στόχος της είναι να αυξήσει την άνεση των ταξιδιωτών, προβάλλοντας παράλληλα την πολύχρωμη κουλτούρα της Ταϊλάνδης.

Εικόνα

Το εξωτερικό του κτηρίου του Επιβατικού Τερματικού Σταθμού (PTB) εμπνεύστηκε από τα παραδοσιακά yor (δίχτυα ψαρέματος) στις κοντινές παραθαλάσσιες πόλεις της επαρχίας Rayong. Το φωτεινό, ευάερο εσωτερικό, εν τω μεταξύ, θα διαθέτει μεγάλους φεγγίτες και άφθονο πράσινο.

Εικόνα

Ο σταθμός θα είναι επίσης εξοπλισμένος με μια σειρά από χώρους εστίασης που παραπέμπουν στο πνεύμα των αγορών της Ταϊλάνδης. Συμπληρωματικά, το κτήριο θα διαθέτει έναν κεντρικό χώρο λιανικής πώλησης «Smart Eco Hub» καθώς και ένα Πολιτιστικό Χωριό που θα προσφέρει ψυχαγωγία στους επισκέπτες.

Εικόνα

«Με την αληθινή έννοια της ταϊλανδέζικης φιλοξενίας, το PTB έχει σχεδιαστεί για να βάζει τον επιβάτη στην πρώτη θέση. Να δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να εκτιμήσει τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Εικόνα

Στη νέα του μορφή, το Διεθνές Αεροδρόμιο U-Tapao θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί μεταξύ 60 και 75 εκατ. επιβάτες ετησίως. Με αυτά τα νούμερα ίσως θα έπρεπε τελικά να μετονομαστεί από πόλη σε μητρόπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ