Λούις Χάμιλτον: Εξερεύνησε την Ανταρκτική με τον ολυμπιονίκη Σον Γουάιτ στο superyacht «Octopus» των 175 εκατ. δολαρίων

Ο άσος της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον και ο ολυμπιονίκης snowboarder Σον Γουάιτ, έκαναν τις διακοπές της ζωή τους εξερευνώντας τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής με το superyacht «Octopus» του Paul Allen, του οποίου η ναύλωση κοστίζει 2,2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.
Λούις Χάμιλτον: Εξερεύνησε την Ανταρκτική με τον ολυμπιονίκη Σον Γουάιτ στο superyacht «Octopus» των 175 εκατ. δολαρίων

Ένα διάσημο δίδυμο του αθλητισμού, αποφάσισε πρόσφατα να πατήσει το πόδι του σε μια ήπειρο που ελάχιστοι διάσημοι έχουν επισκεφθεί. Ο πρωταθλητής της Formula 1, Λούις Χάμιλτον και ο χρυσός ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, Σον Γουάιτ, βρέθηκαν πρόσφατα να εξερευνούν την παγωμένη Ανταρκτική με το superyacht του εκλιπόντος συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

Διαβάστε ακόμα: Orient Express Silenseas - Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το 500 εκατ. γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Οι αναρτήσεις αμφότερων στο Instagram με φωτογραφίες από το κατάλευκο τοπίο αλλά και το χαρακτηριστικό yacht να διακρίνεται στο βάθος, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης τους followers αλλά και σχόλια για το κόστος της περιπέτειας.

Ο Σον Γουάιτ μοιράστηκε ένα βίντεο που τον δείχνει να κάνει τούμπα στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής από ένα κατάστρωμα που μοιάζει με τις αναδιπλούμενες πλαϊνές βεράντες του πολυτελούς πλοίου.

A post shared by Shaun White (@shaunwhite)

Το 126 μέτρων «Octopus», αξίας 175 εκατ. δολαρίων, έχει ναυπηγηθεί από την εταιρεία Lurssen και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ προς ναύλωση στον κόσμο.

Εικόνα

Τα ταξίδια του πλοίου στην Ανταρκτική διαφημίζονται ως μια από τις πιο θεαματικές εμπειρίες. Εκτός από τα εκπληκτικά τοπία και την άγρια ζωή της λιγότερο εξερευνημένης ηπείρου στη γη, το πακέτο περιλαμβάνει περιηγήσεις για σκι, εξερεύνηση στον πάγο και, όπως έδειξε ο Σον Γουάιτ, βουτιές στα κρυστάλλινα νερά.

A post shared by Shaun White (@shaunwhite)

Αναμφισβήτητα, οι δύο αθλητές έσβησαν την κούραση της πολικής περιπέτειας στο οκταώροφο γιοτ που φιλοξενεί δύο ελικοδρόμια, ένα υποβρύχιο σαλόνι παρατήρησης με γυάλινο πυθμένα, έναν κινηματογράφο και ένα πλήρως εξοπλισμένο καταδυτικό κέντρο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του «Octopus», Camper & Nicholsons, μοιράστηκε επίσης μια σειρά από συναρπαστικές φωτογραφίες από το ταξίδι στην Ανταρκτική με τη λεζάντα, «Μια εμπειρία ζωής: Η C&N με μεγάλη χαρά μοιράζεται μαζί σας τις πρώτες φωτογραφίες από το 126,20 μέτρων (414′ 1″) @luerssenyachts Octopus στην Ανταρκτική. Συγχαρητήρια στον δικό της φωτογράφο!».

«Μπορεί να κάνει τα πάντα!» λέει για το πλοίο ο διευθυντής μάρκετινγκ της C&N, Ζακί Λόκχαρτ, ο οποίος έχει ήδη κλείσει δύο εκδρομές με το superyacht στην Ανταρκτική. Η ζήτηση ήταν ίση με τη φήμη του γιοτ, ισχυρίζεται. «Μεγαλώσαμε την ομάδα διαχείρισης για να προσφέρουμε στο γιοτ τη φροντίδα που του αξίζει», προσθέτει.

Εικόνα

Το «Octopus» ναυπηγήθηκε το 2003 και πουλήθηκε στην Camper & Nicholson το 2021 για 175 εκατ. δολάρια, ενισχύοντας το στόλο της.

Εικόνα

Ενώ προορίζεται να είναι ένα μοναδικό στο είδος του εξερευνητικό σκάφος, ιδανικό για επιστημονική έρευνα και ωκεανογραφικά ταξίδια, οι πολυτελείς παροχές του πλοίου το κάνουν ακαταμάχητο σε εκείνους που διαθέτουν βαθιές τσέπες.

Εικόνα

Σύμφωνα με το Boat International, το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και προσφέρει άφθονες παροχές ψυχαγωγίας, όπως έναν κινηματογράφο 4D 12 θέσεων, τραπέζι πινγκ-πονγκ, γυμναστήριο, smoothie bar, εγκαταστάσεις κομμωτηρίου και μασάζ και μια μεγάλη βιβλιοθήκη με τζάκι αιθανόλης.

Εικόνα

Το Octopus είναι διαθέσιμο για ναύλωση από 2,2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα μέσω του ιστότοπου της Camper and Nicholsons.