Orient Express Silenseas: Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το 500 εκατ. γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Διπλάσιο σε μέγεθος από το σκάφος του Τζεφ Μπέζος, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, η Accor κατασκευάζει το μεγαλύτερο megayacht στον κόσμο. Το «Orient Express Silenseas» μήκους 220 μέτρων θα προσφέρει εντυπωσιακές σουίτες, δύο πισίνες, αμφιθέατρο καμπαρέ και oyster bar και αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι την άνοιξη του 2026.
Orient Express Silenseas: Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το 500 εκατ. γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Στο Orient Express κανένα όνειρο δεν μένει στα χαρτιά. Αφού χάρισε στους κοσμοπολίτες ταξιδιώτες το πολυτελέστερο τρένο του κόσμου και ένα ομώνυμο ξενοδοχείο ισάξιας ομορφιάς, το μέλλον των διακοπών για τη διάσημη φίρμα φαίνεται να διαγράφεται στη θάλασσα με το μεγαλύτερο superyacht στον κόσμο: το «Orient Express Silenseas».

Διαβάστε ακόμα: Noy - Ένα νέο trimaran γιοτ που αντλεί έμπνευση από την Κιβωτό του Νώε και μπορεί να πλέει μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Η πρώτη πολυτελής γραμμή κρουαζιέρας της Accor, της διαχειρίστριας εταιρείας του Orient Express, θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2026, μια εξέλιξη που έρχεται 140 χρόνια μετά την κυκλοφορία των τρένων της.

Το «Orient Express Silenseas» προβλέπεται ότι θα υπερνικήσει το 127 μέτρων «Koru» του Τζεφ Μπέζος, αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων, πριν καν αυτό κάνει το παρθενικό του ταξίδι. Με επιβλητικό μήκος 220 μέτρων και τρία γιγαντιαία κατάρτια που ξεπερνούν τα 91 μέτρα, αυτό το πολυτελές πλοίο πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σούπερ γιοτ στον κόσμο όταν ναυπηγηθεί.

Εικόνα

Παρά τις κολοσσιαίες του διαστάσεις, το «Orient Express Silenseas» θα περιλαμβάνει μόνο 54 σουίτες, με χωρητικότητα 120 επιβατών, καθώς η εταιρεία δεν ποντάρει επιχειρηματικά στην πολυκοσμία των κλασικών κρουαζιερόπλοιων.

Η Accor SA συνεργάστηκε με τη γαλλική ναυπηγική εταιρεία Chantiers de l'Atlantique με γνώμονα μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία.

Ο Σεμπαστιέν Μπαζέν, διευθύνων σύμβουλος της AccorHotels, ανέφερε στο Bloomberg: «Η εμπειρία στο πλοίο είναι εξαιρετικά παρόμοια με την εμπειρία που προσφέρουμε στο Raffles στη Σιγκαπούρη εντός και εκτός του ξενοδοχείου. Η Orient Express ως μάρκα πολυτελείας δεν είναι προϊόν, είναι συναίσθημα».

Οι επισκέπτες θα φιλοξενούνται σε άρτια εξοπλισμένες σουίτες 70 τετραγωνικών μέτρων. Στο ανώτερο κατάστρωμα, έξι σουίτες συνδυάζονται για να παρουσιάσουν μια απέραντη προεδρική σουίτα 1.415 τετραγωνικών μέτρων με επιπλέον βεράντα 530 τετραγωνικών μέτρων.

Το Orient Express Silenseas θα προσφέρει μια σειρά από εντυπωσιακές ανέσεις, όπως πισίνες, δύο κορυφαία εστιατόρια, ένα oyster bar και ένα speakeasy bar για κοκτέιλ και διασκέδαση.

Η αναζωογόνηση είναι εγγυημένη στο σπα παγκόσμιας κλάσης, όπως και η ψυχαγωγία στο αμφιθέατρο-καμπαρέ. Μάλιστα, για τους πιο δημιουργικούς επισκέπτες, στο πλοίο θα υπάρχει και ιδιωτικό στούντιο ηχογράφησης.

Εικόνα

Στο τεχνικό του μέρος, το Orient Express Silenseas είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί χωρίς ντίζελ και να χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης, έχοντας τον άνεμο ως κύρια πηγή ενέργειας.

Το τεράστιο megayacht έχει σχεδιαστεί για να γλιστράει κομψά και αθόρυβα χάρη σε τρία γιγάντια πανιά κατασκευασμένα από γυάλινα πάνελ πολυεστέρα και ένα σύστημα αιολικής πρόωσης που καταλαμβάνει 1.500 τετραγωνικά μέτρα, σχεδιασμένο από την Chantiers de l'Atlantique.

Εκτός από τα παραπάνω, ο κινητήρας που λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που εκπέμπει -σύμφωνα με την εταιρεία- 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με τη χρήση ντίζελ. Τέλος, είναι ήδη εξοπλισμένο για να λειτουργεί με πράσινο υδρογόνο μόλις εγκριθεί η χρήση του.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το «Orient Express Silenseas» πρόκειται να είναι ένα πλοίο που θα κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια.

Όπως είναι λογικό η ναύλωσή του δεν θα είναι κάτι που θα στοιχίζει λίγο. Σε σύγκριση με το 190 μέτρων «Evrima», το οποίο φιλοξενεί 300 επισκέπτες για 7.000 έως 25.000 δολάρια ανά άτομο για επταήμερες κρουαζιέρες, η τιμή του Orient Express Silenseas είναι σίγουρο ότι θα είναι εξίσου «πολυτελής» με την εμπειρία που θα προσφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ