Studio Casti DrivePod Professional Driving Simulator: Ο νέος προσομοιωτής οδήγησης που συνδυάζει design και gaming

Studio Casti DrivePod Professional Driving Simulator: Ο νέος προσομοιωτής οδήγησης που συνδυάζει design και gaming

Tο Studio Casti ιδρύθηκε το 2015 από τον Paolo Casti, έναν Ιταλό αρχιτέκτονα, σχεδιαστή και επιχειρηματία, και είναι πλέον μια βραβευμένη εταιρεία design με τοποθεσίες στο Μιλάνο, το Δουβλίνο, το Μαϊάμι και τη Σαγκάη.

Διαβάστε ακόμα: ErgoQuest Zero Gravity Workstation Ultimate - Αυτή είναι η πιο ακριβή καρέκλα gaming στον κόσμο - Έχει τιμή 19.995 δολάρια

Λειτουργώντας μέσω μιας χούφτας νεοφυών επιχειρήσεων, το Studio Casti έχει άφθονη εμπειρία τόσο στο σχεδιασμό προϊόντων όσο και στον σχεδιασμό επίπλων, αν και για πρώτη φορά η εταιρεία συνδυάζει τώρα την εμπειρία της στους δύο αυτούς τομείς σε ένα ενιαίο έργο: τη δημιουργία του DrivePod Professional Driving Simulator.

Κατασκευασμένο για gaming και λογισμικού αγώνων τελευταίας τεχνολογίας, ολόκληρη η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη γύρω από ένα τετράγωνο πλαίσιο με στρογγυλεμένες άκρες που φιλοξενεί την οθόνη ευρείας θέασης και τον «άξονα» του τιμονιού.

Εικόνα

Το πλαίσιο φιλοξενεί επίσης όλο το υλικό, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα βοηθητικά στοιχεία της πλατφόρμας. Τοποθετημένη κάθετα στο πλαίσιο είναι μια ορθογώνια βάση που καλύπτεται με μια τριάδα ράγες -οι δύο εξωτερικές εκ των οποίων φιλοξενούν το κάθισμα του οδηγού ενώ η μεσαία συγκρατεί τη ρύθμιση του πεντάλ του συστήματος.

Τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική ράγα επιτρέπουν στο κάθισμα και τα πεντάλ να γλιστρήσουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω στην επιθυμητή θέση του χρήστη.

Εικόνα

Εκτός από το ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σχεδίαση, το DrivePod αναπτύχθηκε επίσης με έμφαση στον ρεαλισμό. Αυτό έχει τη μορφή ενός υδραυλικού σετ πεντάλ, ενός αγωνιστικού μπάκετ καθίσματος με πραγματική ρύθμιση ζώνης έξι σημείων και ενός αφαιρούμενου τιμονιού τύπου F1, με ενσωματωμένες ενδείξεις ροπής και ταχυτήτων.

Εικόνα

Αν και η Casti επέλεξε να παρουσιάσει το κάθισμα και τη βάση του σε χρωματικούς συνδυασμούς μπλε και σαμπανιζέ, το DrivePod σχεδιάστηκε να πωλείται κατά παραγγελία και θεωρητικά θα είναι διαθέσιμο σε μια σειρά από προσαρμοσμένες επιλογές χρωμάτων και υλικών.

Εικόνα

Δυστυχώς, το Studio Casti DrivePod Professional Driving Simulator υπάρχει απλώς ως ψηφιακή απεικόνιση και κατά τα φαινόμενα δεν θα κατασκευαστεί ούτε θα διατεθεί προς πώληση σε οποιοδήποτε σημείο στο άμεσο μέλλον.