Red Sea Project: Το mega resort των 5 δισ. στη Σαουδική Αραβία έχει 50 ξενοδοχεία και 1.000 βίλες σε 22 νησιά

Tο νέο υπερπολυτελές resort Red Sea Project είναι ο πιο φιλόδοξος πολυτελής ταξιδιωτικός προορισμός της Σαουδικής Αραβίας. Θα περιλαμβάνει ορεινά φαράγγια, αδρανοποιημένα ηφαίστεια και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία θα μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες.
Red Sea Project: Το mega resort των 5 δισ. στη Σαουδική Αραβία έχει 50 ξενοδοχεία και 1.000 βίλες σε 22 νησιά

To Red Sea Project, το νέο υπερπολυτελές resort που κατασκευάζεται στη Σαουδική Αραβία, έχει σκοπό να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Διαφημίζεται ως το πιο φιλόδοξο έργο ανάπλασης στον κόσμο, καθώς θέτει νέα πρότυπα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη: Central Park Tower: Για 250 εκατ. δολάρια, το ψηλότερο ρετιρέ στον κόσμο έγινε το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ

Θα περιλαμβάνει ορεινά φαράγγια, αδρανοποιημένα ηφαίστεια και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία θα μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Παράλληλα, το θέρετρο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι θα προσφέρει στους επισκέπτες την υψηλότερη ποιότητα διαμονής και υπηρεσιών στον κόσμο.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος Saudi Vision 2030, ενός στρατηγικού πλαισίου που στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο. Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το έργο τον Ιούλιο του 2017, ισχυριζόμενος ότι το Red Sea Project εστιάζει στο συνδυασμό πολυτέλειας και οικοτουρισμού για να προσελκύσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Το εγχείρημα προβλέπεται να αυξήσει το ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας κατά 5,86 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του.

Η πρώτη φάση της κατασκευής του πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα, με πάνω από 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων να κατασκευάζονται, ενώ δημιουργείται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερυθράς Θάλασσας, μια μαρίνα και πολλά κέντρα αναψυχής. Οι δημιουργοί του προβλέπουν ότι το πολυτελές θέρετρο θα προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

killa design plans overwater and inland villas for the red sea project in saudi arabia https://t.co/s4g6pdgWDp pic.twitter.com/Gae5OOoiFV

Το Red Sea Project αναμένεται να κοστίσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί, ωστόσο θα δημιουργήσει περίπου 70.000 νέες θέσεις εργασίας και να φέρει περισσότερα χρήματα, βοηθώντας την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας.

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά 50 ξενοδοχεία που θα προσφέρουν έως και 8.000 δωμάτια και περισσότερες από 1.000 κατοικίες που εκτείνονται σε 22 νησιά και έξι τοποθεσίες στην ενδοχώρα.