Panerai Submersible GMT Carbotech Navy SEALs: Δύο νέα limited edition καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα για ειδικές αποστολές

Η Panerai συνεργάζεται με τα Navy SEAL σε δύο Limited edition καταδυτικά ρολόγια. Οι δύο εκδόσεις του Submersible GMT διαθέτουν ίδιες δυνατότητες αλλά διαφορετικές κάσες: η μία χρησιμοποιεί την πρότυπη κάσα Carbotech από συμπιεσμένες ίνες άνθρακα, ενώ η άλλη διαθέτει κάσα από χάλυβα 316L με μαύρο καντράν από ανθρακίτη.
Panerai Submersible GMT Carbotech Navy SEALs: Δύο νέα limited edition καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα για ειδικές αποστολές

Η σχέση της Panerai και των ρολογιών της με τον στρατό δεν είναι κάτι καινούργιο. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Ιταλικό Ναυτικό ανέθεσε στην ωρολογοποιία να αναπτύξει μοντέλα ειδικά για τους βατραχάνθρωπους, τα οποία θα ήταν ευανάγνωστα μέσα στο νερό, τόσο στις ημερήσιες όσο και στις νυχτερινές αποστολές τους.

Διαβάστε ακόμα: 2022 FIFA World Cup - Το Hublot ρολόι του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ήταν τόσο γούρικο όσο πίστευε ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας έφτασε τελικά και στις προθήκες της… πολιτικής αγοράς στα τέλη της δεκαετίας του '90 και ονομάστηκε Luminor Submersible. Από τότε, αμέτρητες παραλλαγές Submersible έχουν κοσμήσει τους αντρικούς καρπούς.

Πρόσφατα, η Panerai συνεργάστηκε με τα αμερικανικό σώμα των Navy SEALs σε δύο διαφορετικές εκδόσεις του Submersible GMT: η μία χρησιμοποιεί την πρότυπη κάσα Carbotech από συμπιεσμένες ίνες άνθρακα, ενώ η άλλη διαθέτει κάσα από χάλυβα 316L με μαύρο καντράν από ανθρακίτη.

Εικόνα

Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν τις ίδιες δυνατότητες, όπως η διάμετρος κάσας 44 mm (πρώτη φορά εφαρμόζεται στο Submersible GMT), το μέγιστο βάθος κατάδυσης 300 μέτρων και η αυτόματη κίνηση P.900. Ωστόσο, το καντράν στο ελαφρύ Carbotech διαθέτει ένα μοτίβο από σφυρήλατα ανθρακονήματα που θυμίζει το camo που χρησιμοποιούν οι Navy SEALs.

Εκτός από το ανάγλυφο έμβλημα στην πλάτη τιτανίου του ρολογιού, άλλα κουμπιά ειδικά για τους SEALs περιλαμβάνουν τον δευτερεύοντα επιλογέα, που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με στόχο ραντάρ, και το κιτρινόχρυσο χρώμα στους δείκτες, την κορώνα και τη στεφάνη (τα δύο τελευταία μόνο στο Carbotech), που είναι ίδιο με εκείνο της χρυσής τρίαινας στα διακριτικά των Navy SEALs.

Εικόνα

Ενώ η έκδοση από χάλυβα περιορίζεται σε 500 κομμάτια, το Submersible GMT Carbotech περιορίζεται σε μόλις 162, ως αναφορά στη χρονιά που ιδρύθηκαν επίσημα οι SEALs (1962).

Με τιμή 10.100 και 20.800 δολάρια, αντίστοιχα, μπορείτε να βρείτε και τα δύο limited edition ρολόγια στον ιστότοπο της Panerai.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ