Πελέ: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι στο Χάμπτονς που έμενε για 40 χρόνια - Πουλήθηκε λίγα χρόνια πριν το θάνατό του

Ο Πελέ, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Για 40 χρόνια, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής διέθετε ένα πολυτελές ακίνητο στο Hamptons του Long Island, το οποίο αναγκάστηκε να πουλήσει το 2018 για 2,85 εκατ. δολάρια, όταν επέστρεψε στη Βραζιλία λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.
Πελέ: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι στο Χάμπτονς που έμενε για 40 χρόνια - Πουλήθηκε λίγα χρόνια πριν το θάνατό του

Γεννημένος στη Βραζιλία με το όνομα Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ο Πελέ φαίνεται ότι γνώρισε τη Νέα Υόρκη μέσω του αείμνηστου επιχειρηματία Στιβ Ρος, που ήταν τότε πρόεδρος της Time Warner. Ο Ρος ίδρυσε την ποδοσφαιρική ομάδα New York Cosmos το 1970 και πέντε χρόνια αργότερα, πρόσφερε στον Πελέ ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 4,5 εκατ. δολαρίων, φέρνοντας το ποδόσφαιρο στο προσκήνιο των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Salt Bae - Αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου US Open 2023 μετά τα καραγκιοζιλίκια στον τελικό του Μουντιάλ

Εκτός από δισεκατομμυριούχος λάτρης του ποδοσφαίρου, ο Ρος είχε πάθος για τα Hamptons, την περιοχή στο Long Island στην οποία διατηρούν ακίνητα πολλοί εύποροι Νεοϋορκέζοι. Ο ίδιος και η σύζυγός του Κόρτνεϊ Σέιλ Ρος κατείχαν εκεί το αχανές συγκρότημα Cody House το οποίο αγοράστηκε αργότερα από τον διάσημο επιχειρηματία Ντέιβιντ Γκέφεν.

Εικόνα

Θεωρείται πολύ πιθανό ο Ρος να ξενάγησε τον Πελέ στο East Hampton και ίσως ακόμη και να τον ενθάρρυνε να αγοράσει το δικό του σπίτι, κάτι που ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έπραξε αργότερα.

Εικόνα

Το 1979, ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέβαλε μόλις 156.000 δολάρια για το παραθαλάσσιο καταφύγιό του στη γειτονιά Clearwater του Springs, στη βόρεια ακτή του East Hampton.

Εικόνα

Για σχεδόν 40 χρόνια, ο αστέρας του ποδοσφαίρου και οι δύο κόρες του, που ζουν κυρίως στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιούσαν την έκταση ενός στρέμματος ως καλοκαιρινό καταφύγιο. Σε κάποιο σημείο, ο Πελέ επέκτεινε το σπίτι των 1.160 τετραγωνικών μέτρων προσθέτοντας ακόμη έναν όροφο, μια πισίνα και υπαίθριο ντους. Το ακίνητο διαθέτει επίσης κατοχυρωμένα δικαιώματα παραλίας και μαρίνας.

Εικόνα

Χαρακτηριστικό της κατοικίας αποτελούν τα τεράστια παράθυρα που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλλασσα, όπως και η πισίνα που βλέπει επίσης στον ωκεανό.

Εικόνα

Στον επάνω και στον κάτω όροφο υπάρχουν δύο μεγάλα υπνοδωμάτια, άλλες τέσσερις μικρότερες κρεβατοκάμαρες και συνολικά επτά μπάνια. Το χαμηλότερο επίπεδο περιλαμβάνει ένα τεράστιο playroom με μπαρ, ένα γραφείο, πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και μια σάουνα. Υπάρχει επίσης ξεχωριστό ανεξάρτητο γκαράζ.

Εικόνα

Έχοντας αναγκαστεί να γυρίσει στη Βραζιλία λόγω της επιδεινωμένης κατάστασης της υγείας του, ο Πελέ αποφάσισε να νοικιάσει το ακίνητο για 45.000 δολάριο το μήνα, πριν τελικά το πουλήσει, το 2018, για 2,85 εκατ. δολάρια.

Εικόνα

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο Πελέ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο αφού νοσηλευόταν εκεί για περισσότερο από ένα μήνα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής υποβαλλόταν σε θεραπεία για μεταστατικό καρκίνο από το 2021. Η χημειοθεραπεία φέρεται επίσης να μην λειτουργούσε πλέον.

Εικόνα

Την παραμονή των Χριστουγέννων, λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατό του, η κόρη του Πελέ μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία αγκαλιά με τον πατέρα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, με αγώνα και πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί», ανέφερε η Νασιμέντο στο Instagram, ενώ στη φωτογραφία φαίνεται και η εγγονή του Πελέ, Σοφία.

Εικόνα

Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ο Πελέ παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρασε τα 80ά του γενέθλια απομονωμένος στο σπίτι ενώ δεν παρευρέθηκε και σε μια εκδήλωση στην οποία αποκαλύφθηκε ένα άγαλμά του σε φυσικό μέγεθος στο στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο την ίδια χρονιά.