Qatar Airways: Καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βραζιλίας για body shaming σε υπέρβαρη influencer

H καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, η Qatar Airways, μόλις υπέστη μια ντροπιαστική δικαστική ήττα. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να αποζημιώσει μια υπέρβαρη Βραζιλιάνα influencer για ψυχική οδύνη καθώς δεν τις επετράπη να κάτσει στην οικονομική θέση λόγω του βάρους της.
Qatar Airways: Καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βραζιλίας για body shaming σε υπέρβαρη influencer

Η Qatar Airways, η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, καταδικάστηκε πρόσφατα για body shaming εις βάρος επιβάτιδας, και διατάχθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει αντίστοιχη αποζημίωση.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον των πολυτελών αεροπορικών πτήσεων είναι οι superbusiness minisuites

Σε μια υπόθεση που ακούγεται απίστευτα οπισθοδρομική, μια υπέρβαrη επιβάτης, η Βραζιλιάνα influencer Τζουλιάνα Νέχμε δεν κατάφερε να κάτσει στο κάθισμά της στην οικονομική θέση, καθώς το πλήρωμα του αεροπλάνου θεώρησε ότι ήταν υπερμεγέθης.

Για την πτήση της από τη Βηρυτό στη Ντόχα του Κατάρ, η 38χρονη κλήθηκε να πληρώσει 3.000 δολάρια για ένα εισιτήριο πρώτης θέσης αντί να της προσφερθεί μεγαλύτερο κάθισμα, ενώ δεν της επιστράφηκαν και τα 947 δολάρια που είχε πληρώσει για το εισιτήριο οικονομικής θέσης που είχε αρχικά κλείσει.

Εικόνα
H Α' Θέση στα αεροπλάνα της Qatar Airways (Πηγή: Qatar Airways)

Μιλώντας σε βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, η Νέχμε ανέφερε: «Ήταν σαν να μην ήμουν άνθρωπος για αυτούς. Ήμουν ένα χοντρό τέρας που δεν μπορούσε να επιβιβαστεί. Ήταν φρικτό. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα περνούσα κάτι τέτοιο».

Η αεροπορική εταιρεία υπεραμύνθηκε της στάσης της, καθώς ο εκπρόσωπος ανέφερε στο Business Insider ότι η Νέχμε αρνήθηκε να επιβιβαστεί και ότι έγινε «εξαιρετικά αγενής και επιθετική» με το προσωπικό στο check-in, όταν ο συνοδός της δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα για τον COVID-19.

Η influencer, φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί την τραυματική της εμπειρία σε μια ανάρτηση στους 167.000 followers της στο Instagram. Το περιστατικό, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο, τράβηξε τώρα την παγκόσμια προσοχή καθώς δικαστήριο στο Σάο Πάολο διέταξε την Qatar Airways να πληρώσει συνεδρίες ψυχοθεραπείας για την Τζουλιάνα, ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από το στρες που της προκάλεσε το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με το Business Insider, η δικαστής Ρενάτα Μάρτινς ντε Καρβάλιο του δικαστηρίου της Βραζιλίας υπέδειξε ότι η θεραπεία θα πρέπει να αποτελείται από μια εβδομαδιαία συνεδρία που κοστίζει περίπου 400 ρεάλ (77 δολάρια) για τουλάχιστον ένα χρόνο, ποσό που ανέρχεται συνολικά στα 19.200 ρεάλ (3.700 δολάρια).

Ο δικηγόρος της Νέχμε, Εντουάρντο Μπαρμπόσα, περιέγραψε την απόφαση ως «ορόσημο στον αγώνα κατά της προκατάληψης».

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στο image της Qatar Airways η οποία, σύμφωνα με το CNBC, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για την εξαιρετική εξυπηρέτηση των επιβατών, την καινοτομία στις πτήσεις της και τη δέσμευσή της για αριστεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ