Αυτοί είναι  οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ για το 2022 - Ο Τομ Κρουζ στην κορυφή

Η λίστα με τους πιο 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ για το 2022 μόλις διαμορφώθηκε. Ο Τομ Κρουζ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας λόγω των εκατομμυρίων που συγκέντρωσε από την ταινία «Top Gun: Maverick» ενώ παραδόξως, ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε όλους τους άλλους στην κατάταξη.
Αυτοί είναι  οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ για το 2022 - Ο Τομ Κρουζ στην κορυφή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι επαγγελματίες στον κόσμο. Φυσικά, δεν έχουν όλοι οι ηθοποιοί το ίδιο ταλέντο, δεν προσελκύουν το ίδιο μεγάλο κοινό όταν πρωταγωνιστούν σε μια ταινία και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται το ίδιο για την ίδια δουλειά.

Διαβάστε ακόμα: Τζέιμς Μποντ - Οι φήμες λένε με σιγουριά ότι ο επόμενος 007 θα είναι ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον

Έπειατα από μια βασανισμένη διετία λόγω κορονοϊού, η φετινή χρονιά ήταν επικερδής για βετεράνους της showbiz, όπως οι Τομ Κρουζ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε νέες ταινίες, ενώ ο ρόλος του Χοακίν Φίνιξ στον «Τζόκερ» (2019) που έκανε θραύση μεταξύ των κριτικών, του έδωσε αξιοσημείωτο οικονομικό προβάδισμα ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου σίκουελ της ταινίας.

Με βάση λοιπόν τις κτιμήσεις του ιστότοπου Variety,η λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ για το 2022, διαμορφώνεται ως εξής:

10. Χοακίν Φίνιξ (20 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Joker 2»

Εικόνα

Ο 48χρονος Αμερικανός ηθοποιός υπέγραψε με τη Warner Bros για να ξαναυποδυθεί τον σκοτεινό και βασανισμένο χαρακτήρα του Άρθουρ Φλεκ, γνωστό και ως τον κακό του Τζόκερ της DC Comics. Σύμφωνα με το Variety, αμείφθηκε με 4,5 εκατ. δολάρια για την ταινία του 2019, που με τη σειρά της απέσπασε πάνω από 1 δις. δολάρια στο box office. Ως λογικό αποτέλεσμα για τον ηθοποιό, προέκυψε μια νέα επιταγή 20 εκατ. δολαρίων το «Joker 2», στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Lady Gaga.

9. Τομ Χάρντι (20 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Venom 3»

Εικόνα

Γνωστός για τους πρώτους ρόλους του σε ταινίες όπως το RocknRolla (2008) και το Inception (2010), ο Χάρντι πέτυχε το τζάκποτ όταν προκρίθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο για το franchise της Marvel, «Venom». Ο 45χρονος Βρετανός ηθοποιός φέρεται να κέρδισε 20 εκατ. δολάρια για την ανανέωση του συμβολαίου του για την επερχόμενη τρίτη ταινία του ως Venom, παραγωγής της Disney.

8. Βιν Ντίζελ – (20 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Fast X»

Εικόνα

Οι θαυμαστές των ατινιών «Fast and Furious» θα χαρούν να μάθουν ότι το mega franchise δράσης θα κάνει μια ακόμη ταινία (την 11η), με τον Vin Diesel να κερδίζει 20 εκατ. δολάρια για το ρόλο του ως Ντομ Τορέτο.

7. Κρις Χέμσγουορθ – (20 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Extraction 2»

Εικόνα

Όταν ο Κρις Χέμσγουορθ εντάχθηκε για πρώτη φορά στη φατρία της Marvel για να παίξει τον Thor, ήταν ακόμα ένας ανερχόμενος ηθοποιός. Στην πορεία, ο 39χρονος Αυστραλός παρακολούθησε τον μισθό του να εκτοξεύεται στα ύψη την τελευταία δεκαετία από 122.000 σε 18 εκατ. δολάρια για την πιο πρόσφατη συμμετοχή του στην ταινία «The Indian Express». Ο Χέμσγουορθ βλέπει το άστρο του να λάμπει, καθώς το Netflix του κατέβαλε 20 εκατ. δολάρια για την ταινία του Extraction 2.

6. Γουίλ Φέρελ – (20 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Spirited»

Εικόνα

Ο Φέρελ έχει δημιουργήσει ορκισμένους φίλους αλλά και φανατικούς haters λόγω των κωμικών του ρόλων. Όπως και να έχει, ο 55χρονος Καλιφορνέζος μπορεί να καυχιέται για μια αξιοσημείωτη καθαρή περιουσία που του έχει αποφέρει η καριέρα του. Η πρόσφατη συμφωνία 20 εκατ. δολαρίων για τη συμμετοχή του στην ταινία «Spirited» επιβεβαιώνει την επιτυχία του.

5. Ντουέιν «The Rock« Τζόνσον (22,5 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Black Adam»

Εικόνα

Ο Ντουέιν «The Rock« Τζόνσον ενσαρκώνει το χολιγουντιανό όνειρο καθώς από μάλλον κακός παλαιστής μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του κινηματογράφου στο Χόλιγουντ. Για τον πρώτο του ρόλο ως υπερήρωας, αμοίφθηκε με το ποσό των 22,5 εκατ. δολαρίων για να παίξει τον Black Adam της DC Comics. Ο 50χρονος κερδίζει επιπλέον εκατομμύρια προωθώντας την ταινία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον λογαριασμό του στο Instagram να αριθμεί 350 εκατ. θαυμαστές, σύμφωνα με το Insider.

4. Μπραντ Πιτ (30 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί σε ένα δράμα με θέμα τη Formula 1 (αναμένεται ο τίτλος)

Εικόνα

Η μακροχρόνια επιτυχημένη καριέρα του στον κινηματογράφο, έχει σταθεροποιήσει τις αμοιβές του σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Για την τελευταία του παραγωγή μετά το «Bullet Train», ο 58χρονος ηθοποιός-παραγωγός έχει εξασφαλίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Ο ιστότοπος Deadline επιβεβαιώνει ότι ο Πιτ θα ενσαρκώσει ένα βετεράνο οδηγό της Formula 1 σε μια φανταστική ταινία παραγωγής Apple Studios. Η ταινία – ο τίτλος της οποίας δεν εχει ακόμη ανακοινωθεί- βασίζεται σε σενάριο του σεναριογράφου του «Top Gun: Maverick», Έρεν Κρούγκερ, και συμπρωταγωνιστής του Πιτ θα είναι ο επτά φορές πρωταθλητής της F1, Λούις Χάμιλτον.

3. Λεονάρντο Ντι Κάπριο (30 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Killers of the Flower Moon»

Εικόνα

Το ρόστερ των ταινιών του ΝτιΚάπριο, συμπεριλαμβανομένων των «Shutter Island» (2010), «Django Unchained» (2012) και «Once Upon a Time in Hollywood» (2019) του έχει αποφέρει ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές τα τελευταία χρόνια.

Η επόμενη ταινία του 48χρονου ηθοποιού σε σενάριο του Μάρτιν Σκορσέζε έχει τον τίτλο «Killers of the Flower Moon», του απέφερε 30 εκατ. δολάρια και ένα ρόλο στο πλευρό του Ρόμπερτ ΝτεΝίρο. Το ιστορικό δράμα βασίζεται στις δολοφονίες της φυλής Osage της δεκαετίας του 1920, που έγινε η πρώτη μεγάλη υπόθεση ανθρωποκτονίας του FBI, σύμφωνα με το History.com.

2. Γουίλ Σμιθ (35 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Emancipation»

Εικόνα

Ο Σμιθ έγινε παντού πρωτοσέλιδο, νωρίτερα φέτος, για το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ στην τελετή απονομής των Όσκαρ, αφήνοντας πολλούς θαυμαστές και κριτικούς να αναρωτιούνται αν η καριέρα του 54χρονου ηθοποιού θα συνεχιζόταν με την ίδια επιτυχία.

Σύμφωνα με το BBC, η τελευταία του ταινία, το «Emancipation», έλαβε γενικά θετικές κριτικές και μπορεί να είναι το εισιτήριο επιστροφής του στην ελίτ του Χόλιγουντ. Η ταινία φέρεται να πλήρωσε 35 εκατ. δολάρια για τον ρόλο του, διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1860 και αφορά στη ζωή ενός σκλάβου.

1. Τομ Κρουζ (100 εκατ. δολάρια)

Πρωταγωνιστεί στο «Top Gun: Maverick»

Εικόνα

Το σίκουελ του «Top Gun», που κυκλοφόρησε πάνω από τρεις δεκαετίες πριν, ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 1,37 δις. δολάρια στο παγκόσμιο box office τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Collider. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται το Insider, η αρχική συμφωνία αμοιβής του Κρουζ ήταν «μόνο» 13 εκατ. δολάρια.

Φυσικά, ο 60χρονος ηθοποιός/παραγωγός πρόσθεσε στο συμβόλαιο έναν όρο που του εξασφάλιζε ποσοστό από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τα έσοδα streaming. Έτσι, αυξάνοντας σχεδόν 10 φορές την αρχική αμοιβή του, τα κέρδη του Κρουζ για το 2022 τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό της χρονιάς.