Life Tree: Η ταινία «Avatar» ζωντανεύει σε ένα πελώριο δέντρο-ξενοδοχείο με σουίτες που μοιάζουν με φωλιές πουλιών

Δέκα πολυτελείς κατοικίες που μοιάζουν με φωλιές πουλιών, σκαρφαλωμένες στην κορυφή ενός πελώριου ξενοδοχείου-δέντρου, είναι το concept της εταιρείας DNA Barcelona Architects. Το έργο σχεδιάστηκε για να υλοποιηθεί σε μια τοποθεσία μοναδικού φυσικού κάλλους με μεγάλη τουριστική αξία στην Τουλούμ του Μεξικού.
Life Tree: Η ταινία «Avatar» ζωντανεύει σε ένα πελώριο δέντρο-ξενοδοχείο με σουίτες που μοιάζουν με φωλιές πουλιών

Το «Life Tree», στην Τουλούμ του Μεξικού είναι concept της ισπανικής εταιρείας σχεδιασμού DNA Barcelona Architects. Αντιπροσωπεύει ένα αρχιτεκτονικό έργο με 10 πολυτελείς βίλες και 20 κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείου, το οποίο αναπτύχθηκε για μια τοποθεσία μοναδικού φυσικού κάλλους με μεγάλη τουριστική και τοπική αξία, στην περιοχή του Γιουκατάν κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Διαβάστε ακόμα: 2022 FIFA World Cup - Ένας μακράβριος ουρανοξύστης 4,4 χλμ. για τους 6.751 νεκρούς εργάτες στα γήπεδα του Μουντιάλ του Κατάρ

Το συγκρότημα περιλαμβάνει 10 διαμερίσματα που προσφέρουν μοναδική αίσθηση στους ενοίκους τους. Περιτριγυρισμένα από φυσική βλάστηση είναι όλα τοποθετημένα στο υψηλότερο σημείο των εγκαταστάσεων. Mε διάταξη που μοιάζει με φωλιές πουλιών, οι κατοικίες προσφέρουν μέγιστη ορατότητα αλλά και απόλυτη ηρεμία.

Εικόνα

Οι ισόγειοι χώροι αξιοποιούνται για την πλήρη ανάπτυξη των τοπικών φυσικών στοιχείων και αφιερώνονται αποκλειστικά στη χαλάρωση και την απόλαυση του τοπίου από τους φιλοξενούμενους. Φυσικές πισίνες, gym club, σπα, εστιατόρια και lounge bars ξεφυτρώνουν μέσα στη βλάστηση μοιάζοντας περισσότερο με φυσικές προεκτάσεις παρά με τεχνητή ανθρώπινη παρέμβαση.

Εικόνα

Σύμφωνα με την DNA Barcelona Architects, η «ολιστική κοινότητα του δέντρου ζωής» βασίζει το σχέδιό της στην ισορροπημένη κοινωνία μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και μιας φυσικά εμπνευσμένης γεωμετρίας.

Εικόνα

Το σύνολο των όγκων είναι διατεταγμένο με τέτοιο τρόπο που προωθεί την ενοποίησή τους, επιτρέποντας παράλληλα στην αρχιτεκτονική να γίνει κατανοητή ως κάτι που θα μπορούσε να συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Εικόνα

«Το "Tree Life" στην Τουλούμ γεννήθηκε από την επιθυμία των πελατών να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία. Από εννοιολογική άποψη, στην DNA στοχεύουμε πάντα στη συγχώνευση μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας και σε αυτή την περίπτωση αναζητήσαμε τη σύντηξη μεταξύ φύσης και αρχιτεκτονικής, η οποία δημιουργεί τη λέξη -όπως τη λέμε στην DNA- "Archi-Nature". Με αυτό ως κανόνα, παίρνουμε έμπνευση από τις φωλιές των πουλιών και από αυτές ξεκινά η διαδικασία σχεδιασμού», αναφέρει η εταιρεία.

Εικόνα

Καθώς το έργο αφορούσε περισσότερο την αγκαλιά της φύσης και της ζούγκλας στην Τουλούμ, παρά τον ωκεανό, εκπονήθηκε με την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα δέντρο της ζωής, ένα επίκεντρο γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα πάντα.

Εικόνα

Η εμπειρία που προσφέρουν οι δέκα κατοικίες-φωλιές ενισχύεται με την περιπλάνηση στο μέρος μέσα από μονοπάτια, ή περπατώντας σε ένα σύστημα εναέριων διαδρόμων στην κορυφή των δέντρων για να φτάσει κανείς στη δική του... φωλιά.

Εικόνα

Στο τέλος, η DNA στοχεύει ακριβώς εκεί: σε ένα νέο είδος πολυτελούς τουρισμού, προσανατολισμένου αποκλειστικά στη φύση και στη μοναδική, ανεπανάληπτη εμπειρία που μπορεί να χαρίσει αυτή σε όσους τη ζουν. Σωστή σκέψη, αν μη τι άλλο. Απ' την άλλη μεριά, βέβαια, αυτό που περνάει από το μυαλό όλων μας είναι το πόσο δύσκολη θα είναι η επιστροφή μετά από τέτοιες διακοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ