Global Dream: Η Disney μόλις αγόρασε το 7ο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο - Έχει μήκος 342 μέτρα

Ο όμιλος ψυχαγωγίας Disney ανακοίνωσε ότι αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Global Dream». Με μήκος 342 μέτρα, το πλοίο αποτελεί το 7ο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, η κατασκευή του οποίου είχε σταματήσει καθώς ο αρχικός ναυπηγός του κήρυξε πτώχευση νωρίτερα φέτος.
Global Dream: Η Disney μόλις αγόρασε το 7ο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο - Έχει μήκος 342 μέτρα

Η Disney μόλις αγόρασε ένα κρουαζιερόπλοιο τόσο μεγάλο όσο οι επιτυχημένες ταινίες της. Ο όμιλος ψυχαγωγίας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αγόρασε το «Global Dream», το αδελφό πλοίο αυτού που αναμενόταν να είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, προτού διαλυθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Disney θα ολοκληρώσει τώρα την κατασκευή του, με στόχο τον απόπλου του έως το 2025.

Διαβάστε ακόμα: Norwegian Prima - Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line έχει τα πάντα - Ακόμη και πίστα καρτ

Το «Global Dream» παραμένει ημιτελές στο πρώην ναυπηγείο MV Werften στη Γερμανία από τότε που η ναυπηγική εταιρεία κήρυξε πτώχευση νωρίτερα φέτος λόγω προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Εικόνα

Η Disney σχεδιάζει να συνεργαστεί με έναν άλλο ναυπηγό της χώρας, το Meyer Werft, για να ολοκληρώσει την κατασκευή του σκάφους. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της εταιρείας, μόλις το πλοίο ολοκληρωθεί, θα μετονομαστεί και θα διακοσμηθεί με χρώματα εμπνευσμένα από τον Μίκυ Μάους τα οποία χαρακτηρίζουν και τα υπόλοιπα πλοία της Disney Cruise Line.

Λεπτομέρειες για τις παροχές του πλοίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία δηλώνει ότι το πλοίο θα διαθέτει «καινοτόμες εμπειρίες της Disney μαζί με εκθαμβωτική ψυχαγωγία, κουζίνα παγκόσμιας κλάσης και φυσικά τη θρυλική εξυπηρέτηση επισκεπτών για την οποία διακρίνεται η Disney Cruise Line». Το νέο πλοίο θα είναι επίσης ένα από τα πρώτα που τροφοδοτείται από πράσινη αιθανόλη χαμηλών εκπομπών.

Εικόνα

Το έτοιμο σκάφος θα έχει χώρο για 6.000 επιβάτες και περίπου 2.300 μέλη πληρώματος. Μολονότι η χωρητικότητα το καθιστά μικρότερο από ό,τι αναμενόταν να είναι το αδερφό του πλοίο (το «Global Dream II» υποτίθεται ότι είχε χώρο για 9.000 επιβάτες), το σκάφος των 208.000 gross θα εξακολουθεί να είναι το έβδομο μεγαλύτερο στον κόσμο και το μεγαλύτερο στον στόλο της Disney.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων δεν αποκάλυψε το ύψος του ποσού αγοράς του «Global Dream», εκτός από το ότι εξασφαλίστηκε σε «ευνοϊκή τιμή».

«Τα κρουαζιερόπλοια μας δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να φέρουμε τη μαγεία της Disney στους θαυμαστές όπου κι αν βρίσκονται, και η προσθήκη αυτού του πλοίου θα κάνει τις διακοπές της Disney Cruise Line προσβάσιμες σε περισσότερες οικογένειες από ποτέ», ανέφερε σε δήλωση ο Τζος Ντ’ Αμάρο, πρόεδρος της Disney Parks, Experiences and Products.

Πάντως όποια και να είναι τα σχέδια της Disney για το πλοίο, σίγουρα έχει καλύτερη μοίρα από ό,τι είχε το αδερφάκι του. Η κατασκευή του «Global Dream II» εγκαταλείφθηκε εξολοκλήρου από την MV Werften, παρόλο που είχε ήδη κοστίσει 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο Jalopnik.

Εικόνα

Σύμφωνα με υπολογισμούς θα απαιτούνταν ακόμη 250 εκατ. δολάρια για την αποπεράτωση του έργου, ποσό που μπορεί να εξηγήσει το γιατί κανένας δεν προσπάθησε να σώσει το σκάφος που θα γινόταν το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.