Metavertu: Το νέο smartphone της Vertu είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο Web3 στον κόσμο

Ξεχάστε τις Selfies. Αυτό το Smartphone αξίας 41.000 δολαρίων μπορεί να δημιουργήσει NFT με ένα κλικ. Το Metavertu μπορεί επίσης να εκτελέσει τον δικό του κόμβο blockchain.
Metavertu: Το νέο smartphone της Vertu είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο Web3 στον κόσμο

Έχοντας «κατεβάσει ρολά» το 2017, η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων πολυτελείας Vertu επέστρεψε με ένα φουτουριστικό smartphone προσανατολισμένο στην τρίτη γενιά του World Wide Web, το metaverse, τα NFT και φυσικά τα κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε ακόμα: Caviar - Λανσάρει το δικό της smartphone iPhone 14 με ενσωματωμένο ρολόι Rolex Daytona

Η νέα της συσκευή με το πιασάρικο όνομα Metavertu, διαφημίζεται από την εταιρεία ως «το πρώτο τηλέφωνο Web3 στον κόσμο» και προσφέρει επίπεδα λειτουργικότητας εκ διαμέτρου αντίθετα από το σχετικά μικρό του μέγεθος.

Τροφοδοτούμενο από έναν φανταχτερό νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8Gen1, το smartphone αλλάζει εύκολα μεταξύ Web2 (το τυπικό λειτουργικό σύστημα Android) σε λειτουργία Web3, όπου μπορεί να εκτελέσει το δικό του κόμβο blockchain και να δημιουργήσει NFT με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, διαθέτει ένα ενσωματωμένο τσιπ απορρήτου για την προστασία του ψηφιακού πορτοφολιού και των περιουσιακών στοιχείων σας από κλοπή. Υποστηρίζει επίσης κρυπτογραφημένη ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και αποκεντρωμένες εφαρμογές για περαιτέρω απόρρητο.

«Θέλουμε να επανεφεύρουμε το smartphone για να απλοποιήσουμε το Web3», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vertu, Γκάρι Τσαν, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο. «Έχουμε μια ειδική ομάδα επενδύσεων NFT για να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να κατανοήσουν καλύτερα και γρήγορα τα NFT».

Το timing της νέας κυκλοφορίας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, καθώς η παγκόσμια αγορά συνεχίζει τη μετάβαση στο Web3. Δεν είναι λίγες οι επωνυμίες που αποδέχονται πλέον τα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής, ενώ άλλες παρουσιάζουν capsule συλλογές στο metaverse ή λανσάρουν προϊόντα με συνοδευτικά NFT.

Ωστόσο, οι δυνατότητες Web3 δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα του Metavertu. Η οθόνη 6,7 ιντσών του τηλεφώνου είναι κατασκευασμένη από το χαρακτηριστικό κρύσταλλο από ζαφείρι της Vertu και προσφέρει εξαιρετική ανάλυση 1080p.

Επιπλέον, το σύστημα τριπλής κάμερας διαθέτει φακό 35 mm και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 64 megapixel. Το τηλέφωνο διαθέτει σύστημα απαγωγής θερμότητας εννέα επιπέδων, για να διασφαλίζει ότι παραμένει πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 20 λεπτά.

A post shared by Official_VERTU (@vertu.england)

Ένα ακόμη εκπληκτικό χαρακτηριστικό του Metavertu είναι ο όγκος του χώρου που προσφέρει. Το μοντέλο Basic διαθέτει 512 GB εσωτερικής αποθήκευσης και 12 GB μνήμης, ενώ το Pro προσφέρει 18 GB μνήμης και 1 TB εσωτερικής αποθήκευσης.

Εικόνα

Όσον αφορά τo στυλ, και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από διαφορετικά χρώματα και φινιρίσματα. Ένα μοντέλο Basic από μαύρα ανθρακονήματα θα σας κοστίσει 3.641 ευρώ, ενώ το κορυφαίας κατηγορίας Pro διακοσμημένο με δέρμα αλιγάτορα, χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια θα σας κοστίσει 41.977 ευρώ.

Όλα τα μοντέλα Metavertu είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπο της Vertu.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ